• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORINTINEW AGE
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    FORINTI: Potom ale vyvstává otázka, zda takový vybíravý přístup (vybírám si z dané oblasti jen to, co mi vyhovuje - například na křesťanství se mi líbí koncepce andělských bytostí, tak jí příjmu, ale subjektivně mi třeba nesedí teorie o prvotním hříchu - tak tu třeba odmítnu) ) může člověka někam skutečně posunout. ;-) Nic netvrdím, jen se ptám.
    LALINA
    LALINA --- ---
    MONKOK: pekne receno*
    LALINA
    LALINA --- ---
    DARUMA: ja uz jsem o tom snad s tebou mluvila.
    podle me NENI

    podívej hele: kdo potrebuje se vracet nekam zpatky tisíce let, at to udela, kazdej jsme v jiny etape svyho vyvoje a nekdo potrebuje puvodni systém, osvedceny a znamy postupy a tradice, aby se v tom nepoztracel a nekdo jinej by se tim zase citil moc omezenej...
    my NEZIJEME v dobe pred nekolika tisici lety a smysl a cil nasi existence (jako vzdycky ve vyvoji lidsta) je posunovat se dál...

    na pocátku byly jednotilve systémy...lidi je prijali, ruzne modifikovali a dokonce menili či prznili...jak uz tak lidska prirozenost je...
    ale jde se dal... je ptreba cídit, overovat stare a do nového vzít jenom to podstatne a nosné.. živé
    proto se v dnesni dobe objevuje na jednom míste a v jednom case vsechno...aby to bylo zpracovano, prezkouseno, ocisteno a smíseno... proces sjednocovani musi pokracovat...
    doba, kdy každej ctil jakoby jineho boha a kvuli tomu se mezi sebou lidi vrazdili a vznikalo nepratelstvi a neshody, neporozumení a valky, ted končí. Je to proces dlouhodobej, ale je tu... novi lidi ho pochopili a neboji se toho, dokáží se orientovat , dokazi najit ryzi jadro ze vseho, co potkaji a nelpí na zadných starých dogmatech..
    jsou potřeba jako kvásek v testu, jako sul země...

    bez takových trendů a takových lidí by se lidstvo nikam nevyvijelo...
    to ovsem neznamena, že tu zároven nežijou i lidi, kterí se "teprve" uci jednotlivosti a oddelené nauky. protoze jinak by se v tom vsem ztratili....Oni teprve svoji spiritualitu, svoje transcendentno objevují a vnimají to jako malem zazrak a zjevení...(zatimco ti noví lidé si to uz prinaseji s sebou na svet a berou to jako samozrejmost) I ti "tradiční" mají na zemi svuj ukol a svou praci, ktera neni o nic podřadnější, než jiná, takže ať žije každý podle svého vnimani, mysleni, nazoru a sve pravdy...a hlavne kéž by nelpěl na "získané poznání" a pokud se prokouse začátkem, neusnul na nem jako na vavřínu, ale smeroval dál, do nového..

    ja se s tím argumentem, že new age vykrádá a mísí ruzne smery a nauky, uz nejakej cas potkavam a vzdycky je mi trochu lito, ze at reknu cokoli, stejne to vetsinou nikam nevede a ti "jednokolejni" si stejne dal myslej to svoje...no, asi to k tomu jejich videni sveta proste patri, no :-))
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    Co může více přispět k toleranci mezi směry či náboženstvími, než když přijmete za své některé myšlenky, kterou jsou pro ten který směr typické...
    Jistě dá se to chápat jako vykrádání, ale dá se to také chápat jako obohacování sama sebe a rozšiřování znalostí....vedoucí k toleranci:-)
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    jj zrychleny spiritualni vyvoj, to je presne to co se ted deje, kazdymu kdo na to reaguje. kazda situace, kazda udalost, vsechno nas neco uci a kdyz na to reagujes, kdyz to vyhodnocujes tak se ted muzes posouvat dal strasne rychle. tem kdo to nepozorujou tak rikejte "chci se ucit, chci rust, chci se vyvijet." a pak staci bejt vnimavej ke svymu okoli, ke svejm myslenkam a udalostem. :)
    LILY
    LILY --- ---
    Mně přijde film What the Bleep spíš takový nadšeně americký, i když na tom samozřejmě něco bude. Ale mám raději termín "záměr".
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    DARUMA: přemýšlela jsem o tom, a takhle mi to vyhovuje. Protože mám svobodu přijmout to o čem jsem v nitru přesvědčená, že je to správně.
    Jakmile se začleníš do nějakého směru s daným dogmatem a restrikcemi, je to omezující. Proto jsem ráda, že New Age je spíše směr, než skutečné NÁBOŽENSTVÍ.... v tom je jeho obrovský přínos, tedy pro mě:-)
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    No já se musím přiznat, že poslední dobou je můj spirituální vývoj poměrně zrychlený:-) Až mám pocit, že nedokážu tak rychle vstřebávat co ke mně tak rychle přichází.
    Ve svých 14 let kdy jsem se začala zajímat o "tajemno" obecně. Má víra vyvíjela směrem k pohanství, (witchcraft, wicca), pak jsem si tak trochu pohrávala s Asatru a najednou nový rok nový šok:-) a změna.
    Minulý rok jsem poprvé odmítla slavit křesťanské vánoce, dokonce jsem ani nebyla s rodinou a slavila jsem Zimní Slunovrat s přítelem. Řekla bych, že tenhle krok vše odstartoval. Nějak jsem se při rituálu necítila dobře, neměla jsem pocit, že je to opravdové a to co ve skutečnosti cítím.
    Pak jsem po zkouškovém přečetla asi 6 knih najednou a můj zájem se přes Doreen Virtue stočil úplně jiným směrem....

    A tak to všechno začalo
    GOG23
    GOG23 --- ---
    DARUMA: 1000 mnichů 1000 náboženství ;-)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Mám trošku pocit, že hnutí new age je taková vykrádačka. Tu si něco uštípne z křesťanství, tu z buddhismus, tu ze šamanismu atd.

    Není lepší následovat nějaký tradiční směr než-li si z růžných útržků poslepovat (stylem pejsek a kočička pečou dort) jakýsi nový experimentální útvar? ;-)

    Co si o tom myslíte?
    LALINA
    LALINA --- ---
    FRONEMA: zrovna jako tady Fronéma: docela nahodou .-)

    bude me zajimat tvůj myslenkový posun a vývoj od determinismu,který jsi, tusím, velmi zastávala, k myslence, každej svym myslenim (spolu)tvoříme realitu .-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    FORINTI: no, rekla bych, ze prave takto, jakoby mimochodem se takove velike veci dějí převážně .-)))
    človek je hledá v učeních, doporučených knihách, sanghách, cvičení a kdečem... a ony nakonec prijdou treba uplne jen tak, jakoby nic...odjinud :-)
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    Dále velice, ale velice doporučuji knihu Deepaka Chopry: ANATOMIE ZÁZRAKU.

    Dostala se ke mě náhodou, v knihkupectví mi při nákupu jiné knihy dali vybrat zdarma druhou knihu z nabídky asi 10 titulů, přičemž 9 byly Harlekýny a jedna jediná byla o esoterice. Po které jsem sáhla?

    Prostě se ke mě měla dostat a upřímně, změnila mi život. To se většinou nestává s knihami, které dostanete tak jako mimochodem k něčemu.:-))))
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    Ještě bych vás chtěla upozornit na jednu slibně znějící přednášku: ESOTERIKA

    11:45 MUDr. Sindy Katayama.

    Vibrační podstata člověka podle učení Abrahama a její spojení s metodou EFT . Pochopení vibrační podstaty nehmotného těla a propojení "fyzického" těla se zdrojem.

    Nevím jestli vám něco říkají autoři Esther a Jerry Hicks, odkaz na jejich stránky je na nástěnce. A jejich učení souhrně pojmenované ABRAHAM.
    Esther je médium skrze kterou jsou channelingem sdělované informace bytosti, nebo lépe řečeno bytostí, které souhrně nazvali Abraham.

    Na Hayhouse radiu maji pravidlený pořad. Je nesmírně zajímavé tu ženu jenom poslouchat.
    Jejich asi nejznámější kniha LAW OF ATTRACTION (o ovlivňování reality vědomím soustředěním na pozitivní aspekty věcí), velice stručně řečeno.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    wha he bleep do we know jsem videla uplne nahodou a docela me to oslovilo.... zaznely tam nektery myslenky ktery jsem mela tak nejak nezformulovany v soe a tohle mi pomohlo je ujasnit.... uvidime jak se tenhle klub vyvine... book
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    A pro ty kteří snad tento film neviděli....
    ESOTERIKA 2008 29.3.2008

    20:00 Film – What the Bleep do we know / Co my jen víme.

    USA, 2004, 109 min, režie W. Arntz, B. Chasse, M. Vicente, v původním znění s titulky.

    Dokumentární s hranými pasážemi, ve kterém vystupuje řada předních světových vědců, mystiků a duchovních vůdců a opisuje realitu na základě nejnovějších objevů fyziky. Příběh vás zavede do kvantové neurčitosti, kde se realita mění každou další myšlenkou…


    FORINTI
    FORINTI --- ---
    Velmi se mi líbila myšlenka :"My jsme stvořitelé své vlastní reality" Takže házím otázku do pléna co si o tom myslíte?
    Máte pocit, že život je na houdy a že čert vždycky s*** na větší hromadu a to už je náš osud trpět a nebo vidíte situaci zcela jinak?

    Pro inspiraci :http://www.youtube.com/watch?v=ms2X4xmqb_o&feature=related
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    Předem se omlouvám za anglicky vypadající nástěnku. Nebojte není to English Board klub. Jen mi tyto definice přišly tak výstižné, že jsem je prostě nemohla nepoužít.

    Více najdete na stránkách Janet Boyer, zajímavé ženy které píše recenze spirituální, duchovní literatury pro Amazon.
    www.janetboyer.com
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    V diskuzi je možné rozebírat metafyzické koncepty prezentované v What the Bleep apod. filmech.
    Nebojte se, cokoliv co se nějak týká celostní spirituality. Nového nazírání na svět, blížící se transcendence spojené s rokem 2012. Indigových dětí, pozorování aury....apod
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam