• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CASLAWCHAMELEONI aneb vše co o nich chcete vědět + rady a galerka
    PETJU
    PETJU --- ---
    Pravdu ma, maja :)
    MAJA
    MAJA --- ---
    Hlavně je potřeba dodat k těm UV zářivkám, že ztrácejí poměrně rychle výkon v UV spektru, takže je potřeba tak jednou ročně pořídit novou.

    Tu starou pak strčit klidně do lustru (pro jistotu za sklo) - svítivost ve viditelném spektru je slušná.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MIKINKA: Biologie je dávno, ale tvorba hodně kyselin a proteinu se urychluje jak tepelným tak EM zářením (UV, Světlo...) Takže nedostatek světla může způsobit nedostatek vitamínů/minerálů.

    Mě byly doporučeny 2 tyto: (Na vysoké terárium.)
    http://www.robimaus.cz/zarivka-narva-reptilight-25w-75cm-1127.html
    PETJU
    PETJU --- ---
    MIKINKA: Myslim, ze terka i ja jsme to tady psali..ale nedari se mi to vyfiltrovat.
    MIKINKA
    MIKINKA --- ---
    PETJU: juj, jen mne mrzi, ze mi to tu nikdo nerekl, kdyz jsem zarivku vybirala...ptala jsem se tu nekolikrat nez jsem zakoupila co jsem zakoupila...mno, uvidime co bude...
    PETJU
    PETJU --- ---
    MIKINKA: Tohle nevim ale co se tyce Stalka tak je to dost mozny. Oni proste potrebuji dostatek UVA/B - a exoterra zarivky trpi prave jejim nedostatkem - jsou proste malo kvalitni.
    MIKINKA
    MIKINKA --- ---
    PETJU: myslis, ze by ta dna mohla byt z osvetleni? nemam tu zarivku ani rok...
    PETJU
    PETJU --- ---
    Myslim, ze to osvetleni dost podcenujete. Ty exoterra zarivky jsou proste k nicemu.
    MIKINKA
    MIKINKA --- ---
    STALK: já chodím s Kristiánem k panu Hnízdovi, jeví se mi jako dobrý lékař, většinou hned ví o co jde a ještě to ověřuje rozbory...ale připrav si prasátko, protože za hubičku to rozhodně není... :( já už tam dohromady nechala přes 3000,- (kolem 2k když měl nemocný ocásek a včera dalších 1300,-) nicméně si myslím, že určitě pomůže :)
    PETJU
    PETJU --- ---
    STALK: A co svetlo? Jaky mas lampy?
    STALK
    STALK --- ---
    Tak vidím že se to tu jen hemží problémama, já se taky musim bohužel přidat. :((
    Muj mladej chameleon (5 měsíců) má zřejmě zolomenou nohu, přední levou v předloktí, všiml jsem si toho až když sem ho včera vyndal z terárka, dem před tím byl dost neaktivní a seděl v zádu na větvi, položenej břichem.Je možné že už to měl, jen když leží neni to zřetelný, když se začne pohybovat, ta noha se mu v půlce toho "předloktí" ohýbá tak o 30 stupňů, prsty má pohyblivý snaží se tu nohu používat normálně, ale neni to heskej pohled. žere (sám si dneska došel pro cvrčky do krabičky,)
    Nechápu jak se to mohlo stát, v prvý řadě, mezi tim než byl ještě v pořádku a mym včerejšim zjištěnim s nim nebylo manipulováno, byl jen v terárku.způsobení mym zacházenim taky vylučuju, manipuluju s nim tak jak se s chameleonen má, takže ho vůbec nechytam, jen pod něj vsunu ruku, on i když se vsteká se jí instinkivně chytne a vytáhnu ho.
    Vápníku má v tom roboranu co mam 10% (je to málo???) a dostává ho s každym krmenim.
    Jinak byl v naprostym pořádku, je mi to líto a nevim co sem zanedbal, nebo jeslti je nějaká možnost aby si to spůsobil sám v terárku?pochybuju, předpokládam že to ukáže na nedostatek nějakejch živin.

    mam ho vzít na tu veterinu cíleně k tomu Dr. Hnízdovi v záhlaví? netušim jak se v podobnejch případech u plazů postupuje.
    PETJU
    PETJU --- ---
    Chudak mala :(
    MIKINKA
    MIKINKA --- ---
    Mno, tak jak jsme dopadli...smutné zprávy...Kristián umírá, veterinář to diagnostikoval jako dnu, odcházej mu ledviny, proto nemohl na záchod a proto se nehýbal...

    včera na veterině mu udělali rozbor krve, hodnoty má úplně obrácené a dokonce tak vysoké, že to přístroj ani nezměřil, dostal dvě injekce a na doma nějaké silné prášky, které mu každý den rozpuštěné vstřikuju až do krku, jestli se to do konce týdne nesrovná, tak bohužel není žádná šance a bohužel jej budeme muset nechat uspat.
    Ještě dnes čekám na rozbor stolice, bohužel je však nezjistitelné z čeho by to mohlo být, prý jediná možnost jak se to dozvědět je pitva...

    údajně to mohlo být oslabení organizmu z té infekce (mykóza na ocásku, která se nádherně doléčila, veterinář byl nadšenej, jak se to krásně vyhojilo) a prý na to chameleoni trpí hodně...

    teď Kristián vypadá docela dobře, po výplachu střívek zase funguje jako před tím, na jazyku má takový pupínek (dna), která mu snad nebude vadit při lovu, jinak se ráno i vztekal, když jsem mu dávala prášek, tak snad výrazně netrpí...

    mno tak spíš informativně...
    PETJU
    PETJU --- ---
    MIKINKA: Jsou to perfektni lampy - muzu jen doporucit.
    MIKINKA
    MIKINKA --- ---
    PETJU: mmm, kdyz ja mam patice, takze bych potrebovala zarivku ve tvaru zarivky :) tohle bych mohla strcit misto te neodymky, slunicko v kombinaci s UV, takze jedna univerzalni lampa :)
    MIKINKA
    MIKINKA --- ---
    tak jsem se někde dočetla, že tohle dělal čísi chamík, když nemohl na záchod, pravda, že už jsem žádnej bobik nenašla pěkně dlouho...
    PETJU
    PETJU --- ---
    MIKINKA: Ja tem exoterra smejdum vubec neverim:(
    Kup mu neco lepsiho - replux nebo bright sun

    http://eshop.farmapython.cz/vybojky-bright-sun-a-prislusenstvi/
    MIKINKA
    MIKINKA --- ---
    woo, tak dneska dojdu dom a Kristián spí na dně terárka? Já to nechápu, co může být špatně, cvrčky má, vodu má, všechno stejné jako dřív a od soboty je malátnej...nejhorší, že kvůli práci nestíhám veterinu...pomoooc!
    Ale zbarvuje se normálně, cvrčku musel sežrat docela dost, včera jsem ho viděla lovit, i rajče si ode mne vzal...
    MIKINKA
    MIKINKA --- ---
    STALK: mno na nem neni nic videt...jak se chova se neda vyfotit :)
    ale kobylku jsem mu dala a celou nedeli se tvaril jakoze travi...
    pak uz vypadal docela v poho, tak snad nejaka docasna slabost?


    PETJU: mam tam vyhrevnou nedymku a UV zarivku, myslim, ze tuto http://www.robimaus.cz/zarivka-repti-glo-10-0-15w-45cm-709.html ale presne si nepamatuju, kupovala jsem ji nekdy na podzim...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam