• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMATSUPravoslaví, ορθόδοξη Εκκλησία
    Vše o pravoslaví, o schizmatu mezi východní a západní církví - důvody, rozdíly, podobnosti mezi nimi.



    "Existuje jedna věc, která je mnohem důležitější než všechny možné knihy a myšlenky, totiž nalézt pravoslavného starce, před nímž můžete položit všechny své myšlenky, od něhož můžete slyšet ne váš vlastní názor, nýbrž soud svatých Otců."

    Ivan Kirijevský
    rozbalit záhlaví
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    CHOMI: Sněz pakoru a potom přijď. A uvidíme, kdo bude mlít z posledního.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    GUYVER: Koukám, že argumentačně už meleš z posledního :-)
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    GUYVER: Plky. Akorát Potopa je stkvělá!
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    HARALD: Oho! Tak to prrr! Byl jsi někdy uvnitř jejich komunity? Tam to naopak vůbec nepopírají! Oni to mají v první řadě jako prostředek misie!
    SAMUELARACHNID
    SAMUELARACHNID --- ---
    tak kucí pokračujeme VEDLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEe

    SAMUELARACHNID
    SAMUELARACHNID --- ---
    Hej udělejme klubu o pravoslaví jednu malou radost: pojďme řešit tahle témata do arény, nezávisle na tom, jaký máma názor na GOBERSe ( prosím hl. SOTM)
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Bojíš se?
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Nelze více Vovku očernit, nežli se sám očernil. A Církev s velkým C tady nikdo neočerňuje. Co se týče nějakého folklórního souboru, vedeného kágebákem s cukrovou homolí s křížkem na hlavě, tak ten na velké C nárok nemá.
    A jestliže to na ikonce není Ježíš, kdo to teda je? Mick Jagger?
    SAMUELARACHNID
    SAMUELARACHNID --- ---
    THE_SON_OF_MAN: zkusme vedle, prosím, ;)
    SAMUELARACHNID
    SAMUELARACHNID --- ---
    Tak doufám k radosti všech bychom se mohli přenést do ARény sv. Dominika, kde nás čeká Gobers a CHOMI bude rád, pač tady nebude nikdo tapetovat tákže:
    pokud chceme řešit jestli křesťan může jíst krišňácké sladkosti, občas si zapodporovat slušné lefebvristy + jiné autenticky pravicové pány co vydělávají na hazardu a nikdy nebyli antisemité, kolik je v pekle vegetariánů vs. kanibalů, jestli jsem buddhista (vskutečnosti Schopenhauerovec) nebo jestli pakt Putin Kiril autenticky křesťanský a vlastně nás jde zachránit před nadvládou řeků, židů a vladyky Simeona. Jestli Franco a Mussolini jsou vlastně jen špatně pochopení šířitele dobra a lásky ( neměli rádi komunisty a Franco při eucharistii plakal dojetím!)

    A Hlavně jestli ECLECTICA je nebo není členkou Femen ( popř kterou, ať si můžeme prohlédnout ono vystoupení v muzeu a pokud seš tolokonikovová tak až se rozvedeš, tak si mne vezmi! )

    (Pokud tam někdo nemá přístup tak bude u GOBERSE)
    SAMUELARACHNID
    SAMUELARACHNID --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Ještě opatrně, páč křesťanství zvláště východní směr,je také východní směr, v Palestině moc rusůl tehdá nebylo ;)

    GUYVER
    GUYVER --- ---
    SAMUELARACHNID: Nechtějí přiznat, že jejich křesťanství nestačí ani na pakoru. Co kdyby se měli střetnout s mocnostmi pekelnými? Saláti!
    SAMUELARACHNID
    SAMUELARACHNID --- ---
    THE_SON_OF_MAN: No jako student religionistiky jsem se věnoval i jiným "ptákovinám" ( mimochodem, myslím, že náboženství by se měli ctít, nezávisle na legitimaci, páč je to lidská snaha dostat se k B-hu- občas se to zaslechne při katechumenátu.)

    říkat si "Syn člověka + ikonka s Ježíšem", je docela síla. Jo ten titul v tomle kontextu použil nejslkavnější židovský anarchista, po Noamu Chomském ;) ( hl. jde o něm slyšet před Vánoci ;) )

    Tak DOST a pravoslaví se nám trochu zvrhlo v SOTM a CHOMI a jejich pravověří s Putin frendly tváří + silný panovník vs. HAROLD, GUYVER ("nácek a provokatér" ) a já ("buddhista" a odpůrce fašistického myšlení a argumentů ad hominem)

    No a trochu se to zvrhává, Byli byste ochotni se přesunout do Arény?

    Tam by mohlo znovu probíhat jídlo "obětované modlám" legitimní klerofašismus nehajlujících fundamentalistů, a upalování a posílání někam se přidá potom ;)
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    HARALD: Dostali od Krišny hlášku, že Ježíš mu nevadí.
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    ZIZA: Pokud někdo vydává náboženský folklór za křesťanství, pak na ně, ovšem, nemá. Ale můžeš být v poho, pokud hárekrišnové nezařadí do jídelníčku vepřozelí, tlačenku, jelítka a pivo, na Rusi pak pirožky, boršč, šči a vodku, tak jsou s misií v troubě.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    GUYVER: Trochu příliš mnoho slov a příliš málo významu. ..... DTTO ty, moje slovy aspoň byla podložená Biblí.
    Nicméně, nemá cenu pokračovat dál v této neplodné debatě. Já svoje řekl, a dál se tady můžete dohadovat s Chomim a tím co bere jméno (titul) Boží nadarmo (SoM)
    HARALD
    HARALD --- ---
    ZIZA: Nikdo se tam na mě při modlitbě před jídlem, včetně pokřižování, nikdy neškaredil. Pro (svoji) jistotu tam víc než jinde dávám najevo komu je mé jídlo zasvěceno, ale fakt bez problému.
    ZIZA
    ZIZA --- ---
    HARALD: S tím, že oddaní to, že restaurace je v první řadě místem kultu a misie popírají můžu potvrdit, ale oni to popírají pouze veřejnosti. Oni sami se snaží aby restaurace co nejvíce misijně působily, dokonce je to vydáváno v rezolucích GBC (vedení ISKCON). (pardon za OT)
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    LEON_KOWALSKI: Trochu příliš mnoho slov a příliš málo významu. A priori jde o to, že Krišna nemůže touto cestou, tj. pomocí restauračních zařízení, vytěsnit Ježíše, protože ten je mnohem mocnější. Má to ještě jiný důvod, ale ten by byl asi těžko pochopen, tak ho zatím uvádět nebudu.
    Ta pasáž, na kterou odkazoval Chomi, s tím celkem nesouvisí, protože se jednalo o radu Ducha sv. pro určité osoby v určité době a v určitém prostředí. Jedná se v podstatě o opakování mojžíšských zákonů, v nichž apoštolové vyrostli a jichž byl Ježíš naplněním. Dnešní křesťané by měli mít dost duchovní síly, aby, naopak, obrátili na křesťanství hárekrišny tím, že budou jíst v jejich restauracích a prosit, aby Kristus přeměnil Krišnovo ve své vlastní. pokud nemají na tohle, tak se za dva tisíce let naučili pramálo.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    GUYVER: Nedokladalo by to nic ani o sile, ani o moudrosti. Protivnik vas, dabel, chodi kolem jako lev rvouci, hledaje koho by sezral. To by to dokladalo. Padle clovecenstvo a prohnany svudce. A jak ten moudry silak co svadi skonci? Viz Zjeveni 20:10
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    CHOMI: Pakli jsou místem misie, tak se jim to asi moc nedaří. Ti mohamedání mají aspoň skopové. Ale převést masožravý národ na vegetariánství... to půjde těžko. Čtu si teď Potopu. Je tam pasáž, kdy se Zagloba bojí jíst u knížete Radzivilla, protože je to luterán. A dokládá to tím, že na Krymu dokážou mohamedánští mullové připravit takovou skopovou na česneku, že kdo ji sní, přejde na jejich víru. Tak tohle u hárekrišnů opravdu nepředpokládám.
    Kromě toho, kdyby se jim to dařilo, dokazovalo by to, že Krišna je mocnější než Ježíš. Případně že na ně křesťani duchovně nemají.

    Tohle je to Člověčenkovo "nenávidět hřích a milovat hříšníka" v praxi. Pokud hříšník nepozná že je hříšník, nutno mu to dát najevo. Protože natvrdlý hříšník se hůře polepšuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam