• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVJak bylo to slovo?
    WIREBORNE
    WIREBORNE --- ---
    ahoj, hele hledám nikoli slovo ale citát...nemůžu přijít na to odkud by mohl být

"Kde je kouř, tam je i oheň, nebo taky jahodový pudink"

btw...Křeček a pijavice jsou krásný, ale můj nejdrsnější zážitek tohoto druhu byl, když jsem v časném létě na Lednicku dostal do rukou brouka roháče a zkoušel mu dát prst mezi ty "parůžky" - sundavali jsme ho dva a šlo to na krev.

A další věc co mi to evokuje, kdysi jsme tapetovali a oškrabávali předtím ty staré tapety. Sestra, tehdy 12ti letá se při té příležitosti nechala slyšet."Drží to jak Helvítská díra." Naštěstí jsem v tu chvíli nebyl na štaflích.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    MDFK: Pijavici bych použil spíš v situaci, kdybych chtěl o někom napsat, že je vydřiduch, že je dotěrný a nebo je únavný :)
    MDFK
    MDFK --- ---
    mně se jednou zakous do prstu křeček, jstl ti to pomůže ;)
    nebo mě napadlo, že se to říká o pijavici - drží se jak pijavice?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ZUZKAOU: Jo, to rozhodně. Já se ovšem často snažím vyhýbat příliš otřepaným klišé. Zároveň ale musím vymyslet takové přirovnání, u kterého se čtenář nezasekne a neťuká si na čelo. :) Někdy nad tím strávím opravdu hodně času.
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    ZUZKAOU: u nás se říká, že se to drží jak hovno košile...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PATISLAV: pokdu vím, tak se používá - zakousl se do toho jako buldok.

O tom že nepustí ani když je mlátíš po hlavě jsem slyšela u pitbulů. O hranostaji či medojedovi ne, to ale nic neznamená.

Taky to může držet jak helvétská víra.
    JEZZEK
    JEZZEK --- ---
    PATISLAV: Medojed? Bylo to v nejaky komedii, kde ho hrdina tahal dost dlouho zakousnuteho na bote...
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Medojed_kapsk%C3%BD
    (ale asi se to nevzije a rozhodne to neni casto slychane slovo :) )
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: To samozřejmě nemůže být na škodu.
    RABBIT: Je fakt, že buldok má taky výdrž a zní to rázně. Buldoka taky každý narozdíl od hranostaje zná :)
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    ještě bych navrhoval psát otázky tučně, eventuelně je jinak zvýrazňovat...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    RABBIT: jo buldok to asi bude, ja navrhovala pittbula :)
    RABBIT
    RABBIT --- ---
    PATISLAV: dobrý nápad, tenhle klub.

Zakousnout se jako buldok?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    OKEYA: ta je "rychlá" ;)
    OKEYA
    OKEYA --- ---
    PATISLAV: Možná fretka :-) ... ale jistej si nejsem ...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SKAFF: Tak ona někdy ta osoba poblíž opravdu není (a nebo třeba spí, má práci, cokoliv) a nebo prostě třeba taky neví. Často se stává, že se ta neschopnost si vzpomenout šíří jako mor :) - což se ostatně nemusí vyhnout ani tomuhle klubu.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Ahoj, nevím, jestli má tenhle klub reálnou šanci přežít, ale já osobně jsem přesvědčen o tom, že by mohl být leckomu užitečný. Mám mizernou paměť, jejíž nedostatky se občas dotknou i slovní zásoby. Někdy si prostě nemůžu vzpomenout na vcelku jednoduchá slova, jindy si lámu hlavu s přirovnáními - například dnes jsem marně přemýšlel nad tím, čím nahradit zprofanované klíště v přirovnání "držet/chytit se/zakousnout se jako klíště" - věděl jsem, že existuje nějaké zvíře (snad hranostaj?), které se rádo svými ostrými zuby zakousne a nepustí se, i kdybyste ho mlátili po hlavě. Ale kde vzít jistotu? Slovník v takové situaci jen těžko pomůže.

Pokud tedy i vy patříte mezi podobně postižené nešťastníky a nebo prostě jenom máte nasazeného brouka v hlavě a nemůžete si na nějaký výraz vzpomenout, tenhle klub by měl být pro vás. Samozřejmě, životaschopný může být jedině tehdy, bude-li zde dost participantů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam