• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CASLAWCHAMELEONI aneb vše co o nich chcete vědět + rady a galerka
    PETJU
    PETJU --- ---
    KBERRY: To mas asi pravdu.
    KBERRY
    KBERRY --- ---
    PETJU: to sice neslysej ale ty vibrace.......
    CASLAW
    CASLAW --- ---
    EWELY: Než začneš s chovem zjisti si spoustu informací... (např. z http://sanchez.wz.cz/ ) a při tom zjišťování určitě narazíš i na to jak by mělo terko bejt velký...
    EWELY
    EWELY --- ---
    Jak velké terárko bych si měla na chameleona pořídit?
    PETJU
    PETJU --- ---
    THOM_: Chamici neslysi ;)
    THOM_
    THOM_ --- ---
    Zdravíčko, mám jednu zásadní primitivní otázku, než se začnu zajímat o chameleony dál...

Vadí jim hluk? A jak moc? Kdybych se někdy rozhodl a koupil ho, chtěl bych ho mít v pokoji, kde si rád říznu do el. kytary, nebo si pořádně ohulím oblíbený songy... :-)

DÍKY
    MAIKA
    MAIKA --- ---
    STALK: no bylo a pak nevim co a ona ho pokousala, asi na ni lez a nelibilo se ji to, ale jiank byl iok, tak nevim jestli to bylo kvuli zradlu treba
    CASLAW
    CASLAW --- ---
    MAIKA: uvidíš, buďto se snesou a nebo ne..
    STALK
    STALK --- ---
    MAIKA: Mělo by to bejt ok.
    MAIKA
    MAIKA --- ---
    hele ma dotaz asi uplne blbej mam doma sam ce a samici, muzu je nechat celoročne spolu?
    nekdo rika ze jo nekdo ze ne, tak ted sem z toho jelen

diky
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    STALK: je mlaďoučkej no, asi tři měsíce.. jako pravda je, že to jako sůl vypadá..vždycky když shodí kůži, tak je to lepší a pak to zase naroste..
    PETJU
    PETJU --- ---
    KNX: Celej fotr :))))
    STALK
    STALK --- ---
    NICKIE: To bude sůl kterou vyplavujou timhle způsobem... je mladej?
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    ahoj, mám prosím dotaz: náš chameleon má kolem nosní dírky bílou vrstvu, nemáte s tím nědko náhodou zkušenost? Nevím jak to líp popsat..je to vystouplý, mysleli sme, že to je zbytek oloupaný kůže ale není, je to jen na jedný straně a už docela dlouho..něco jako plíseň?...
    DZUSI
    DZUSI --- ---
    zdravim vsechny chovatele üz delsi dobu se snazim dostat do hlavy co nejvic informaci o chamicich, jejich chovu a stavbe terarka ,driv jsem chodil na teraristiku,akvaris... .Meli byste radu na co bych si mel dat pozor. Pomalu uz zacinam davat dohromady material a vybaveni terarka :-) .Budu rad za kazdou vasi dobrou radu a skusenosti.Dik
    KNX
    KNX --- ---
    MAIKA
    MAIKA --- ---
    jinak zítra, v sobotu je terraburza zase v novodvorský :)
    tak dražte, spousta bašty pro zviřátka tam bude čekat a nejen to :)
    ALLENKA
    ALLENKA --- ---
    CALIBOS: no nevim no jestli to nemůže být osvětlením, kupuju mu UVB o síle 5 a pak mám žárovku na ohřívání...ted zrobna u toho nejse, tak přešně ten typ a značku nevim...
    Jako já mu to určitě nenutim, je vidět že chut k jídlu má, právě že se snaží jak může ale nejde mu to...prostě jen otevře hudu a jako přirovnala bych to k tomu jako když se ti che zvracet, jako se zalkne...nevim jak to popsat :D
    jídlo z pinzety jsem děla předtím než jsem to vzdala, protože než si ty cvrčky vzal, tak přišly během toho o všechny nohy jak se škubaly a pak už o to moc nezajímalo....takže jsem zvolila tuto formu protože takhle si bere si ovoce a zeleninu, prostě pootevře hubu je vidět že to chce a tak mu to tam strčím...
    CALIBOS
    CALIBOS --- ---
    ALLENKA: jedině krmit ručně, ale nenutit - bylo by to pro něj příliš stresující. Jestli nedokáže chytit kořist, tak je možné ho naučit brát si jídlo přímo z pinzety...
    Jaký problém s vystřelováním má mimochodem? Nemáš třebas špatné osvětlení? Měl jsem kdysi podobný problém u starého chamíka, tak by mě zajímaly podrobnosti...
    ALLENKA
    ALLENKA --- ---
    Ahoj, chci se zeptat, mam samce chameleona, jsou mu 3,5 roku a posledních pár měsíců má prblém s vystřelováním jazyka, byla jsem s nim u MVDr.Hnízda, ten mi řekla, že se mu nevytvřáří červené krvinky a že je anemickej, no tak jsem asi 2 měsíce do něj cpala antibiotika, injekce s imunitou a zlepšení žádný a pro Hnízda zátrak že vůbec žije.
    Ale proč to píšu :)))
    začala jsem ho krmit ručně, ale i tyk se někdy stane, že pokud tu hubu neotevře já mu to tam prostě nenarvu, tak není ještě nějaká metoda kterou bych ho mohla krmit? děkuju moc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam