• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    Klub je pro vsechny kdo cestuji do nemcka za praci, na dovolenou,Informace o zajimavych mistech,mestech,gurmanskych specialitach daneho reigionu, atd...
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Německo
    Spratelene kluby: [ München ] , [ BERLIN.....mesto andelu... ]
    rozbalit záhlaví
    MEDDOG
    MEDDOG --- ---
    STORM2: Myslím ze se to tu uz rozebiralo. Záleží v jakem pracovním poměru jsi.
    STORM2
    STORM2 --- ---
    A jeste... nejede nekdo ciste nahodou v patek 10.11. pres Heilbronn do Prahy kdo by mel volny misto? Kdyztak posta, dik.
    STORM2
    STORM2 --- ---
    Zdravim ve spolek. Pracuju kratkodobe v Nemecku s vydelkem pod 8000€ rocne, takze si budu nechavat vracet dane. Nez zacnu googlit se svoji nenemcinou, chci se zeptat zda mi nekdo neporadi jak na to ci kde hledat info. Kdyztak predem dik.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    MYKO: neresila jsem, znam hlavne od Rusu pojem Spätaussiedler, zakon pojmenovava presne podminky, kdy lze obcanstvi ziskat
    tady link na Auswärtiges Amt s podobnou http://www.auswaertiges-amt.de/...ice/FAQ/Staatsangehoerigkeit/02-VorfahrenDt.html?nn=383016otazkou:
    MYKO
    MYKO --- ---
    Resil tu nekedo nemecky obcanstvi po predcich?
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    SM3: tim prave jedu; jen mi ho kamos vcera rezervoval naopak... za kupon bych byla rada; vyuziju ho po ceste zpatky. diky moc:)
    SM3
    SM3 --- ---
    ORISKOVANUTELA: Píšu pozdě, ale jezdí tam Flixbus z Prahy 229-579kč, v případě nutnosti bych daroval 204kč kupon za neprojetou jízdenku...
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    Urgent - nejedete někdo dneska z Prahy do Chemnitzu? kámoš mi koupil jízdenku naopak:-( a mám tam večer něco domluvenýho...
    SM3
    SM3 --- ---
    Pokud někdo jezdíte CE+ADR (tř. 1-9)?
    Měl bych zájem o případné záskoky v případě nemoci, dovolených apod. V případě hodně zajímavé nabídky i možnost zaměstnání (4000+ ;)

Mam všechny potřebné doklady CE, plnou ADR vč. třídy 1 + Befähigungsschein §20 + §34 (prověření a povolení německých úřadů), třída 3 v cisternách. Oprávnění vykonávat v případě potřeby dohled nad přepravou po/přes SRN.
    Všechny potřebná platná školení a oprávnění jsou samozřejmostí. Praxe (návěs/tandem/vlek/BDF) ADR a poskytnutí referencí je samozřejmost. Zkušenosti jak s UK provozem, Albánií, tak CH hranicema apod.
    Domluva pouze v angličtině, v případě nutnosti opráším základy němčiny. Dělal jsem 1,5roku pro německého soukromníka, teď občas zaskakuji u Kasselu...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    JOHNNY: na P+R parkovistich vetsinou zadny omezeni nejsou (z my zkusenosti), ale je mozny, ze P+R v blizkosti letiste nak poreseny budou (muj pocit)

Jinak do norimberku taky levne jezdi flixbus
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    JOHNNY: myslim, ze tam jezdi U-Bahn, takze muzes parkovat kdekoli .. treba doma :D
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    Ahoj, nema nekdo zkusenost s parkovanim na letisti v Norimberku - resp v jeho okoli, protoze nejlevnejsi misto na stani na tyden je za 70E, coz je vic nez cena zpatecni letenky do Portugalska :)

Jak to funguje na P+R parkovistich v Nemecku s dlouhodobym stanim?
    Dik
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    Ahoj, nemáte někdo cestu příští středu odpoledne přes Chemnitz? Dělám do půl 3, po Praze popojedu, na béňo přidám. Budu mít střední kufr.
    A v pondělí 16. Chemnitz - Praha kolem oběda, odpoledne?

A kdo tyhle končiny znáte, co byste mi doporučili vídět? (ať už památky, squaty, komunitní centra, food not bombs, sekáče...)
    Díky:-)
    DOMNICK
    DOMNICK --- ---
    A co ten Magdeburg, je tu nekdo???
    JENNE
    JENNE --- ---
    EFESH: jo.. Poradaji i srazy... nejake info najdes treba na Ksichtbuku ve skupine Cesi a Slovaci v Düsseldorf a okoli...
    EFESH
    EFESH --- ---
    ENDREW: dik, je tu nejaka vetsi komunita?
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    EFESH: gratuluju tam to mam rad.
    EFESH
    EFESH --- ---
    tak jsem sem se opet prestehoval - nekdo tady v ddorfu?
    VOY
    VOY --- ---
    PETER_PAN: SCHUFA si snadno opatris, zbytek muze byt problem. ale tak to zalezi hlavne na tom jaky jsou zvyklosti v konkretnim meste kde budes a jak moc velky je nedostatek bytu? kampak to jedes?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam