• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEPASOHÁDACí HRA – gůgluj, mysli, hádej aneb OTEC FURA vs. COLOMBO
    HÁDACí HRA – gůgluj, mysli, hádej aneb OTEC FURA vs. COLOMBO

"Naše hlava je kulatá, aby myšlení mohlo měnit směr." Francis Picabia

Pravidla hry:
    1) zadavatel hádanky sestrojí několik indicií, které mají jakoukoliv podobu (fotky, screen filmu, klip, song, literatura, matematika, jednoduše cokoliv)
    2) v hádání je povoleno vše (kromě toho, co zakazují nebo upravují ostatní body pravidel, např. bod č. 8), nejmocnějším nástrojem je Google a vlastní makovice
    3) na uhádnutí je poskytnuta lhůta 5-7 dní
    4) hádající píší svoje tipy zadavateli do pošty
    5) pokud se zdá zadavateli zvolení indicií nepřesné, je možné je upravit nebo přidat nápovědu
    6) stejně tak tomu je i v případě, pokud se jeví hádanka uživatelům příliš těžká
    7) ten, kdo jako první správně uhádl, je dalším zadavatelem hádanky (není podmínkou, úkol může komukoliv přenechat)
    8) hádající si nesmí veřejně ani privátně napovídat
    9) pokud člověk, který uhodl, nezadá novou hádanku do 24 hodin, může poté vytvořit a zadat novou hádanku první, kdo chce

rozbalit záhlaví
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Zcela dobrovolně a nevyzvána doplňuji, že VANEK byl těsně druhý. Přesně řečeno o 8 minut 2 sekundy, jsem si to došla do pošty přepočítat.

A zatímco čekáme na rozbřesk, můžete si zahrát hru "člověk, nebo koala?" (upřímně řečeno jsem si teda myslela, že to bude teda větší nářez, tohle mi připadá jasný na první pohled).

VANEK
    VANEK --- ---
    ATUARFIK: A že já jsem byl těsně druhý, je vosk?! To se příště na to hlášení, i když nemám co zadat, ... otisknu.
    VIDA
    VIDA --- ---
    Chystám si materiál a s rozbřeskem zadám.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    VIDA byla nejrychlejší. Jsou to otisky prstu.

- koala --> "Koalové mají podobné otisky prstů jako člověk, a to natolik, že je od lidských nerozezná ani mikroskopická analýza. Podobnost papilárních linií lze podle vědců vysvětlit evolučně: důvodem je patrně způsob, jakým koalové uchopují listy, jimiž se živí." (Wikipedie)
    - Satoranský se chce jít zastřelit. - 1968 --> Panoptikum města pražského, díl, ve kterém dva kasaři narafičí loupež tak, aby zpochybnila spoelhlivost daktyloskopie. Četník Povondra v podání Jaroslava Satoranského má tu smůlu, že na všechny důkazy narazí on a je z toho dost nesvůj. Předpokládám, že jméno postavy bylo zvoleno s ohledem na Josefa Povondru, štábního kapitána, který "v roce 1907 založil první četnickou daktyloskopickou sbírku v českých zemích" (taky Wikipedie)
    - "Vylez už z té vany, jseš celej rozmočenej." - varhánky --> já nevím, jak to vysvětlit... nacucané papilární linie?
    - Kostka studuje bankéřovu placatku. - 1989 --> Dobrodružství kriminalistiky, díl "Otisk". Který byl na placatce zavražděného a Kostku pozvali z New Yorku, aby pomocí něho usvědčil vraha.
    - rukavice --> aby vás nechytli.
    - "Synku, nechceš si přečíst mou habilitační práci?" "Tati neruš, já musím dodělat tenhle portrét, nebo mě Jech majzne kladivem. Navíc se narodím až za jedenáct let." - 1823 --> Papilární linie jako první popsal a klasifikoval J.E.Purkyně. Portrét kováře Jecha od jeho syna Karla Purkyněho viz obr. dole. (s otisky prstů nemá ten portrét nic společného, ale je to asi jeho nejznámější obraz)
    - analfabeti --> otisk prstu místo podpisu
    - Will Smith drží kouli. - 1997 --> Men in Black, scéna vypalování konečků prstů. Viz
    Men in Black - Edwards becomes Agent J scene
    https://www.youtube.com/watch?v=nK5VqPm8uWE

ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    KECAM: Přidaná informace od poslední nápovědy. Aby lidi nemuseli hledat, co přibylo.
    KECAM
    KECAM --- ---
    prosim, sem to nenasel, co ze znamena ten bold ?
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Nebudu vás zavalovat dalšími nápovědami, místo toho upřesním.

Hádáme hmatatelnou věc, která se ovšem na první pohled může zdát dvojrozměrná..

- koala
    - Satoranský se chce jít zastřelit. - 1968
    - "Vylez už z té vany, jseš celej rozmočenej." - varhánky
    - Kostka studuje bankéřovu placatku. - 1989
    - rukavice
    - "Synku, nechceš si přečíst mou habilitační práci?" "Tati neruš, já musím dodělat tenhle portrét, nebo mě Jech majzne kladivem. Navíc se narodím až za jedenáct let." - 1823
    - analfabeti
    - Will Smith drží kouli. - 1997

A je to na vás.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Vy máte dneska všichni plné ruce práce s kucháním kapra a smažením latkes, tak hádání šlo stranou, co?

Hádáme hmatatelnou věc, která se ovšem na první pohled může zdát dvojrozměrná..

- koala
    - Satoranský se chce jít zastřelit.
    - "Vylez už z té vany, jseš celej rozmočenej."
    - Kostka studuje bankéřovu placatku.
    - rukavice
    - "Synku, nechceš si přečíst mou habilitační práci?" "Tati neruš, já musím dodělat tenhle portrét, nebo mě Jech majzne kladivem. Navíc se narodím až za jedenáct let."
    - analfabeti
    - Will Smith drží kouli.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Syn mě upozornil, že poslední nápověda je sice třeskutě vtipná, ale zavádějící, a mám ji prý upřesnit. Tak při té příležitosti rovnou přidávám.

Hádáme hmatatelnou věc.

- koala
    - rukavice
    - "Synku, nechceš si přečíst mou habilitační práci?" "Tati neruš, já musím dodělat tenhle portrét, nebo mě Jech majzne kladivem. Navíc se narodím až za jedenáct let."
    - analfabeti
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Hádáme hmatatelnou věc.

- koala
    - rukavice
    - "Synku, nechceš si přečíst mou habilitační práci?" "Tati neruš, já musím dodělat tenhle portrét, nebo mě Jech majzne kladivem."
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Hádáme hmatatelnou věc.

- koala
    - rukavice
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Hádáme hmatatelnou věc.

- koala
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Nojo, to by ale ATUARFIK musela kopnout múza... Tak třeba:

Hádáme hmatatelnou věc.

- koala
    KECAM
    KECAM --- ---
    KECAM
    KECAM --- ---
    KECAM: zjevne jsem poskytl prilis jasnou napovedu.
    uhald/uhadla ATUARFIK

mezitim co premysli nad zadanim, muzete zkusit hadat ostatni

a k tomu zirani dalsi hezka pisnicka :)
    KECAM
    KECAM --- ---
    KECAM: a ke vzpominani, kde vsude se vyskytuji zasrane zachody pisnicku

Underworld - Born Slippy (Nuxx) - YouTube
    https://m.youtube.com/watch?v=XiMrrleH_hI
    KECAM
    KECAM --- ---
    KECAM: Hledame ZIJICI osobnost :

Záchod - špinavý