• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    AFROMAN
    AFROMAN --- ---
    Poradil by mi někdo, jak hledat v Německu (Bavorsku) reality? Zatím sleduji jen immobilienscout24.de
    P_T
    P_T --- ---
    jezis to budou zejtra vsichni kysely...
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    PETER_PAN: Nebo to zkus pres idealo.de (obdoba ceske Heureka) a tam se ti dany vyrobek nabidne se vsemi dodaveteli i s recenzemi zakazniku.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PETER_PAN: existuje uz i Alza.de .. u nas ve firme lidi preferuji Conrad, dost casto jsem kupoval elektroniku i pres OTTO, Schwab, Ratuken, ale vlastne uplne naposledy jsem si zajel pro zehlicku do Realu, protoze jejich eshop je skutecna tragedie :)
    Posledni dobou se hodne zlepsily elektronicke sluzby Hornbachu .. no v podstate kam sahnes, tam nemuzes prodelat. Jenom bacha na to, ze i OTTO, Schwab, Rakuten maji obdobu Amazon markterplace, tedy, ze to ve skutecnosti kupujes od nekoho jineho.

Nejbezneji to delam tak, ze si na idealo.de najdu co potrebuji, a pak si z top 5 podle ceny vyberu toho nejsolventnejsiho.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Mam dotaz na Nemecky eshop - ekvivalnet mall.cz, nebo datart.cz. Proste na bilou techniku atp. Amazon je hrozne rozstristenej, neco jsem bral pres nej, ale i tak. Dopredu dik.
    JUWELIUS
    JUWELIUS --- ---
    ALL: mam moznost jeste do dnesniho vecera nekoho pribrat na Fusion Tokken - tzv. buddy ticket. Pokud nekomu nevysla loterie a ma zajem, tak PM. Cena je normalni, pokud mozno tedy napsat co nejdrive.
    JMEDIK
    JMEDIK --- ---
    PROMETHEA: Už se "těším", až mě chytěji s Hydroxidem sodným na hranicích
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    EZOP: nechavam si ho vozit a mlčím o tom :) zvlastni tekutina nejasneho puvodu z byvaleho vychodniho bloku, ktera rozhodne neni eko :) uz jsme to tu resili
    EZOP
    EZOP --- ---
    Nevíte někdo náhradu Sava?
    VOY
    VOY --- ---
    P_T: No tam ten trik bude v tom, ze pokud jezdis kazdej druhej vikend tak fakt efektivne pendler si a pokud tam mas manzelku tak tam mas centrum zivotnich zajmu. Mne by se libilo spis jako sbirat danovy vyhody na prazdnej byt kam jedu spis tak 1-2 mesic. Ale ted treba uplynou dva mesice a nebyl sem tam. Rozhodne bych nechtel byt pak v pozici, ze mi reknou Voyi doloz nam to ;-)
    P_T
    P_T --- ---
    VOY: preposilam doslovne:
    naposled co jsem na to koukal bylo myslim 24x rocne. A jinak moc nevim, ja mam nejakej specialni deal, ze to za me resi primo zamestnavatel.. Takze nevim jak se to prokazuje, poradil bych se s danovym poradcem. Jo a jeste tam byl myslim trik, ze pokud tam mas manzelku, tak nemusis prokazovat nic
    VOY
    VOY --- ---
    P_T: A jakou frekvenci jizd Finanzamt pozaduje? Predpokladam, ze bude zadat nejaky uctenky na benzin nebo tak?
    P_T
    P_T --- ---
    VOY: hele nechceš si nechat poradit ok, ale nepřesvědčuj ostatní že to nejde. jde to a naprosto legálně. znám lidi který to tak dělají léta. v tom bytu nemusí být nikdo z rodiny. stačí prokázat že tam jezdíš na víkendy...
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Nějaké tipy na výlet v/okolí Wirsbergu? Budu tam 13.-19.5.pracovně a tři odpolka mám frei.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    VOY: kdybys byl osetrujici osoba (s oficialne prelozenym oficialnim dokladem) tech prarodicu, nejedno oko na financaku zvlhne a jiste by ti dvoji domacnost uznali.
    ja vim, ze jeden z tech lidi, mel strach, ze mu dvoji domacnost zrusi, jakmile mu dite dostuduje vysokou. To ze s manzelkou zije ve dvou domacnostech asi na uznani nakladu zamestnance nestaci. ;)
    VOY
    VOY --- ---
    SEJDA: Ja mel takovou predstavu, ze bych mohl nejakou slevu dostat na to, ze 1) mame ten byt 2) pravidelne jezdime za prarodicema a brachou. Nicmene myslim, ze pro ucely vykladani dani se pocita spis jako prima rodina, tzn. manzelka a deti.
    VOY
    VOY --- ---
    SEJDA: Myslim to spis tak, ze tam kde jednotlivec obcas malinko vkroci do sedy zony nebo neco trochu zafixluje tak jakmile jsou dane v rukach korporace tak te nenechaji udelat zadny preslap, protoze se pod to nechteji podepsat a mit s tim cokoli spolecnyho. Jinak myslim, ze si rozumime.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    VOY: tak projistotu znova, zadne vlastneni nemovitosti nezaklada pravo na snizeni dane z prijmu zamestnance. V tom se plne shodujeme, a verim, ze je to univerzalne platne. Jedine co ti pomuze je to, ze tam zije tvoje "rodina".
    Co delaji velke ucetni firmy netusim. Jestli myslis, ze to souvisi se specialnim postavenim korporaci, pak to ale nejde jako uznatelny naklad zamestnance ale prave te korporace.

Dvoji domacnost je "zajimava" hlavne tehdy, kdyz potrebujes sponzorovat silene vysilujici cesty, homeoffice tam daleko 'doma' atp.
    VOY
    VOY --- ---
    SEJDA: To co rikas se mi zda dost na hrane. Moje dane prvni rok co jsem tu byl delal PwC placeny firmou a vim jiste, ze pokud by existovala nejaka moznost danove vyuzit (legalne) vlastnictvi bytu tak by se tak stalo. Dovedu si ale dobre predstavit, ze spousta lidi, kterym dane nedela velka ucetni firma si muze dovolit pohybovat se v sedy zone. Ostatne ale na tom mit zde danovou rezidenci neni nic tak hrozne vyhodnyho, viz napriklad casovy testy pri prodeji akcii, tady kdykoli cokoli prodas tak mas par stovek euro rocne volnych a pak platis jako mourovatej. Tudiz zajem by mel byt spis mit rezidenci v CR. I kdyz ta sleva za dvoji domacnost muze byt urcite hodne zajimava.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    VOY: jak jsem psal 'centrum zivotnich zajmu' (byrokraticky eufemizmus pro slovo 'domov') je neco jineho nez danova rezidentura. Znam par prikladu, kteri danove sidli v Nemecku, a rodinu maji daleko za hranicemi, tedy o zadnem "pendlovani" na denni bazi nemuze byt ani pomysleni. A tak se jim vede ubytovani v Nemecku jako druha domacnost. Pokud to chces, ale nevis jak na to, tak ti doporucuji najit se Steuerberatera, ktery v tom umi chodit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam