• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    87HIGHFLYERMariáš
    Zjistil jsem, že na nyxu scházel klub věnující se takový klasice jako je mariáš. Průběžně, dle časových možností, sem budu cpát různý materiály, návody a zajímavosti-samozřejmě fantazii se meze nekladou a pokud by někdo měl zájem, ať přispěje čímkoliv co se mariáše týká
    Český svaz mariáše
    Hraní mariáše on-line
    Karel Poláček, Hráči
    Mariáš na počítač, různé hry
    Mariáš ke stažení
    Komunikace v obraně
    rozbalit záhlaví
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    ZDENEKDOBIAS: no 100proti se myslím hlásí, když volící hraje s kartou, kterou nemám, ale mám trumfový mariáš. ale už sem dlouho nehrál, možná míchám 5tý přes 9tý..
    ZDENEKDOBIAS
    ZDENEKDOBIAS --- ---
    LOJZEE: O pravidlu 100 proti nevím, ale pravidlo 100s je ve čtyřce normálka (ale setkal jsem se s hráči, kteří to tak nehrajou). Taky musím uznat, že hrajem jen desetníkový...vyšší levely by už asi nebyly jen o zábavě.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    ZDENEKDOBIAS: tím myslíš hlásit 100s nebo 100proti , když máš v ruce mariáš? to by mělo být povinné, ale občas to zabije to kouzlo, když nazačátku nikdo neví s kým hraje :)
    ZDENEKDOBIAS
    ZDENEKDOBIAS --- ---
    u čtyřky hodně záleží na pravidlech...speciálně pravidlo o povinné stovce je někdy vynecháno, mě osobně vyhovuje, jelikož se hrají zajimavé hry, které bych za normálních okolností neriskoval...
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    CROSS: S liciťákem bohužel nemám zkušenosti. Hrál jsem vždy volenou trojku.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    zdravim, hraju všechny mariáše. ve dvou je to o ničem. ve třech, když se licituje je to dobrý. 4ka je nejlepší, pokud hraju aspoň s trochu pokročilýma, kteří umějí nahrávat a uvědomit si, jak hrát s někým a proti někomu a nejen s kartama.
    CROSS
    CROSS --- ---
    RATUS: my do vždycky píšem
    N0NECZ: jestli srovnáváš volenou trojku a čtyřku, pak souhlasím, volená trojka je nezajímavá a nehraju ji. Čtyřka je zábavná a má takový společenský rozměr. :-]

Ale liciťák je o řád výš.
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    Čtuřku dávám občas se známýma na Moravě. Ze začátku sem si musel dost zvykat, ale potom co si to nějaký ten týden o prázdnínách zahraju, tak mi trojka už příjde dost nezajímavá.
    RATUS
    RATUS --- ---
    Jak řešíte zrušení desetníků? hrajete padesátníkovej/ máte schovaný desetníky z nostlgie a hrajete o ně/ píšete výhry na papír a pak zaokrouhlíte? S klukama hrajem padesátníkovej..
    CROSS
    CROSS --- ---
    Čtyřku jsem hrával, měl jsem ji koupenou, inteligence nic moc, ale hrát se to určitě dalo. Pro pobavení výborná věc.

(Reálu se ovšem nic nevyrovná.)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    RATUS:
    perfektní!
    RATUS
    RATUS --- ---
    mariášnická bible - Karel Poláček: Hráči

http://talon.cz/karel-polacek-hraci-marias.pdf
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Tu jsem nezkoušel, popravdě čtyřku nehraju moc často, málokdy se sejdem v dostatečnym počtu...U Pivoňky mi příjde inteligence spoluhráčů na celkem slušný úrovni, alespoň co se základů týká (mazání apod.)
    ZDENEKDOBIAS
    ZDENEKDOBIAS --- ---
    87HIGHFLYER: Zkoušel jsem hrát čtyřku: http://ctyrka.vrana.cz/ , ale většinu těchto her kazí slabá inteligence soupeřů, což je ve čtyrce docela důležité, jelikož když vás spoluhráč nepodrží většinou prohrajete...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Umístil sem tu odkaz na Mariáš od Pivoňky (většina asi bude znát, kdo ne, nechť vyzkouší). Znáte někdo lepší nebo alespoň stejně dobrej mariáš na PC? Já na tom vyrost a nedám na něj dopustit, i když obsahuje dost chyb, poplatných době vzniku a faktu, že ho vymyslel a naprogramoval Pivoňka v podstatě svépomocí.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Jasný, zatim můžem tak akorát lízanej:D Btw jakej hraješ?
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    tak jeste jednoho do mariase a jedem, ne? treba korespondencniho :P
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam