• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AIM_FREEMANSTAND UP COMEDY
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    Gary Delaney at Chortle Fast Fringe
    http://www.youtube.com/watch?v=621yDN0p5ag&p=D79FF4ADC7574B7D&playnext=1&index=22

"last time i was here, a girl asked me to have sex, i had to disappoint her, we had sex"
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    JEZINKA: To je naprostá klasika. Jinak pro mě byl, je a navždy bude zcela jednoznačnou jedničkou George Carlin. I když jsem v tomhle odvětví relativně novej. Nedávno jsem přišel na Billa Hickse, taky bomba.
    http://en.wikipedia.org/wiki/George_carlin
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    teď nevím jestli se tohle dá počítat za stand-up

Rowan Atkinson - "No one called Jones"
    http://www.youtube.com/watch?v=qffCXkhodks&feature=rec-fresh+div-r-1-HM

je to spíš taková scénka, ale dostalo mě to stejně :)
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    JOHNY_G: jj, ono náboženství (a křesťanství zvláště, resp. islám samozřejmě taky, ale na to nikdo z nich nemá koule, přece jen to je o zdraví, jak ukázaly dánský karikatury ) je jedno z témat, na kterém se toho dá najít tolik z čeho si člověk může dělat legraci, že se tomu snad ani žádnej stand-uper nemůže vyhnout. ale osobně si nemyslím, že by všichni byli zas tak přesvědčení ateisti, spíš se to hodí do krámu...
    JUDAS: black boox to je základ :)
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    JEZINKA: To zrovna. Naopak jim to přidává na sympatiích. Jednoho snad ani nepřekvapí, že jsou tam prakticky všichni dobří komici :-D.
    JUDAS
    JUDAS --- ---
    dobra hlavicka.. Jedes Black Books? :D
    MARTIA
    MARTIA --- ---
    TECZKA: vam v Brne normalne zavidim, ze tam mate slam poetry finale! jinac peknej report a na pristi rocnik mozna i do Brna zajedu:)
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    JOHNY_G: jj, tak nějak, a co jako? našel jsem to u nějakýho videa asociovanýho na stand up komiky, ale něco z toho myslím bude stát za prozkoumání...
    (nebo ti jako vadí že jsou to ateisti ? :)
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    JEZINKA: Dle Googlu se jedná o seznam komiků, kteří se hlásí k atheismu :-).
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    a ještě jedna věc co mě v poslední době rozesmála

http://www.youtube.com/watch?v=v0thRUS1wUw
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    jo, našel jsem takovej malej seznam komiků do dělají stand ups, ještě jsem to nestihl prozkoumat:

Dave Allen (1936 - 2005): Irish comedian, popular on United Kingdom and Australian television in the 1960s, 1970s and also in the 1990s.

Dara Ó Briain (1972): Irish comedian and television presenter.

Keith Allen (1953): British comedian, actor, singer and writer, father of Lily Allen.

Wil Anderson (1974): Australian television, radio and stand-up comedian, former host of ABC's The Glass House.

David Baddiel (1964): English comedian, novelist and television presenter.

Matt Besser (1967): American comedian.

Abie Philbin Bowman (19??): Irish comedian and columnist, writer/director/performer of Jesus: The Guantanamo Years.

Marcus Brigstocke (1973): English comedian, satirist and presenter of The Late Edition.

George Carlin (1937 - 2008): American comedian, actor and author; outspoken atheist who has described religion as being "the greatest bullshit story ever told."

Adam Carolla (1964): American comedian, actor and comedy writer.

Jimmy Carr (1972): English-Irish comedian.

Charlie Chaplin (1889 - 1977): English comedian, actor, director and producer.

Pat Condell (1951): English stand up comedian, writer and secularist.

Billy Connolly (1942): Scottish comedian, musician and presenter, also known as an actor in films such as Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events and Mrs. Brown.

David Cross (1964): American actor and comedian.

Catherine Deveny (1968): Australian comedy writer, stand-up comedian and sometimes controversial opinion columnist in the Age newspaper.

Ben Elton (1959): English comedian, writer and director.

Janeane Garofalo (1964): American actor and comedian.

Ricky Gervais (1961): British comedian and actor, co-creator of the original version of The Office.

Kathy Griffin (1963): American comedian.

Andy Hamilton (1954): English comedian, game show panellist, director and comedy scriptwriter for television and radio.

Jeremy Hardy (1961): English alternative comedian, frequently on BBC Radio 4 shows such as The News Quiz and I'm Sorry I Haven't a Clue.

Richard Herring (1967): British comedian and writer, best known as part of Lee and Herring.

Robin Ince (1969): English stand-up comedian, actor, writer and impressionist.

Eddie Izzard (1962): English stand-up comedian and actor, winner of several awards.

Jim Jeffries (19??): Australian comedian.

Dom Joly (1967): Award-winning British television comedian and journalist, best known as the star of Trigger Happy TV.

Stewart Lee (1968): English stand-up comedian, writer and director, best known as one half of Lee and Herring and for co-writing and directing the critically-acclaimed and controversial stage show Jerry Springer: The Opera.

Tim Minchin (1975): Australian comedian, actor, composer, songwriter, pianist, musical director, winner of the 2005 Best Newcomer Perrier Comedy Award.
    Dermot Morgan (1952 - 1998): Irish comedian and actor, who achieved international renown as Father Ted Crilly in the Channel 4 sitcom Father Ted.

Patton Oswalt (1969): American actor and comedian.

Paula Poundstone (1959): An American stand-up comedian. She is known for her quiet, self-deprecating style, political observations, and her trademark style of dress: a suit and tie.

Arthur Smith (1954): English alternative comedian and writer.
    Linda Smith (1958 - 2006): English comedian and comedy writer, president of the British Humanist Association from 2004 until her death.

Julia Sweeney (1959): American actor and comedian. Alumna of Saturday Night Live, author/performer of a one-woman autobiographical stage show about finding atheism: Letting Go of God.

Mark Thomas (1963): English comedian, presenter, political activist and reporter, best known for political stunts on his show, The Mark Thomas Comedy Product on UK Channel 4.

Gene Weingarten (1951): Humor writer for The Washington Post.
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    a něco staršího

http://www.youtube.com/watch?v=4cT-BQLX6nU

(its a food ! bloody tasteless! haha:)
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    tak už jste viděli poslední celovečerák Dylana Morana - What it is LIVE ?

Dylan.Moran.What.It.Is.Live.DVDRip.XviD-HAGGiS.part4.rar
    Dylan.Moran.What.It.Is.Live.DVDRip.XviD-HAGGiS.part2.rar
    Dylan.Moran.What.It.Is.Live.DVDRip.XviD-HAGGiS.part1.rar
    Dylan.Moran.What.It.Is.Live.DVDRip.XviD-HAGGiS.part3.rar

už jsou k tomu i český titulky:
    http://www.uloz.to/3587230/dylan-moran-what-it-is.srt

smál jsem se celou dobu s lidma v publiku :)
    TECZKA
    TECZKA --- ---
    za chyby neručím.
    TECZKA
    TECZKA --- ---
    JEZINKA: napsala sem report, ale nechci ho nechat zverejnit, takze sis o to rekl:

Po roce rok opět přinesl do prostor brněnské Flédy slam poetry. A jak je v prosinci dobrým zvykem, nešlo o nic menšího než finálový večer. Na pódiu se sešlo 8 nejlepších, vítězů regionálních kol ze všech koutů republiky. Moderátorem večera byl tradičně okouzlující a vtipem po okraj ucpaný Žáček. Fléda byla naplněna a úderem osmé večerní se začlo soutěžit o naplnění kapsy jednoho ze slamerů. Na vítěze čeká odměna 30 tisíc korun.

8 soutěžících, 2 kola po 3 minutách, deset náhodně zvolených porotců z publika, stupnice od nuly do desíti. První nastupuje vítěz plzeňského kola BooCzech. Pohybuje se mezi přednesem a rapem, tématicky jede v moralizování a stokrát ohraných klišé alá „neberte drogy, nepijte alkohol, učte se a holky, nejezděte stopem“. Aby toho nebylo málo přidá i „pár slov proti náckům“ a i když jeho slova mají hlavu a patu, chybí jim originalita. Stále je to jen přebásněna příručka slušného občana. Závěrem zarýmuje „chtěli jste přeci poezii – já nepřejel celou Bohemii – abych dělal stand-up komedii“ a možná je to škoda.
    Druhý v pořadí je vítěz z Hradce Králové a od loňska známá tvář Ondřej Macl. Vybírá si sice také dnes již zlatý fond „zaručených“ témat našeho století, ale jeho parodie na kyberprostor a glosování pc uživatelů má styl, švih. Co rým, to smích či aspoň myšlenka. A tak se „v brejlích odráží mejly a photoshop zmákne smazat všechna akné ---- U.S.A/U.S.B“ Nejsilnější okamžik přijde nakonec. Ondřej odchází za zvuku tlukotu jeho mimo kybersvět existujícího srdce. Laťka se zvedá vysoko, publikum zaslouženě oceňuje potleskem.
    Třetím soutěžíím je brněnský vítěz Míra Kynčl. Je to sympaťák, který se vyloupl při brněnském slamu na Fakultě sociálních studií a porazil takové ty domácí řízečky. Míra jede hodně pocitový slam, respektive jeho vystoupení je někde mezi přípravou a improvizací. Tahle autentičnost a tíha okamžiku mě baví. Tentokrát volí v publiku „obličej své múzy“ a přednáší krvavě vtipnou báseň Žárlivost. Zřejmě nejvtipnější rýmy přcházejí nakonec: „sbíral jsem igráčky – teď sbírám mindráčky/ sbíral jsem céčka – teď sbírám VéKáVéčka“.
    Čtvrtý na tahu je prostějovský Hyndrich. Od pohledu obyčejný kluk, hlas veskrze nijaký. Od prvních rýmů je to pro mě potápějící se člun. Moralizování nemusím, ale na druhé straně barikády říkat, že „českou superstar se stává – tráva“ a slovo tráva opakovat ještě několikrát, to je pro mě slam pro druhý stupeň základních škol. Nakonec se publikum přeci jen zasměje, když někdo z přihlížejících pohotově ukradne rým a přede všemi vyřkne ono „jsi za vola“. Má, bohužel, pravdu.
    Pátým mužem na prknech je stálice českého slamu Vladimír Vacátko. U tohoto člověka jsem stále na pochybách. Je duševně chorý, sjetý nebo jen opravdu sám sebou – originálním a mnohými nepochopeným básníkem? Jeho básničky – řev – rep a to střídáno, jak se chce, jsou jak buldozér projíždějící uhlazenou vilovou čtvrtí. Nejprve slamuje na téma Emo, musím říct, že text je zábavný a koukat se na Vacátka je též zažitek. „Teď už se nebojím, jestli mě přijmou, možná je přijmu, když budou ÍMOU.“ I já ho přijímám. Přichází zatím nejrozporuplější hodnocení, porota ukazuje čísla od 1 až po 9. Jednička padá proto, že Vacátko už tenhle slam, jednu eho část, předvedl a opakování se porotci nelíbí.
    Šestý nastupuje Kičbaž z Olomouckého kola. Jeho vzezření je pro mě dost oříšek, je to robustní chlap, kterého bych zažadila spíš k řeznickému pultu než k inkoustu a peru. Opět je tu „freestyle“, což je velmi příjemné, nicméně pokládat si ještě stále otázku Co je slam a kdo jsem? Pro mě též jedno z vyčerpaných a vyčerpávajících témat. Zvláštní, že v poměrně nudném a ne úplně uším lahodícím přednesu se občas jako diamant zaskví velmi silná nebo alespoň nápaditá myšlenka. Přirovnává totiž slam ke „slovnímu tržišti“ a také „hřišti, kde hrají závodníci postiženi absolutním rýmem“.
    Předposlední je tu Ondřej Lidický, který v Praze porazil Bohdana Bláhovce i Mášu. Jedno mu neupřu, za celé tři minuty si neudělám jedinou poznámku, stojím a upřeně na něj koukám. Jeho kroucení a výrazy ve táři jsou něčím zábavně přitažlivé. Paroduje, napodobuje a vybírá si za témam Chucka Norrise. Nijak zvlášť mě jeho text neuchvátí, ale síla Ondrovi osobnosti je nepopiratelná.
    První kolo uzavírá vítěz Ústeckého kola, Dan Binko. Setkávám se s ním poprvé a musím přiznat, že jeho charisma je přímo magnetické. Nejprve stojí jen v tichu a už jen výrazem baví celou Flédu. „Mám přítelkyni,“ začne a s výrazem zkouřeného Pavla Lišky recituje o vztahu mezi mužem a ženou. O jeho ponožkách a její televizi, v níž „čokl řeší případ“.
    Po přestávce se mění porota z řad publika a otáčí se pořadí soutěžících.
    Dan Binko je zpět a svým „nemám přítelkyni“ si hned na úvod získává ovace. Tentokrát je to však bijec a vůdce, který plánuje „militantní frakce básníků“ a „města utopená v patetice“. Jeho ústa ucpaná poezií jsou pro mě zážitkem. Jestliže mě loni zcela překvapil Ondra Macl, letos si budu pamatovat jméno Dan Binko.
    Po prvním kole už mám představu o kole druhém a trochu mě mrzí, že do Ondry macla zbývá ještě tolik slamerů. Model, kdy by do druhého kola postoupilo už jen 5 soutěžících a do kola 3. jen tři by pro mě byl mnohem snesitelnější. Zatímco na one-man-show některých bych koukala hodiny, u jiných mě i tři minuty udolávají.
    Ondřej lidický opět předvádí vykroucené divadýlko a přijemně nás oblažuje charismatem. Nicméně předrýmy a rýmy, témata o čaji, zdaleka nestačí na nějaké uchlácholení kritického publika.
    Kičbaž i podruhé přichází s otázkou, co je slam a místy je až trapný a nudný. Pohádka o karkulce a vlkovi se nějak nedaří a babička je nad rámec jeho možností. Blýskne se zase až u definice slam poetry, kdy ji označuje za „eS Pé – smrtonosnou past absolutních rýmů“.
    Vladimír Vacátko nastupuje v mánii, jeho vykřičený přednes je ztrhující. Jeho písničková básnička o Češích je opravdu vtipná. „My jsme Češi, jsme nejlepší, my jsme top, kdo neskáče, není Čech, hop – hop – hop..“
    Pátý v druhém kole je Hyndrich. Jeho vystoupení je parodie Heleny Vondráčkové. A protože Helena je k smíchu sama o sobě, daří se mu konečně tozesmát publikum. Na mě je to sice příliš laciné, ale zabírá to a rozhodně je lepší než v prvním kole.
    Míra Kynčl si v druhém kolem hodně udržuje tichost. Jeho recitál je pomalý, tak trochu ztracený mezi všemi. I když vím, že Kynčl umí, teď předvádí pláč nad rozlitým mlékem a svoje tři minuty ztěží vyplňuje.
    Ondra Macl předvádí show na téma střídání identit, jeho identita vánočního stromečku tvrdící „jsem krev a lýko“ mě opět dostává. Konečně přichází hra se slovy, ta velká věc, kterou na slamu miluji. Macl možná není nejlepší slamer, kterého jsem sylšela, ale rozhodně je o úroveň výš, než zbytek soutěžících a jediný předvádí show hodnou finále a třicetitisícové výhry. Já bych mu ji dala za „nikdy už nezažiju srandu neverlandu,“ protože spolu s glosování „nula-nula-jedna-H1N1-one man show“ jsou to pro me nejzapamotavetlněší chvilky finále.
    Poslední soutěžící je BooCzech, kterého moderátor překřtívá na FacebooCzecha a ten se opět vrací s morálními hodnotami a radami do života. Navíc po skončení ří minut mu DJ Mehdi, který provázel celým večerem, pouští beat a BooCzech si pro sebe krade čas navíc. Předvádí rapovou píseň, které je lepší než jeho slam, nicméně bude umnohých oceněna nulou. Pravda, pravidla jsou pravidla a tohle se nedělá. Přirovnání k loňské sebevraždě Bohdana Bláhovce je zcestné. Bláhovec se před námi rozložil do nejniternějších zákoutí, zatímco BooCzech si jen honí triko a mává rukama. A pokud „uvnitř ticha poznal život mnicha“, možná by měl onomu tichu ještě naslouchat.
    ...
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    Video: Hong Kong Slam Jam with MC Yan

LMF's core member MC Yan goes to the streets of Hong Kong for a session of slam poetry

http://www.cnngo.com/hong-kong/play/video-hong-kong-slam-jam-mc-yan-647681
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    TECZKA: to by si zasloužilo podrobnější popis....
    TECZKA
    TECZKA --- ---
    tak finále letošní české SP celkem bez výraznějších výkonů, oproti loňsku spíš úpadek. ale ondra macl vyhrál zalouženě.
    JUDAS
    JUDAS --- ---
    JEZINKA: to souhlasim naprosto, jen zvuk bez videa to neni ono. Ale v praci bohuzel nemuzu celej den sedet na trubce :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam