• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMATSUPravoslaví, ορθόδοξη Εκκλησία
    SAMUELARACHNID
    SAMUELARACHNID --- ---
    Já tady začínám mít strach napsat, že mám v rodině Židy :D
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Ta cizoložnice v Bibli měla kliku, žes tam nebyl! Určitě bys po ní ten první šutrák mrsknul. Nenecháš si přece od nějakého divného chlápka, vedeného duchem falešné tolerance, kazit zábavu.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Vidiš, co děláš!!
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    SAMUELARACHNID: Správný postřeh. Na takové případy nic jiného než klacek neplatí. A co míním tím "folklórním souborem" vyplynulo dost jasně z té záležitosti kolem pakory. A říká to člověk, který měl možnost potkat se s něčím horším než Góvindovic dobroty.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    SAMUELARACHNID: Já sy nemyslim, že by to bylo o slavjanofilství. Domnívám se (abych se držel tématu klubu), že pravoslaví si dokonce zrovna může dovolit být krapet slavjanofilské. Ve jmenovaných případech je to ale čistě náhodná koincidence. Tam se jedná o obdiv k moci, touhu po ní a slabost pro ubližování druhým. Že jsou pro to v Rusku zrovna příznivé podmínky, to není samozřejmost. Kdyby nebyly, upnuli by se pánové na Írán nebo cokoli jiného.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    SAMUELARACHNID: v Izraeli zase riskuješ jeruzalémský syndrom ;)
    SAMUELARACHNID
    SAMUELARACHNID --- ---
    HARALD: Guyver je provoklatér a cynik, ale podle mne ne až tak bez příčiny. Mám pocit, že netrolí jen se snaží "filosofovat kladivem"

    CHOMI: spíš to vidím tak, že ani ne proti pravoslavným, ale proti jisté slavjanofilské versi výkladu. Guyver se podle mne snaží najít, co je modla, a co je víra ( osobně mne docela zlobí jeho hlášky o "folklórním souboru" ale spíš se dívám na to, co tím chce básník říct.

    HARALD: jo táááák, tak to je normáílní, konvertité všech denominací se běžně chovají jako poprvé zamilovaní po prvním sexu! většinou to extrémní odezní do dvou let :) ( jo, to by vysvětlovalo mnohé)

    Pamatuju si na jednoho svého známého, který poté , co se stal katolíkem, mne prosil na ulici po "ahoj jak se máš?" o odpuštění ( přitom jsme vždy nad pivem rozebírali Fromma a ženské) a mluvil o zjevení v medžugorje a na ulici provolával mariánskou úctu. v tom případě je to pochopitelné. Super je třeba odjet do Izraele a prožívat si krásy obrácení tam. Takhle na netu to nemá takové kouzlo ;)
    HARALD
    HARALD --- ---
    HAROLD: Zcela ti rozumím. Mě to na debatách Chomim taky vytáčí.

    GUYVER: Zcela konkrétně je toto debata o jednom z prodů křesťanství, o pravoslaví. Chápu, že tu Chomi nehodlá debatovat pakoru. Zejména když debata už klesla úrovní fakt nízko.

    ECLECTICA: Pokud se v poslední době něco nezměnilo, tak TSOM je katechumenem, není křesťanem. To, že se tváří, že mluví jménem celého pravoslaví, je legrační. Po bouřlivé reakci na jeho nenávistné názory se stáhl z jiných klubů sem do Pravoslaví, kde nachází odezvu se svým názorem, že existuje skupina, která drží Jedinou Pravdu a zdá se, že chce být jejím členem. Není potřeba jej následovat a polemizovat s jeho názory úplně všude.

    ALL: Chtěl jsem svým příspěvkem apelovat na ukončení probíhající debaty. Jste v klubu Pravoslaví a z debaty se stala hádka o věcech s pravoslavím nesouvisejících nebo souvisejících jeno okrajově. Není povinností kohokoliv vám odpovídt. Pokračování v (teď už fakt hloupé) debatě jenom proto, že Chomi ani TSOM nechtějí přejít do Arény, nemá žádný smysl, kromě neproduktivní hádky. A i když majitel této diskuse (pokud vím) pravoslavný není, beru to tak, že zde jsem na návštěvě a vyzývám vás k tomu samému.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    už to začíná být trapný, nechcete si na tu pakoru, ať už to je co to je, založit vlastní klub a nezasírat to tady?
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    ECLECTICA: Debatu jo. Ale když dojde na lámání pakory, tj. že by měl skutky dokázat, že má dostatečnou víru, tak se hanebně zdekuje.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    HARALD: jestli na tohle nelze uplatnit ono "kdo seje vítr, sklízí bouři". S Chomim si věcnou debatu představit umím, TSOM, který svou arogancí, sprostotou a provokováním dělá křes´tanstvu medvědí službu, si ji snad ani nezaslouží.

    Těším se na informace ohledně stanoviska patriarchy Kirilla k Putinově politice.
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    HARALD: Jenže tohle je křesťanský klub a ti dva strejci zrovna jako křesťani nevystupují. Viz přísloví o pytli a záplatě.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    HARALD: Tak jistě, jenže tady je agresivita ne jeho straně, protože on prostě nepřipustí, že může mít někdo - nota bene z jeho vlastní denominace - jiný názor...
    HARALD
    HARALD --- ---
    GUYVER: No, já taky nelezu k Ateistům. Ne kvůli názorům, ale agresivitě, která tam panuje. Po tom, co tu předvádíte, bych v Chomiho kůži s vámi debatovat nechtěl. Byť ve většině témat zmíněných zde v posledních dnech mám názorem blíž k vám než k němu.
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    HARALD: Co je to za pravoslavného, když má nahnáno z pakory a je-li vyzván, aby šel do Arény, zašívá se a nasadí si koňské klapky? Pokud takovíhle reprezentujou křesťanství, ať se nediví, že lidi houfně dezertují k hárekrišnům. Nebo rovnou k satanistům.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Vtipný je, že ty údajný "věci proti pravoslavným" tady začasté prezentují pravoslavní. Ale halt Chomi má na pravoslaví patent...
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    CHOMI: Chomi neunesl tíhu pakory.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    SAMUELARACHNID: Vidíš, tady tu bilanci aspoň kompenzujeme, protože tady najdeš zase plno věcí proti pravoslavným.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    HARALD: V pohodě, jde to řešit ignore listem. Já mám teď od ID Guyver pokoj :o)
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Já se hlásím do služby! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam