• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    F_OFRProgramovani pro OSX (IDE Xcode, Cocoa, Objektive-C, AppleScript)
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    nevíte, jestli existuje možnost, jak vložit do NSPopUpButtonu položku obsahující kromě textu i obrázek? ikonu? díky
    QUITE
    QUITE --- ---
    NUCLID: vyzkoušim, dík. nicméně co se týče fór a dokumentace, vychází tohle jako vpodstatě jediná metoda...
    NUCLID
    NUCLID --- ---
    QUITE: Jinak jestli jenom potrebujes zjistit, jestli je pocitac pripojenej k siti, tak tohle asi nebude nejlepsi metoda... Spousta lidi pouziva treba LittleSnitch. Kdyby se mi aplikace jen tak zacala pripojovat na Google (a nemela s nim nic spolecnyho), tak u me konci :)
    NUCLID
    NUCLID --- ---
    QUITE: Zkus tohle:
    NSData *data;  
    NSURL *url = [NSURL URLWithString: @"http://www.google.com"];  
    NSMutableURLRequest *request = [NSMutableURLRequest requestWithURL: url   
                                                        cachePolicy: NSURLRequestReloadIgnoringCacheData  
                                                        timeoutInterval: 10];      
    NSURLResponse *response;  
    NSError *error;  
    data = [NSURLConnection sendSynchronousRequest: request  
                            returningResponse: &response  
                            error: &error];  
    NSString *output = [NSString stringWithCString:[data bytes] length:[data length]];
    PKB
    PKB --- ---
    jelikoz mate v zasobe skvely odkazy, tak bych se chtel zeptat, jestli nemate nejaky pekny navody, jak pracovat interface builderem ve spojeni s Xcode a kodem. Propojovani, outlety a tak. mam nastudovany zaklady, tak bych se chtel podivat na neco pokrocilejsiho..

dekuju ;)
    QUITE
    QUITE --- ---
    Nevíte jak nastavit timeout pro:

- (BOOL) connectedToNetwork
    {
    return ([NSString stringWithContentsOfURL:[NSURL URLWithString:@"http://www.google.com"] encoding:NSASCIIStringEncoding error:nil]!=NULL)?YES:NO;
    }
    QUITE
    QUITE --- ---
    Nemáte někdo potuchu o tom jakým kódem vytvořit globální klávesovou zkratku? (tj. System Preferences -> Keyboard -> Keyboard Shortcuts)

Stačil by imho AppleScript. ,)
    QUITE
    QUITE --- ---
    QUITE: tady je aktuálnější verze: http://temp.sandwichlab.net/WebSaver.saver2.zip

- Start at random row funguje jak má
    - celé je to o něco rychlejší
    - odstraněno bezpočet chyb
    - než se načte WebKit, zobrazuje se vizuál "aby bylo vidět že se něco děje"
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    PS: zvazoval jsem instalaci zenity pres port ale to se mi delat nechce a rad bych pouzil nejaky nativni osx veci....
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    ahoj, na linuxu jsem pouzival par svejch aplikaci psanejch v shellu se zenity frontendem.. jak (v cem) nejsnaz tyhle veci prepsat aby mi stejne dobre (z crontabu) behaly i pod osx?
    QUITE
    QUITE --- ---
    NUCLID: je to vysouvací sheet..nastavení screensaveru.. ten toolbar tam je proto, že časem bych rád třeba přidal další funkce (např. nastavení prohlížení: možnost vypnout si na stránce Flash, JavaScript, zapnout cache, atd...). Doufam že ta nestandartnost nakonec nebude na obtíž a bude se to snáz pamatovat. ,)

Velký písmena jsou dobrá poznámka, předělam.

Stránky necachuju, počítam s tim, že uživatel chce mít fresh data. ,))
    NUCLID
    NUCLID --- ---
    QUITE: Jen tak na prvni pohled: proc je tam okno v okne? To je jako vysouvaci sheet? Pak bych ho asi delal bez toho toolbaru. Graficky pekny, ale prijde mi to uz od pohledu trochu nestandardni :)

Nadpisy sloupecku v tabulce bych zacal velkym pismem, stejne tak ten checkbox. Apple taky ma popisky s velkym pismenem na zacatku.

Zitra to testnu, ted se jen zeptam: cachujes ty stranky nejak nebo nacitas pokazdy znovu?
    QUITE
    QUITE --- ---
    Tak, tady je konečně nějaká ukázka toho s čím mi tu minule NUCLID tak ochotně pomohl. Je to screensaver zobrazující weby dle nastavení. Provozní jméno je zatím WebSaver. Ještě má pár nesrovnalostí co bude třeba doladit (třeba "update check" je zatim spíš k smíchu ,)) ale hlavní funkce už jedou vcelku spolehlivě... Rád uvítám jakoukoliv zpětnou vazbu, v případě zájmu dodam testovací sériák.

Screenshot je zde:

Link ke stažení zde: http://temp.sandwichlab.net/WebSaver.saver.zip

I když nevěřim že to hrozí tak prosim nelinkovat mimo tuhle diskusi. Kuju. ,)
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    C# on the iPhone with MonoTouch - Chris Hardy - DeveloperDeveloperDeveloper 8 (~65min)
    http://vimeo.com/9150434
    KUBBING
    KUBBING --- ---
    Tak jsem odfaxoval svoje udaje o karte primo applu, poprve jsem pouzil fax. Dam vedet jak dlouho to trvalo, nez se mi aktivovali deve ucet ;)
    NUCLID
    NUCLID --- ---
    Slysel jsem, ze JetBraini na tom uz makaj. Tak jim drzme palce...

Asi si koupim velkej monitor, na 13" displeji a touchpadu to nejak neni ono :)
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    SHAGA: visual studio je taky luxusni, mnohaleta zkusenost skrz ruzne verze.. xcode bohuzel pokulhava.
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    NUCLID: Javovský nástroje jsou v tomhle ohledu naprostej luxus a máloco na ně má. (disclaimer: vůbec neznám visual studio). Taky dycky pláču, když musím někam jinam něco jinýho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam