• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAPTAIN_TACUDBLUEJACKING - koho, kde, čím a jak "jacknout"!!!

    Bluejacking je využití bezdrátové technologie Bluetooth pro zasílání různých nevyžádaných zpráv ve formě vizitek nebo obrázků na jiná zařízení. Označení je pravděpodobně odvozeno od slov Bluetooth a hijacking. Přijímající nemůže identifikovat, od koho zpráva pochází. Osoba používající bluejacking je nazvána bluejackerem.

    rozbalit záhlaví
    NOKOS
    NOKOS --- ---
    NIGHTHUNTER: No, ono muzes pouzit BTinfo i na nokii, jen musis vygooglit ty spravne prikazy.

    SONIC: Souhlas, to je nejrozumejsi
    SONIC
    SONIC --- ---
    NIGHTHUNTER: nejjednodusi spis bude vzit pajku a dát novej čudl popřípadě přidělat ten starej esli eni uplne v haji..teda pokud nejsou vyrvany plosky z desky..
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    NOKOS: tak program BTinfo je pěknej, ale s podporou asi hlavně pro SE, protože u té mojí Nokie patří většina příkazů do nepodporovaných funkcí. Nějaký manažer na ovládání z PC bys teda neznal?
    NOKOS
    NOKOS --- ---
    NIGHTHUNTER: A co mobil pripojit k PC a pomoci nejakeho manageru, ktery umi menit nastaveni telefonu hlasitost zvysit? Nebo pouzit AT prikar bud z PC, nebo z jineho mobilu napr. pomoci programu BTinfo.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    schanim neco na bluejacking na androida? existuje to?
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    NOKOS: tak otestováno a bohužel nepomůže. Už to vypadalo nadějně, protože při přidávání hlasitosti na HF se zvyšovala hlasitost, ale u hlasitosti byla ještě i ikonka modrého zubu a po odpojení jsem vyzkoušel hovor, ale byl opět potichu. Ještě jsem pro jistotu zkusil opět obě tlačítka hlasitosti a už jsem s hlasitostí na 1/10 :-(
    NOKOS
    NOKOS --- ---
    BT HF nepomuze?
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    Měl bych takový problém - na telefonu Nokia 6234 mi odešlo tlačítko na zvyšování hlasitosti a funguje jen to na snížení, jenže pokusama už jsem se dostal až na úroveň 5 z 10 a telefon je opravdu potichu při hovoru i na hlasitý reproduktor. Hledám tedy nějaký prográmek, kterých byl mohl ovládat telefon z počítače nebo klidně i jiného mobilu přes BT. Sehnal jsem i kabel a přes Phoenix tam hodil úplně nový firmware, ale hlasitost zůstala stále původní. Zkoušel jsem obnovit tovární nastavení, ale také nepomohlo. Nenapadá vás, co s tím?
    XOORES
    XOORES --- ---
    SPACEMAN_86: Pardon? Asi jsem nepochopil myšlenku...
    SPACEMAN_86
    SPACEMAN_86 --- ---
    zajimalo by me, jestli se da pripojeni pres BT predelat treba na kabel (treba optickej)

    vite nekdo? jak? schema?
    diky
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    Ja sem to zkousel, ale neni tam verze pro S60v3 :-(
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    FLLIP: chystam se
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    A zkousel jsi to uz?
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Ultimate Bluetooth Mobile Phone Spy 2008 | Multi Platforms/Os | 10MB

    Ultimate Bluetooth Mobile Phone Spy Software Edition 2008 will work on all mobile devices that are bluetooth enabled. Not just phones but also laptops, computers, etc. YOU WILL RECEIVE SEPERATE SOFTWARE FOR OLD MODELS AND NEW MODELS (INCLUDING SYMBIAN PHONES). We don't need to list compatible phones as this works on all phones. Check what your kids, spouse, or partner are up to and rest at peace!


    Not just 1 program but an entire suite that will work on old phones, new phones, smart phones, java phones on absolutely all of them. NOTHING is logged, you leave absolutely NO TRACE of your spying activities.
    This program is 100% software. You will NOT need to alter or modify your handset at all!

    Is your DAUGHTER wasting her time on that NO GOOD PUNK?
    Is your PARTNER cheating on you and making secret calls in the bathroom?
    Are your FAMILY members wasting too many unnecessary minutes on your PHONE CONTRACT?
    Are your children TEXTING or TALKING on the phone when they should be doing their homework or household chores?

    Here the solutions!

    2 extra bonus spy items
    - Bluetooth spy suite for your PC/laptop.
    - A very special program that enables you to view incomming and outgoing e-mail for a given e-mail address.

    Download:

    RapidShare:
    http://rapidshare.com/files/115893380/Ultimate_bluetooth_mobile_phone_spy.rar


    Easy-Share:
    http://w13.easy-share.com/1700412014.html
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    CAPTAIN_TACUD: staci sparovat a invisible....
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    staci ty HF sady kvuli kterym proste ta sluzba musi bejt zapnuta
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    XOORES: hm. ne nejsou. ono je hezky kdyz je v manualu postup jak vypnout ci zapnout funkci RGAEW. ale kdyz tam neni k cemu dana funkce je tak je to nanic :(
    XOORES
    XOORES --- ---
    CAPTAIN_TACUD: Myslim, ze se tomu rika "za hloupost se plati". Ono pokud si nekdo mysli, ze musi behat se zhaplym BT, tak se nema cemu divit. Stejne jako ti, co si jej neumi vypnout. Myslim, ze navody k mobilum jsou dnes pomerne srozumitelne :)
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Velký bratr Bluetooth vás sleduje na každém kroku
    19.5.2008 Adam Pospíšil
    Máte v mobilním telefonu při chůzi v ulicích zapnutou bezdrátovou technologii Bluetooth? Pak byste možná měli vědět, jak snadno může být monitorován každý váš krok.
    Ačkoliv zní titulek tohoto článku možná až příliš paranoidně, ve svém principu jsou uživatelé s neustále aktivním Bluetooth snadnou kořistí pro nejrůznější agentury. Ty pak mohou pomocí několika bezdrátových modulů rozmístěných po městě sledovat prakticky veškeré vaše pohyby.

    Nedávno se o tom přesvědčil doktor Vassilis Kostakos z britské University of Bath, když udělal velmi zajímavý pokus. Po čtyři měsíce spolu se svým týmem rozmísťoval v nejrůznějších ulicích Bluetooth moduly, které monitorovaly okolí a zaznamenávaly údaje o čase i místě vždy, když zachytily mobilní telefon.

    Aniž by o tom uživatelé věděli, speciální program monitoroval jejich každodenní trasu po městě. Za čtyři měsíce moduly britského univerzitního týmu nashromáždily informace z více než deseti tisíc mobilních telefonů s aktivním Bluetooth.

    Kdyby doktor Kostakos chtěl, mohl z nasbíraných dat vytvořit podrobnou analýzu o tom, jak dlouho se například lidé zdržují v restauracích, kudy chodí do práce či kde nakupují, dodává internetový server NewScientist.com. Takové informace by mohly být cenné například pro reklamní agentury, které by přesně věděly, jaký druh reklamy mají cílit na konkrétní uživatele.

    Nemusíte mít strach, že by se někdo dozvěděl vaše jméno nebo pohlaví. Inzerent by znal "pouze" místa, která často navštěvujete (respektive která navštěvuje váš mobil). Pokud si tak ráno pravidelně dopřáváte šálek kávy v rychlém občerstvení, mohla by vám na mobilu "přistát" akční nabídka na získání hrnečku zdarma.

    Velkého bratra je těžké usvědčit

    "Popsané jednání se nepochybně soukromí dotýká, a je proto možné pouze tehdy, pokud by ho dovoloval zákon, což podle mého přesvědčení nečiní. Na druhou stranu však neznám žádnou normu, která by umožňovala některému státnímu orgánu toto jednání stíhat a ukládat za něj pokuty. Bylo by proto na každé dotčené osobě, jak by se takovému jednání bránila," řekl iDNES.cz právník Mgr. Ondřej Surga, a dodává, že pro spáchání trestného činu je podmínkou vznik vážné újmy.

    Surga dále zmiňuje zákon o ochraně osobních údajů: "Na takové jednání by tento zákon dopadal pouze tehdy, pokud by bylo možné identifikovat konkrétní fyzickou osobu. V takovém případě by sledování bylo možné pouze za určitých podmínek - například se souhlasem dotčené osoby. Za takový souhlas nelze považovat pouhé permanentní zapnutí technologie Bluetooth - i když takový výklad se přímo nabízí."

    Jestliže by získaných informací využily například reklamní agentury, je možný jejich postih. "Pokud by agentury přistoupily k samotnému rozesílání nevyžádané reklamy, může se jednat o porušení zákona, za které lze ukládat pokuty," uzavírá Surga.

    Řešení je jednoduché: vypnout Bluetooth

    Chcete mít jistotu, že se nestanete "obětí" podobných praktik? Stačí, když při chůzi městem vypnete ve svém mobilu technologii Bluetooth a budete ji používat pouze v případech, kdy to skutečně potřebujete - například při propojování s počítačem.

    Jestliže používáte bezdrátové handsfree sluchátko či jiné příslušenství, které aktivitu Bluetooth vyžaduje permanentně, lze telefon uvést do takzvaného neviditelného módu. V něm vás žádná zařízení v okolí (s výjimkou těch povolených - například zmíněné sluchátko) nemohou zaznamenat.



    Autoři:

    Adam Pospíšil
    Mobil.cz

    http://mobil.idnes.cz/velky-bratr-bluetooth-vas-sleduje-na-kazdem-kroku-fvo-/mob_tech.asp?c=A080512_163614_mob_tech_apo
    CHE_GUEVARA
    CHE_GUEVARA --- ---
    btw by to chtelo nejaky linky na ty btexplorery, easyjacky2 atp, ta kdyz sem prijdu to jen rozkliknu jestli treba neni nova verze :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam