• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMATSUPravoslaví, ορθόδοξη Εκκλησία
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    CHOMI: Ne neni to obycejna poulicni sarvatka.

    Represe je napriklad pred nedavnem prijaty zakon "proti propagaci homosexuality", ktery ma ve skutecnosti homosexualitu potirat a kriminalizovat. Ten zakon je druhem nasili vuci svym obcanum, byt se nemusi jednat o nasili fyzicke.

    Co je na te ostrakizaci spatneho? Vsechno. Neni zadny duvod kohokoliv ostrakizovat za jeho nezapricinenou sexualitu, za kterou nemuze.

    Statu (a nejen jemu, ale i treba krestanum...) by mela byt sexualni oriantace jeho obcanu putna. Demokraticky stat nesmi ostrakizovat neci sexualitu. To je nepripustne. Stat, pokud ma byt pravni, tak nemuze zastavat nejakou nenavistnou ideologii (coz homofobie je) a vydavat zakony v souladu s touto ideologii. Rusko ukazuje, ze demokratickym ani pravnim statem neni. Pokud to osobne schvalujes, tvoje vec. Ja jsem ale demokrat.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    A co ted s tim. :-)

    Pope Francis tells reporters: Who am I to judge gay people?


    http://m.bbc.co.uk/news/world-europe-23489702
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    CHOMI: co takhle ostrakizovat křesťany? Někomu taky třeba vadí, stejně jako tobě homosexuálové. Stát přece může mít nějaký názor, ideu, ideologii, no ni?
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    COCKROACH: A ona to není obyčejná pouliční šarvátka?
    Jaké represe konkrétně uplatňuje rusko vůči homosexuálům? Ano, ostrakizuje homosexualitu - co je na tom špatného? Proč by měl být stát v těchto otázkách nestranný? Stát klidnš může mít nějaký názor, ideu, ideologii, ale neměl by se kvůli ní chovat násilně vůči svým občanům.
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    COCKROACH: Samozdřejměš že to ničí tradiční rodinu, jakmile se chlapi dozví, že se můžou registrovat s jinym chlapem, tak se na ženský okamžitě vykašlou a vymřeme :-D

    COCKROACH: Tímhle jsi právě ztratil 5 vteřin svýho života.
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    CHOMI: Delas z toho obycejnou poulicni sarvatku a hezky bagatelizujes. Rusky stat cilene ostrakizuje a vede represe vuci homosexualum. Ja to vidim v tomto kontextu. Rusky stat v teto otazce neni nestranny a v tom je problem.
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    ARMADILLO: Rozlozeno na prvocinitele, v tom, ze dva partneri stejneho pohlavi chteji svuj vztah zlegalizovat , napriklad z duvodu pristupu k lekarskym informacim, moznosti dedictvi atd.(coz jsou primarni duvody pro existenci takoveho zakona - pravni osetreni homosexualniho svazku), rozhodne nevidim nejakou utok na manzelstvi klasicke, ci na klasickou rodinu. Nevim, cim by registrovani partneri ohrozovali manzelstvi ci rodinu.

    (btw nejedna se o manzelstvi ale o registrovane partnerstvi, a to je dost podstatny rozdil... za manzelstvi to neni v zakone oznacene neni jak v CR, tak ani nikde ve svete, pokud vim... minimalne v pripade CR se o manzelstvi nejedna to je jen medialni nalepka)
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Netolerantni chovani homosexualni mensiny? Zajimavy doublethink.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Přebírat anglický přepis jmen zapisovaných jinou abecedou než latinkou je zlo a v případě slovanských jazyků, pro jejichž hlásky má jednoznačně čeština vhodnější písmena než angličtina, je to vysloveně zvěrstvo:o)
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_SON_OF_MAN: A co teprve Lukašenko!
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    ARMADILLO: Já bych se jednou hrozně rád dozvěděl, jestli týhle frašce někdo z těch co jí šíří i věří...

    btw.: TSOM je evidentně nějákej katolík kterej se na druhý straně kláveswnice směje že ho někdo vůbec bere vážně, tak se podle toho zařiďte...
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Fašista v nejširším slova smyslu.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    COCKROACH: Zamyslel jsem se nad odkazem. Podle fotek to vypadá, že se servali fandové a odpůrci "práv" homosexuálů. Pak přišla policie, oddělila oba tábory a když někdo kladl byť i pasivní odpor, tak se s ním moc nemazala (někteří pacifikovaní týpkové vypadají dost jako fašky). Skutečnost, že je tam 3x vyfocen jeden mládenec, kterému teče krev z nosu je jen dokladem toho, že víc krve z té slavné policejní brutality reportéři nevydojili.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Nicmene kazdy krestan ma ne pravo, ale povinnost bojovat proti zlu - at uz je to fasismus nebo homosexualni propaganda - utok na rodinu a obraz Bozi. ..... prosím dokladovat z Písma, jednak tu povinnost a druhak praktický popis toho jak bojovat.
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    ICXC: Vsechno jasny, ale nemam pocit, ze by mr. The son... tady nekomu neco nutil nebo jo? Vazne z nej nemam pocit nejake demagogie, ale jak spravne pises, nikdo z nas neni soudce a ja tim spise ne takze se treba mohu uplne plest..
    Btw. ty jsi katolik?
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    COCKROACH: Pokud si to "rozlozis na prvocinitele", legalizace gay manzelstvi je defakto jeden dilek do puzzle destabilizace klasicke rodiny a dalsich hodnot.
    Coz se docela jinak docela dobre dari, ostatnich dilku v teto skladacce uz je dost a lidi jsou dost nestastni uz tak.
    Takze pokud kazdy dilek z teto skladacky je zlo a proti zlu se musi bojovat, uplne tohle chapu.
    ICXC
    ICXC --- ---
    No jo proto jsme uvěřili v Krista, abychom nekompromisně a tvrdě odsuzovali tzv. negativní společenské jevy. Já myslí ze se pleteš. Nejsi soudce. Maximálně můžeš být jako křesťan žalobcem či obhájcem. Můžeš také nabízet alternativu k těm jevům a nechat to na svobodné vůli každého člověka ať si vybere co chce.
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    Taky jsem nasel jeden odkaz k zamysleni. Jiz na prvni pohled je jasne, ze v Rusku se rozhodne kritizuje nekompromisne a tvrde.

    Miluj blizniho sveho.

    36 Photos From Russia That Everyone Needs To See
    http://www.buzzfeed.com/mjs538/photos-from-russia-everyone-needs-to-see
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    ICXC: Pekne napsano! ..be the change you want to see.
    ICXC
    ICXC --- ---
    Církev je zvláštní v tom že spojuje mnoho různých lidí, s různými charaktery a schopnostmi a jediné co je pojí je víra v Krista. Jsou v ní lidé mírní ale také vznětliví, opouštějící i mstiví. Všichni mají jasný vzor a učitele a vždy by měli mít na paměti kdo je jejich učitel. Ale i apoštolové byli jen lidé, každý jiný, každý na jiné úrovni dokud plně neuvěřili, že člověk Ježíš je opravdu Syn Boží.

    Mluv či kritizuj chování či jednání konkrétního člověka. Klidně konfrontačně, když to tak cítíš a nemluv o skupinách lidí, protože každý je jiný, na jiné úrovni poznání a sebepřijetí. Mluv o lásce a milosti, která se ti dostala skrze víry v Krista a jdi příkladem. Jenom inspirací můžeš měnit lidské mysli. Změna myšlení člověka je malý zázrak. Ale taky nemusíš, protože někteří lidé nechtějí nic na sobě zásadně měnit, touží jen po plném přijetí jejich ega a toho, co považují za sebe a své. Ale tak to už prostě chodí. Kdo nechce nic měnit a je pořád stejný několik let, toho nech být. Komu není rady, tomu není pomoci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam