• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CASLAWCHAMELEONI aneb vše co o nich chcete vědět + rady a galerka
    Image Hosted by ImageShack.us

    Než se začnete ptát na základní informace, prostudujte si napřed následující odkazy..

    Odkazy:
    http://shop.miga.cz/ - eshop v praze s dobrou cenou
    http://www.robimaus.cz/cs/ - eshop
    http://www.teraristika.cz/ - Teraristická Společnost Praha - terrabazary a terraburzy (dobré na koupení chamíků i vybavení za rozunou cenu)
    http://sanchez.wz.cz/ - Web se spoustou informací a rozsáhlým fórem, kde je snad odpověď na každou otázku.-)
    http://www.zabilansky.estranky.cz/ - stavba terárek na míru
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Terária / dle domluvy ] další výroba terárií
    http://www.terarko.com/ - další stavba terrárek na míru
    http://agama.monkeyrescue.org/modules.php?name=News&file=article&sid=26 - Tabulka dostupných UVB světel na našem trhu.
    http://tera.poradna.net/ teraristická poradna kam odpovídá p.Bulantova, která dělá rozbory trusu a pitvy. Jana Bulantova-728067075
    Nabídka mladých chameleónů (odskoušeno a všichni spokojeni) kontakt: ID TEREXS
    Vererinář: Dr. Hnízdo kontaktovat na veterinární klinice Animal Clinic, Čistovická 44, 163 00 Praha 6 - Bílá Hora, Řepy, telefon: 235322829, e-mail: jan.hnizdo@tiscali.cz. a nebo můžete zajít do zoo, ale Dr. Hnízdo je asi nejlepší odborník na plazy..
    rozbalit záhlaví
    MIKINKA
    MIKINKA --- ---
    STALK: pfuuu, no pekne tedy, zkusim o vikendu sjet neco nalovit, ale neni tam riziko nejake nemoci nebo neco co by z tech sarancat mohl chytit? zatim tedy ubozacky ze zveraku...ale stastna z toho nejsem...
    STALK
    STALK --- ---
    MIKINKA: Jinak začíná sezóna sarančat :) táta z chalupy přivez uš slušně velký, a moh se po nich utlouct, i když už předtim dostal cvrčky :)
    STALK
    STALK --- ---
    MIKINKA: Oni se třeba v těch pet centrech (jinak občas fakt otřesnejch) docela polepšili s těma cvrčkama, dobrý je se zeptat kdy jim je vozej, pak jich je dost, když je tam nechaj ten tejden stresovat v těch mini krabičkách tak se navzájem požerou.Oni to samozřejmě šmejdi prodávaj dál, to je za to pade fakt výsměch.Když sem na to narazil a neměl jinou možnost, tak sem je ukecal a usmlouval za to pade tři krabičky. :)
    MIKINKA
    MIKINKA --- ---
    STALK: nene, opacne, byla jsem u veterinarky za 150,- pak se to zhorsilo a zaplatila jsem litr, bylo to za ty rozbory, poslal jeho strup co mu strhnul a pak jakoby otisk krve z toho strzeneho mista...dneska jsem se po tydnu vratila z dovolenky a uz to vypada lepe, ted jsem tam volala a zitra jdeme na kontrolu, ze pry mykoza, to mi ta doktorka pred tim rekla i bez rozboru za litr a beztak mi to bylo naprd, tak doufam, ze tam zitra necham podobne prachy a asi mi klepne...grrr

    btw kam chodite v Praze na cvrcky? Je ze mne opet prazak a bylo by mi milejsi cas od casu nakoupit levne mensi mnozstvi nez si nechavat posilat stovky z achety...ale 50 za mini krabicku ve zveraku mi prijde dost...
    TEREXS
    TEREXS --- ---
    MIKINKA: co to je teda napis az budes vedet...pak by me taky zajimalo z ceho se to chyta:(...hodne zdaru:)
    STALK
    STALK --- ---
    YOCCI: Zajdi si třeba do knihovny a puč si toho Nečase, to je dobrá knížka, a dozvíš se tam o chameleonech obecně.Potom toho bylo probráno hodně taky tady.Zjisti si za ten půlrok co možná nejvíc, ušetříš si tim problémy, a bude tě to o to víc bavit. :)
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    CASLAW: děkuji, jinak jsem to ani nemyslela...=)

    Odkazy prostuduju, chamíka plánuju až tak za další půl rok až rok, teď si na to pomalu dávám bokem=). Díky za podporu, jdu do toho =D
    CASLAW
    CASLAW --- ---
    YOCCI: Ahoj doporučuju prostudovat odkazy co jsou v záhlaví, hlavně http://sanchez.wz.cz/.. popřípadě koupit knihu od Petra Nečase Chameleoni. Než začneš se samotným chovem je důležité toho vědět dost.. Jak velké terárko, jaký podklad, rostlinky i doplňky se dozvíš na sanchezovi (je tam i rozsáhlé fórum kde je snad vše) Na kolik to výjde se můžeš podívat třeba na http://shop.miga.cz/, jinak terárko si můžeš nechat postavit nebo koupit už hotové.. z toho se taky odvíjí cena. Ano jemenský je nejběžnější, ale to se vše dozvíš při získávání informací z webů nebo knih.. Vůbec se nezlobíme za otázky, rádi ti kdokoli poradí, ale bez toho aby sis toho poměrně dost přečetla a zjistila, se prosimtě do chovu nepozuštěj, dopadá to pak špatně.. Až budeš mít dostatečné info, můžeš si zajít třeba na terrabazar a tam si chamíka vybrat a nebo napiš sem, několik chovatelů má zde chameleony k prodeji.. hodně zdaru..


    MIKINKA: pak napiš co zjistili na rozboru.. snad to bude ok A jestli je to tak s tim veterinářem, jak píše Stalk, tak taky pak napiš, jakej to byl veterinář co ti předepsal nesprávně mast..

    YOCCI
    YOCCI --- ---
    Ahojte vážení chovatelé chamíků na nyxu=). Chtěla bych se zeptat na pár rad, páč bych si časem ráda pořídila jednu zelenou příšerku do své domácnosti ;D. Zatím jsem nic nezjišťovala, jsem totální začátečník. Vím, že to nejsou žádní mazlíčci, ale já se na ně hrozně ráda koukám. Kamarád jednoho doma má a je to úúúžasné...prostě jsem si je zamilovala a už se k chovu přemlouvám asi rok. Jak asi velké térárko? Jaká rašelina? Rostlinky? Jiné doplňky? Na kolik to asi vyjde, krom chameleona? Jemenský je asi nejběžnější, ale jaké jsou ještě druhy, které jsou u nás v ČR k dostání? Nezlobte se na mě za tyto otázky, ale vy máte zkušenosti, máte to už vychytané, kdybych to někde načetla ve článku, asi bych pobrala jen něco, takhle je to pro mě lepší =)) Díky předem.
    STALK
    STALK --- ---
    MIKINKA: hm, to je tvrdý no, to si jako byla u jednoho veterináře, zaplatila litr a zhoršilo se to tak že si musela k jinýmu? Jen jeslti sem to správně pochopil, asi bych si to nenechal líbit...
    MIKINKA
    MIKINKA --- ---
    TEREXS: mno pry by to mohla byt mykoza, ale ze nevi, poslal to nekam na rozbor a dal mi dezinfekci...jen jsem nepochopila, proc to ta masticka takhle rozsklivila a proc mi ji ta doktorka dala a on rikal, ze se na to maste nedavaji...neda se nic delat, snad budem co nevidet zdravy, kuze se pry obnovi do tydne.
    TEREXS
    TEREXS --- ---
    MIKINKA: wow...tak to je celkem mazec ne:(...rekli ti z ceho to muze byt?...
    MIKINKA
    MIKINKA --- ---
    ou, tak my máme běhání po veterinách s vocáskem, z mini plísně se vytvořil obrovskej strup, kterej by dneska stržen, poslán na rozbor...a to všechno za pouhých 11 stovek...pfuuu, málem to se mnou švihlo, v Brně jsem nechala na veterině 150,- - oproti praze skutečně venkov.
    PETJU
    PETJU --- ---
    STALK: :D
    STALK
    STALK --- ---
    PETJU: Ale jako mít zvíře co si dává každý ráno vo půl vosmý řádnej strečing! :)
    PETJU
    PETJU --- ---
    STALK: asi jo :D
    STALK
    STALK --- ---
    PETJU: Já si spíš myslim že chtěl nějak votočit, a zrovna nebylo čeho by se chytil.Když sem měl prvního chameleona pamatuju si jak mě hrozně pobavilo když visel za vocas, a spátky po něm vyšplhal. :)
    PETJU
    PETJU --- ---
    STALK: Je to mozny. On vstava povetsinou driv nez ja ale vcera jsem vstaval driv a takhle jsem ho videl :D
    STALK
    STALK --- ---
    PETJU: :D nekecej že se takhle fakt protahuje :)
    PETJU
    PETJU --- ---
    ranni protahovani :D

    MAJA
    MAJA --- ---
    Me dospely 1.5 rocni samec zere jak nezavrena popelnice stale ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam