• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RADUŽivot v zemědělství - zkušenosti, rady, tipy
    pro ty, kteří život obětovali nebo ho plánují obětovat primárnímu sektoru, chtějí se podělit o dojmy nebo potřebují poradit. Ať už jde o konvenci či alternativní formy zemědělství.
    rozbalit záhlaví
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: presne tak :D:D
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: Na tohle rika nas soused(jehoz dcera vlastni komercni staj a pak si mu vzdycky prijde postezovat co vsechno se posralo): "Nojo kone, zrat se to neda, praci uz to zadnou nezastane"...;))
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    WAMP_ELF: No tak bylo by divny kdyby ted po lete seno nebylo,ale podle toho jaky bylo pocasi zacnou lidi nejpozdejc v lednu plakat, ze nelze sehnat seno...a to pak budou palky 1000/balik zadna cena
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: ja mam jednu loucku kde v dobrych letech sklidime tak dva horaly rocne, takze to mam pro tri kone tak na mesic, mno ;)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: No my to bereme z takovejch mrmli co jsou za stodolama je to asi 5 pidiparcelicek dohromady ani ne hektar(tak si predstav tu "kvalitu") ale pro ovce kozy a podobnou havet to zatim stacilo...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: ja nemam zadny pozemky z kterych bych to seno mela, ale tak pro par koni se snad vzdy najde...
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    VAMPY: tak si zadej do vyhledávače třeba: prodám seno v balících,
    tetko...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: No tak super ze se ti to podarilo sehnat! Jinak my mame pro zvirata seno vlastni. Susime cely leto jak vztekly, letos jsme z toho vymackali tri sece. Sice vsechny umrneny,ale lepsi nez dratem do oka. Sena je obecne porad min a min ne jen letos, nedavno jsem se bavila se znamou a shodli jsme se na tom, ze kdo nebude mit vlastni, tak se neudrzi:/
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    WAMP_ELF: Inzerat nenalezen...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: 1400-2000 za balik, to bych to mohla zabalit a kone sezrat .]] nastesti se pocasi umoudrilo a mam plnou stodolu sena za 450, oh diky boze za ty dary .)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: hele je to taková prasárna, ale koňský stáje co znám zkouší přeplácet bioplynky, obvolávají kravíny nebo to vozí z moravy, jako vyjde to za1400- 2000/balík, ale vyjde to...zkoušej obepsat a obvolat co ti vyjede strejda google a někde se určitě chytí
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Prodám z rodinných důvodů chovný pár čistokrevných vietnamský prasat. Je dva roky starý, svině měla jednou selata (11ks). Oba jsou ochočení a slyší na jméno Bobina a Emil. Jsou zvyklí na pastevní odchov i na pobyt ve chlévě přes zimu. Cena je za oba 3000 Kč. Prasnice je nyní znovu připuštěná.

    koza: prodám z důvodů omezení chovu kozu po druhých kůzlatech. Jde o kříženku kozy hnědé a kozy toggenburské. Letos po porodu z důvodu infekce ztratila mléko a něco na váze. Vhodná je tedy spíše jako společnice ke zvířatům, nebo k lidem co s ní budou mít trpělivost. Povahu má přítulnou. Slyší na jméno Rozinka. Dohoda jistá.

    ovce: Prodám dvě čistokrevné romanovské ovce (2 roky staré) a dále tři křížence ovce romanovské a Suffolk (bahnici a dvě jehnice). Lze prodat i jednu čistokrevnou jehnici Suffolk. Cena: Romanovky - 2000 Kč, 1500 za bahnice a 1300 za jehnice. V případě zájmu můžu nechat připustit čistokrevným Suffolkem linie Lucky Luke. Zn. omezení chovu.

    Tel.: 724 663 822; lokalita - Chrudim/Ústí nad Orlicí.
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    JANYNA: avokádo neboli Hruškovec přelahodný asi jen v zimních zahradach,venku možná přežije ale plodit kvuli zimě nebude. Plodí za 5-10 let. Je potřeba se o něj starat,ale prý to jde. Máte někdo hmatatelnou zkušenost?
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    MAHUTA: Zajímalo by mně, zda potom i dokáže v našich podmínkách plodit. :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    MAHUTA: imho ta hlina nicemu nepomuze. stromy se omazavaji pred oteplenim hlinou nebo vapnem proto, aby mely svetlejsi barvu kmenu, tedy neabsorbovaly tolik tepla a netrhala se kura. to co je ohryzene se castecne zatahne, ale z tech stromu uz nic poradne nebude, protoze v mistech, kde neni kura s lykem nebude kminek prirustat, take mnozstvi zivin protekajici kurou se vyznamne zmensi. nam takhle jeden rok na dvou vzrostlych jablonich zacala na kmeni kura jakoby zahnivat a ze 2/3 kmene olezla dolu. ten zbytek zustal, zapouzdril se, hodne zmohutnel (z 0.8cm na tak 3cm), ale uroda uz neni co byvala, plno toho popada, jablka jsou drobnejsi. vidim to na sekyru :o(.
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    pěkně zdravím,obracim se z dotazem na mladé ovocné stromky-jabloně,hrušně. Srny ohryzaly kmínek,na několika stromkách koldokola,takže jsou pul metru obnaženy při výšce 2 metry. Mrzne,skoro metr sněhu. Je nějakej fígl co s tím? napadlo mne že jak bude nad nulou,tak na to namáznu hlínu. Díky za rady
    MARKHETKA1
    MARKHETKA1 --- ---
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    WAMP_ELF: no to je asi uz fuk, shodli jsme se s Lunixem v poste, ze je to tady OT, stavebni kluby jsou vedle .)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    ANABEL_LEE: a co teprv těhotná..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam