• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    F_OFRProgramovani pro OSX (IDE Xcode, Cocoa, Objektive-C, AppleScript)
    Vyvoj aplikaci pro OSX pomoci IDE Xcode s vyuzitim nativniho frameworku Cocoa a jazyku Objektive-C. Pred par dny vyslo SDK pro iPhone, debata o vyvoji pro iPhone vitana! Kazda rada nad zlato!
    rozbalit záhlaví
    TAHRQA
    TAHRQA --- ---
    QUITE: Preferences -> Accounts -> login items
    QUITE
    QUITE --- ---
    A ještě jedna věc. Jak nastavim aplikaci která nemá ikonku v Docku (menulet) aby se spouštěla sama po startu počítače?
    QUITE
    QUITE --- ---
    Mam dotaz. Mam aplikaci udělanou v Cocoa (v xcode). Mam v ní .nib a v tom je WebView pojmenovanej třeba "web". A teď. Jak pomocí Cocoa (zkoušel jsem do toho cpát ten example MiniBrowseru v Ruby a taky jsem to zkoušel Applescriptem, nejde) ukázat tomu WebView jakou stránku má načíst po startu aplikace? (to jest bez nutnosti někam klikat nebo dávat Enter v Text Field) Nejde to nějak přímo v Interface Builderu? ,))))
    Kuju.
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    VVEVVE: dobry start je zacit u Applu..
    http://developer.apple.com/iphone/
    VVEVVE
    VVEVVE --- ---
    Ahoja lidi...už sem skoro dva roky štastnej a závislej jabkař... tak mě tak napadlo že bych se dal i na programování... V čem je dobrý začít programovat a nemáte na to nejaký dobrý návody či tak... kdyby jste někdo věděl i o programování na iphona taky by to bylo skvelý...
    díky moc za info
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    CODEAS: Obavam se ze aspon vzdalene jednoducha cesta pri soucasnem splneni pozadavku v poslednim odstavci neexistuje. Mj. uz proto, ze simulator iPhonu neni emulatorr, ale ciste vrstva mezi Cocoa Touch a systemem velkyho jabka, takze chces-li simulator, _musis_ mit velkej OS X. A bez simulatoru to jaksi neni ono. A to vubec nemluvim o ostatnich toolech.
    CODEAS
    CODEAS --- ---
    Možná trapnej a nudnej dotaz, ale neexistuje nějaká možnost jak zprovoznit iphone sdk pod windowsXP (nejednodušší cesta)

nemám nějak virtualizovat nebo zavádět OSX, díky moc
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Planuju jet na 10.11. na iPhone developer tech talk do Berlina, jestli se nekdo chce svezt autem (a slozit se na benzin) at se prosim ozve.

http://developer.apple.com/events/iphone/techtalks/
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    http://uloz.to/330823/OSXHIGuidelines.pdf

Mozna se to nekomu bude hodit. Nevim jak moc je to aktualni, ale jde o gui guidline k osx, tak az budete nejake gui navrhovat mozna to uvitate. nasel jsem to na jednom velmi starem dvd co mam doma. (10mb)
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    F_OFR: nechavam si posilat newsletter :)
    kazdopadne si dam lekce az po skonceni semestru, nejak se nestiham tomu plnohodnotne venovat :)
    F_OFR
    F_OFR --- ---
    Nevim zda jste postrehli, vcera vysla nova beta iPhone SDK
    SMARTY
    SMARTY --- ---
    tak vyreseno repeat until jen sem chtel vedet jestli System Events nevraci naky closed nebo neco takoveho..... jeste otazecka kdyz skript dojede na konec postara se tam o nej nejaky garbage collector nebo mi to bude zahlcovat pamet? diky
    SMARTY
    SMARTY --- ---
    pardon za noob dotaz zacinam s applescriptem, potrebuju jen otevrit aplikaci v ni otevrit soubor (to je v klidu) a po tom co uzivatel aplikaci zavre otevrit dalsi aplikaci....jak udelam aby kod pokracoval az po zavreni aplikace? dekuju
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    VOID: dik
    VOID
    VOID --- ---
    NSSet, NSArray, NSDictionary
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    Tak projizdim referencni prirucku obj-c a narazil jsem na vec kterou jsem ne uplne asi pochopil, mozna to bylo tim, ze jsem byl uz unavenej. Co to jsou ty protokoly? K cemu je to dobre? :)

@protocol

A jeste jedna mozna otazka trochu dopredu, predpokladam, ze existujou nejaky knihovny/package/.. ktery implementujou nejaky kolekce. Kde tyhle informace hledat nejak souhrnne? Pod Cocoa? :)
    F_OFR
    F_OFR --- ---
    VIRUS31: Na macu i na jinych systemech muzes provozovat .Net pouze jako Mono = nejedna se tady o .Net ve svem pravem slova smyslu ale o runtime s nazvem Mono. Muzes pak psat aplikace klasicky v C# za pouziti jejich IDE Mono Develop. Stejne se napriklad migruje i Silverlight a jmenuje se MoonLight... Dostavas pak tedy jiste multiplatfomne pronositelne zdrojaky...

Co se tyce iPhone SDK, pak se staci pouze bezplatne zaregistrovat a toto SDK si muzes do Xcode stahnout. O placeni se zaciname bavit az tehdy, kdy budes chtit sve aplikace distribuovat. Pro tento ucel si musis za sto babek koupit licenci, aby se pak tve vypublikovane app nabidly v prichazejicim App Store...
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    F_OFR: ve skole neni jinej vyber :)
    sice je to ot, ale rozbehnul jsi .net na macu? pripadne s jakym frameworkem?

a neco neot, vcera jsem proklikaval ADC a mam to chapat, ze iPhone SDK, atd je jen pro predplatilete?
    F_OFR
    F_OFR --- ---
    VOID: Rozhodne je to fuk, Java je pomala.... rozhodne mam radeji nativni prostredi... i na Macu se v podstate vse prepisuje z Javy na Objective-C Cocoa... prave kvuli te otresne rychlosti..
    F_OFR
    F_OFR --- ---
    VOID: No da se to tak rict, ale ty frameworky jsou odlisny... Micro, Compact,...
    VOID
    VOID --- ---
    (jen namatkou .NET pro PC, xbox, windows mobile jsou odlisne platformy.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam