• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    EZOP
    EZOP --- ---
    VOY: To jsem chtel taky napsat.
    1und1 smlouva na 2 roky první rok 20 druhy 40 s fritzboxem +- €
    EFESH
    EFESH --- ---
    SEJDA: k tomu vodafonu, takova legracni story

pred necelym rokem jsem si - novej v dusseldorfu - dosel pro ten jejich gigacube, protoze telekom byl moc pomalej s pripojenim (nova bytova jednotka)

vypovedel sem ten cube podle pravidel do 30 dnu, tak sem to mel zadarmo a bez povinnosti rocniho kontraktu

no a jednou takhle koukam na vypis z uctu a oni mi to mesicne porad strhavaj! ;-) volam na vodafone, helpdesk agent desne friendly, pochopil situaci a zalozil reklamaci, ze mi to vse zrusi a posle zpetne penize...

2, 3 mesice pozdejs, a koukam ze porad vodafone strhava penize. zase volam, nejakej nahodnej operator zase moc prijemnej, zalozi reklamaci, omluvi se, ...no a pak to uz skutecne zrusili a poslali penize

z 30deniho testovani sem v tom systemu byl vedenej 7 mesicu, ale krome casu na hotline me to nestalo nic
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    VOY: nejde o router, ale o modem (DSL modem), ktery ma vestavenou funkci routeru a wifi acces pointu, u tech levnejsich DSL modemu pak spise plati, ze umi-li DSL 100 Mbit (VDSL2 udajne dostupne nekde ve Svycarsku), tak ten model zvlada routovani na rychlosti 100 Mbit ;)

S cenou mas pravdu, ja se vzdy divam na konecnou cenu a je mi vesmes jedno za co si uctuji poplatky. Nicmene uniknout se da snadno, vypovez tu smlouvu, nejpozdeji 3 mesice pred uplynutim 24 mesicu od podpisu. Priste si zadny modem neber, pokud za nej budou chtit penize. DSL Modemy se na ebay prodavaji od 10 € (mely by mit napsano, ze jsou pro toho konkretniho operatora).
    VOY
    VOY --- ---
    SEJDA: Pronajem nejzakladnejsiho routeru za 5 euro mesicne me samozrejme irituje, ale uplne nevim jak bych z toho mohl uniknout, nejsem si jist zda by mi vubec vlastni zarizeni dovolili. Ve finale jsou to ale relativni drobny.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    VOY: Ja mam DSL od Vodafone, 50/10 Mbit bez FUP, ted platim 34 s modemem zdarma, ale platil jsem 12 meiscu jenom 19 € .. takze v prumeru 26,5 € .. wifi router jsem si koupil vlastni, tak aby odpovidal prenosovych rychlostem, ktere od toho ocekavam (zapojeni modem - router - zarizeni). Uz jsem jim poslal vypoved, 3 mesice pred automatickym prodlouzenim smlouvy o dalsi rok.
    Lidi, co maji ty nejnovejsi Fritzboxy "rady 7" si nestezuji, jenom bacha, ze "borcum" se stava, ze nevypovidaji pravidlne smlouvy operatorum, plati tak vice za cim dal tim horsi sluzby no a k tomu, neumerne vysoky pronajem, cim dal tim zastaralejsiho, zarizeni.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    MASOUT: zapomnel jsi napsat, kde to doma u rodicu je, je totiz burt, ze je to u rodicu, ale na poloze setsakra zalezi.
    Dalsim problem "borcu", je ze vi uplne hovno o sireni signalu vzduchem. Netusi, ani kde je nejbizsi BTS (ani co to je) natoz, aby vedeli, k jakym zmenam HW a konfigurace anten doslo.
    Jak jsem psal, venkovske sluzby odpovadaji tomu, ze navesnicich zije plno "borcu". Mestske sluzby odpovidaji tomu, ze jsou si lidi ochotni priplatit, nebo cenu neresi.
    Ale odlehcime .. uz si clovek alespon zavola z metra v Praze? 5 z 5 borcu nezna spravnou odpoved.
    VOY
    VOY --- ---
    A kdyz uz tak jsme u toho, kolik platite za internet? Ja mam 50 mbit nejaky DSL a platim s pronajmem Fritzboxu 36 euro.
    EZOP
    EZOP --- ---
    Já platím u aldi myslím 15€/5,5GB (mám taky jen data)- 4tydny. Je to super až na to zahraničí....
    Kolega má evropskej allnetflat t-mobile, když to zarizoval - smlouva na 2 roky tak ještě nebyl zaveden ten evropskej kdovíco...

t-mobile už to určitě věděli ze k tomu dojde a prodávali to jako svatý grál se skvělou nálepkou 40€ s bezva smlouvičkou na 2 ročky :D

Mě se vůbec líbí ten systém 4 týdnu a předplacených karet.... ani nevím jestli se k tomu v Čechách propracovali.
    MASOUT
    MASOUT --- ---
    SEJDA: Hele borci neborci... stejně je to asi jedno, ale v posteli u rodičů na návštěvě ležím už asi tak 10 let na stejným místě, ani se nepřevaluji rychleji nebo pomaleji a stejně tam prostě už nemám 4G, který tam dřív bylo ;)
    VOY
    VOY --- ---
    Hlavne mi prislo, ze ani tech 40 euro by mi zrovna nekoupilo neomezeny data.
    KOLU
    KOLU --- ---
    EZOP: fuuuu... Ja platím jen 10€/4tydny za data. 40€ je trochu moc tyjo.
    VOY
    VOY --- ---
    EZOP: Nemohu si pomoct, ale prijde mi naprosto absurdne nepredstavitelny, ze bych v roce 2018 platil za telefon 2x tolik nez me stoji v CR treba 100 mbit pres UPC vcetne televize. To je vec principu.
    EZOP
    EZOP --- ---
    KOLU: Je to tak kolega má ku příkladu t-mobile a taky v klidu LTE všude kde je. Nicméně paušál za 40€
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    EZOP: dalsi borec .. mas porad stejne kvalitni telefon, chodis po stejnych trasach, jezdis stejne rychle? Ne? Tak nemel.
    KOLU
    KOLU --- ---
    já u německýho Vodafonu nemám problém, zatím všude, kde jsem byl (ČR, Dánsko, Švédsko, Norsko, Itálie), jsem jel 4G (vyjma míst se slabším signálem)...
    VOY
    VOY --- ---
    Takze kdyz to sectu a podtrhnu zda se, ze EU nam to tak zdemokratizovala, ze muzeme vsichni hezky pekne v zahranici surfovat sice zadarmo, ale vsichni tak nejak stejne pomalu. To se tedy vyplati :-).
    EZOP
    EZOP --- ---
    MASOUT: PŘESNĚ TAK!!!
    Do té doby jsem si nad rámec kupoval balík 500MB za cca 5€ a vše jelo jak mělo... pokud bylo někde LTE tak jsem byl na příjmu.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    MASOUT: muzem se na Risstal podivat do LTE map, ale ja to znam ze severniho okoli Mnichova, signal T-Mobile saha nejdal do bazin, nejdal za hranice obce, kdybys hledal virtualniho operatora na siti T-Mobile tak je to Klar-Mobil. Kolega rikal ze i Congstar (opet virt. operator nad T-Mobile siti) je dobry, ale je i o dost drahsi .. levne Aldi & Lidl apod jedou nad podvyzivenych sitich, se s tim smir.
    MASOUT
    MASOUT --- ---
    SEJDA: Heh k tomu ridce osidlenymu venkovu, tak pokud zijes v Bavorsku kousek za Mnichovem, tak jsi uz v riti ...

Napr Kdyz jedes do Rißtalu, ktery patri napul nemecku a rakousku a je pristupny jen z nemecka, tak v Rakousky casti kde bydli 20+ obyvatel, tak mas 4G a v nemecky casti kde mas dve vesnice kazda 15+ obyvatel mas jen E. Nevim jakym zpusobem je zakladni stanice zapojena do cele site, ale predpokladam, ze Kabely nikdo netahne pres hory a ani nefrci pres satelit, takze budou natazeny pres nemecko, tak proc nikdo nepostavi zakladni stanice i na bavorsky strane, kde do ted nemaji ani ADSL internet nebo neco rychlejsi nez E.
    MASOUT
    MASOUT --- ---
    SEJDA: Hele s tim LTE v zahranici to sleduji tak nejak od lonskeho leta. Dlouhodobe se pohybuji na hranicich Bavorsko/Tirolsko a vetsinu casu se pohybuji v siti Hot ( rakousky Hofer, nemecky Aldi) a driv nez vstoupili novy regule EU jsem v zahranici normalne chytal 4G, od lounskyho leta jen 3G a E, coz je pro me dost neprijemny, protoze vetsina Oberbayernu preskocila 3G a tim padem jedu jen E - coz je tak dobry na whatsapp a stahnout maily bez priloh. A to same sleduji kdyz navstivim rodice v Cesku na Hot/Aldi jedu jen 3g/e.
    Jinak do brezna jsme meli velky kseft v bavorsku, tak nam dali i nemecky simky od VF a s nim jsem se chytal i v bazinach na jihu a 4g jsem mel i v zahranici ( vyzkouseno ve Francii, Rakousku a CR).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam