• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    F_OFRProgramovani pro OSX (IDE Xcode, Cocoa, Objektive-C, AppleScript)
    QUITE
    QUITE --- ---
    brý den,
    nevíte jestli existuje nějaký framework na práci s jasem displaye? a nějaký popis o dopadu na jeho životnost? díky.
    QUITE
    QUITE --- ---

,)
    CODEAS
    CODEAS --- ---
    TAHRQA: ja vim, jen tohle je pro mě nejsnažší varianta

udělal bych web. stranku, která by využívala HTML5 (offline storage, gps coordinates) a tu bych zapakoval (poslal kamaradovi co ma MAC) a dal na appstore
    QUITE
    QUITE --- ---
    tak já teda začnu ,))

RSSko - - simulakrální aplikace pro osx pro cool lidi žijící kulturou ,)

Aplikace čte feedy ze serverů v oblasti výtvarného umění, je udělaná jako "institucionální", tzn. načítá co určuje "autorita". .,) Kdyby někoho zajímalo tak link.

Svátek - možná si pamatujete na původní verzi téhle aplikace kterou udělal v roce 2004 Ing. Tomáš Zahradnický. Tak tohle je upgrade. ,) Má od té původní navíc Growl, nastavení jestli má být v login items, zobrazuje svátky i na dva dny dopředu a v menuletu se může zobrazovat jenom jako ikonka. A je zbuildovaná na 10.5 narozdíl od té předchozí co byla na 10.1. ,)))) Kdyby někoho zajímalo tak link.

TAHRQA
    TAHRQA --- ---
    QUITE: Tak to za (doufam) par dni prihodim databazi pacientu ;-)
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    QUITE: :) nejakou tu zkusebni podle tutorialu, ale to se nepocita :)
    QUITE
    QUITE --- ---
    Dotáhli jse tu někdo nějakou app až k úplnýmu závěru? Jestli jo, možná by nebylo od věci si tu na nástěnku udělat nějakej senam našich bastlů, hm? ,)
    TAHRQA
    TAHRQA --- ---
    SATAI: Jo v Xcode muzes delat normalni commandline utilitky co nejsou v bundlu a prilinkovat k nim IMHO muzes taky cokoliv
    TAHRQA
    TAHRQA --- ---
    CODEAS: No vzhledem k tomu ze se pro iPhone OS v javascriptu a HTML 5 nepise, tak to asi moc nepujde ;-) Tou podporou bylo mysleno ze to podporuje to novy safari, takze proste udelej klasickou webovou stranku optimalizovanou pro iPhone a mas to..
    CODEAS
    CODEAS --- ---
    Zdravim, vzhledem k představeni OS3 s částečnou podporou HTML5 se konečně zdá použitelné abych mohl něco vytvořit (nemám Apple, SDK je pro mě vzdálené)

Jak složitý proces je to, že bych to vytvořil jako HTML+JS v offline (testoval bych přes Safari na iphone) a pak zaslal kamarádovi s Applem, který by jen zkompiloval (třeba použít PhoneGap) a dal na Appstore

zajímá mě jak složité to celkově bude, zda nebudu limitovan při vývoji (to že mi tam nepůjde vše z SDK vím), či jak složitý to bude mít kamarád
    počítám že budu muset zaplatit poplatek vyvj. licenci. ($100 ?)

díky
    SATAI
    SATAI --- ---
    Da se rozumne pouzit Cocoa API z aplikace napsane v Objective C, kterou bych zkompiloval a slinkoval do jedne commandlinove pouzivane binarky, zadny .app package? Jsem si vedomy toho, ze byc tim prisel o moznost primocare pouzivat bundles...
    TAHRQA
    TAHRQA --- ---
    QUITE: Preferences -> Accounts -> login items
    MIKEX
    MIKEX --- ---
    dobrá online publikace pro úplný začátečníky http://www.cocoalab.com/?q=becomeanxcoder
    QUITE
    QUITE --- ---
    Nevíte někdo jak udělat menulet (menu extra) co místo NSMenu zobrazuje NSWindow? Zkoušel jsem to googlit ale nic moc.. kuju. ,)
    QUITE
    QUITE --- ---
    VIRUS31: dík, tak nějak to bude ale nevim co s tim ,))
    ale do tý knížky jdu ,)
    MIKEX
    MIKEX --- ---
    Tady ještě pár knížek... [link]
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    QUITE: jsem dost zacatecnik a nevim, jestli ti ukazu spravnym smerem, ale druhej warning tipuju na to, ze nemas pred stringem s url @. Tj. @"http://..."

druhej error je podle me v tom, ze nemas nikde nadeklarovanou a inicializovanou promenou myRequest.

ad prvni warning a error, s WebView jsem nepracoval (a opet upozornuju, ze jsem velmi nezkuseny zacatecnik), ale pocitam, ze je to nejaky control jako treba Label. Napada me, jestlis svazal ono WebView s patricnou tridou v Interface builderu?

Zkusenejsi me opravi nebo doplni, ucim se :)

PS: supr knizka -> Cocoa-Programming-for-Mac-OS-X-Third-Edition.pdf / 22mb -> http://leteckaposta.cz/980633785
    Chce to nejaky znalosti C a objektoveho pristupu (treba z Javy, ja vychazim z C#)
    Pokud link vyexpiruje, nahodim znova, dejte vedet do posty.
    QUITE
    QUITE --- ---
    QUITE:
    ok, tak jinak ,)

Co s tim? Jak mam deklarovat "web" (WebView) a "myRequest"? A co znamená ten warning? Cocoa vůbec neumim a v xcode začínam... ,) Všechno co jsem vygooglil většinou odkazovalo k tomu že si ten či onen má přečíst příručku. ,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam