• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMATSUPravoslaví, ορθόδοξη Εκκλησία
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    GUYVER: Tyjo, to byli tedy židi pěkný svině, když chytli a popravili Eichmanna, že jo?
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    CHOMI: Proč je trestat, když je Bůh nepotrestal jako toho chlápka z Turzovky?
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    SAMUELARACHNID: Tak aspoň k té části tvého příspěvku, která nějak souvisí s tím, o čem mluvím: cézaropapismus (u vědomí toho, že tenhle pojem neoznačuje naprosto model spolupráce církve a státu na východě - ale dobře, chápu, co máš na mysli) je zcela legitimní možnost vztahu státu a církve. S tím, že v církvi byl a vždy bude proud, který jej bude prosazovat přes míru stejně jako proud, který jej bude zcela odmítat. A pak také střední proud, který jej v rozumné míře bude schvalovat, ale aniž by se církev zaprodala.
    Přinejmenším středový proud a proud cesaropapismus odmítající jsou zcela legitimní. Nevím, proč musíš hned odsuzovat křesťany, kteří mají na model spolupráce církve a státu jiný názor než ty.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    GUYVER: Zaznělo a je to hovadina.
    Ono je totiž úplně jedno, co zpívaly, ale za zanesvěcení chrámu by měly dostat trest ať zpívali "Putin fuj" nebo "Putin rulez".
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    SAMUELARACHNID: Cože? Jakej Kopal? Teď diskutuješ s kým? Se mnou určitě ne, ale pak proč je ten příspěvek reakce na mě?
    Zdá se mi, že teď polemizuješ buď sám se sebou nebo s nějakou svojí představou. Musíme u toho být?
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    SAMUELARACHNID: +kohoutí hnát
    SAMUELARACHNID
    SAMUELARACHNID --- ---
    GUYVER: Jsou to blbky! měli raději nosit holínky naruby, a věnovat se krotkému punku v mezích zákona.

    Kníže s čírem prošel, Putin s křivákem a pussynkama by asi taky nebyl problém ;) ( ale to už odlehčujeme moc)
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    SAMUELARACHNID: To, že kdyby stejným způsobem zpívaly ...ochraňuj Putina, nikdo by neřekl ani popel a holky by možná ještě dostaly metál, už tady zaznělo.
    SAMUELARACHNID
    SAMUELARACHNID --- ---
    CHOMI: promiň, a v kostele řádně nahlas že "někdo by raději měl věřit v B-ha než v Putina a že gay pride posleš na sibiř v okovech a B-horodice vyžeň Putina" v klerofašistickém státě se Ti zdá málo punk?

    Dokud neumřou v přímém přenosu, tak je to vlastně známka manhattanu? ;)
    ( bez invektiv, jen trochu odlechčuju)
    Stejně jako tvé postoje a prezentace už mi zavání manipulací a právě nadšením pro autoritativní režim spolupracující s církví, tak já Ti asi musím znít jako anarchista.

    Jen jsem se ptal na to, jak se pravoslaví vypořádává s klerofašisty, a ty mi tvrdíš ž cézaropapizmus je legitimní.

    oklikou a znova: Lidi jako Jan Kopal atp. lidé kteří "opradu bojují proti ZOGu" a zjistili, že je lepší tvářit se jako konzervativní věřící, než jako parta náglů/ fašistů.a katolíci je moc nechtěj , tak jsou najednou pravoslavní.

    Vlk tyhle lidi ostře odsoudil. údajně lezou do pravověří, a tam je přivítáš ty s tím, že je to vlastně regulérní křesťanský názor. Jen prosím už veřejně nemávat pravou rukou?

    GUYVER
    GUYVER --- ---
    Že v tomto případě si Bůh své záležitosti ubránil sám.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    GUYVER: A má být?
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    CHOMI: Jedná se o záležitosti kolem mariánského zjevení u Turzovky v roce 1958: http://web.katolik.cz/feeling/6_10.htm Lidi tam začali stavět kříže a ten uvědomělý soudruh je nechal pokácet. Schytal to shora pořádně natvrdo a skončil jako dement. Nebylo třeba nějakých procesů.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    GUYVER: První část ohledně křížů mi pořád nějak nedochází. Ale myslím, že stejně o nic nepřijdu, když to nepochopím.
    Druhá část ohledně holokaustu je zajímavá. Myslíš, že bych tě mohl někdy citovat před nějakými židy? Určitě by je to moc zaujalo. Holokaust jako důsledek špatné víry. Bravo!
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    CHOMI: S tím kácením křížů je to tak: buďto je to symbol útoku na křesťanství ve jménu určité ideologie, což bylo právě v té Turzovce v 50. letech. Soudruh, co to nařídil, dopadl tak, že se pak porůznu ploužil a slabomyslně hýkal. Svědecky potvrzeno.
    Nebo může být kácení kříže ve smyslu osvobození od utrpení. Ježíš na něm nevisel pořád, následovalo Zmrtvýchvstání. Ale jsou mezi křesťany takoví (říkám jim "hřebíkáři"), pro které jako by žádné zmrtvýchvstání ani nebylo a jsou fascinováni důtkama, hřebíkama a utrpením vůbec. Nejspíš potlačená SM úchylka.
    Židi prostě nepřijali to, že se jejich víra má posunout na vyšší level. Stejný případ jako se zlatým teletem.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    GUYVER: Můžeš mi prosím ještě jednou vysvětlit, co jsi předchozím příspěvkem měl říci? Nepobral jsem z toho ani jednu větu, sorry.
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    CHOMI: Ad podřezávání křížů: kromě ukřižování je taky snímání z kříže. Asi tak bych to bral. A neřešíme ani muzeum ani hypermarket, ale to, že Bůh si je příbytek, na němž mu záleží, schopen ohlídat i bez patriarchy a bez Putina. Případ kácení křížů v Turzovce je toho důkazem. Pokud tvrdíš něco jiného, budeš to mít s vírou poněkud nahnuté.


    ad holokaust: Bůh židovstvo neopustil. Židovstvo se, místo Boha, drželo tradičních hovnot a potom to dopadlo jak to dopadlo. Křesťanstvo je na nejlepší cestě učinit totéž.

    CHOMI
    CHOMI --- ---
    SAMUELARACHNID: Přiznejme si, že slova té hurvy zjevné nejsou přesná. Správěn by měla znít "Kdybychom zapěly: B-horodice ochraňuj Putina" a neudělaly vyrvál v kostele, neseděly bychom tady."
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Ono především to srovnávání "znesvěcení" chrámu s bolševickým postupem proti církvi a celkově, jak dělá rád Duka a celé zhrzené křesťanstvo, smrdí paragrafem, nebo je minimálně na facku (a velkou)...

    A černoprdelník chomi kterej by střílel za kopnutí do svatýho kamene začíná vyprávět o punku, jde se pro popcorn :-D
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    SAMUELARACHNID: Punk do toho laskavě netahej. Tohel nemá s punkem nic společnýho. Ty kravky by každej normální pankáč nakopnul těžkou botou do zadnice. Punk je hrdý protest až do sebezničení, ne někde provokovat a když mě chytnou tak se kroutit, fňukat a žadonit "máme děti" a přitom být jedna ruka se establishmentem půlky světa.
    Punkerky by ukazovaly fakáče i na soudce a vymáhaly by pro sebe sibiř a pak by v přímém přenosu poslaly do prdele i celý Západ.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    GUYVER: A jestliže došlo k holokaustu, znamená to, že Bůh opustil židovstvo, protože... ????????????????????
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam