V mezičase sem vložím, že jsem u poslední hádanky zkusila použít AI a bylo to totální fiasko.
Dotaz: K jakému umělci se vážou díla "1902 - Klid před bouří" a "1910 - Když začaly hory mluvit"?
Na to sebevědomě odpověděl, že to jsou obrazy od Františka Kupky. Tak jsem mu řekla, že to je pěkná blbost a ať dodá seznam dalších kandidátů. Dodal. Z těch jsem si vybrala dva -
Josef Váchal - vzhledem k nápovědám "vítr, mlha" jsem si řekla, jasně, Šumava, a dokonce se mi potvrdilo, že v Horní Plané, kde je Váchalovo muzeum, jsou naleziště granodioritu. AI se mi navíc snažil namluvit, že Váchal je pevně spjat s Francií, zejména s městem Mauvezin z první nápovědy, což je samozřejmě blbost a AI to nakonec sám rád musel uznat.
Jan Zrzavý - tam mě na zcestí svedla ta Francie z první nápovědy, protože jezdil do Bretaně, a slovo "žlutá" (provařený Zrzavého obraz "Žlutá bárka"). Ale v tom už je AI nevinně, to jsem zabloudila sama.
A teď nevím, jestli je to dobře (protože se opět potvrdilo, že AI má velké rezervy a sebevědomou prezentaci), nebo jestli jsme naopak odsouzeni k zániku (protože většina lidí bere za bernou minci i očividné nesmysly, když to vyprodukuje AI).
:)