• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _B2SPIRIT_BUDDHISMUS
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    FYI, existuje navrh na StackExchange o Buddhismu: http://area51.stackexchange.com/proposals/45110/buddhism

StackExchange jsou stranky otazek a odpovedi na dane tema. Zacalo to jako StackOverflow pro programatory (velmi popularni) a rozrostlo se to na spoustu dalsich temat.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    I am a Buddhist. Why should I consider becoming a Christian?
    http://www.gotquestions.org/Buddhist-Christian.html
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    KOCOURMIKES: kdo dal minus at se prizna...
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Lisa Gerrard "Redemption" 2009 HD
    http://www.youtube.com/watch?v=7pKq9zz2-dI
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    "Viděl jsem mrtvé, mocné i prosté, jak stojí před trůnem, a byly otevřeny knihy. Ještě jedna kniha byla otevřena, kniha života. A mrtví byli souzeni podle svých činů zapsaných v těch knihách.
    13 Moře vydalo své mrtvé, i smrt a její říše vydaly své mrtvé, a všichni byli souzeni podle svých činů.
    14 Pak smrt i její říše byly uvrženy do hořícího jezera. To je druhá smrt: hořící jezero.
    15 A kdo nebyl zapsán v knize života, byl uvržen do hořícího jezera."
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    KOCOURMIKES: nejsi trochu OT?? ;)
    SAMUELARACHNID
    SAMUELARACHNID --- ---
    KOCOURMIKES: Prosímtě, buddhismus nepracuje s ideou B-ha.
    tato představa tam prostě nedává smysl. Je to cizorodý element.

Tvá postmoderní cochcárna už je spíše k pláči, než k čemukoliv jiného.
    nemyslíš si, že RO v klubu o křesťanství bylo jen tak?
    nejsi Dany Brown ani Coelho,m a jestli jo tak na tom zapracuj :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    RAYMANTRA: hele ja jsem nad tim jednou premejslel a kdyz je nekdo dokonalej vseobsahujici tak je vlastne ustrnulej. proto existuje samsara aby se veci mohly rozvijet..je to jen takova iluze vsehomira sobe samotnemu. proste takova krize stredniho veku ala "kurna ja jsem dokonalej vseobjimajici ale se nudim tak co ted?" :D
    RAYMANTRA
    RAYMANTRA --- ---
    Mě by teda zajímalo, když tak ten stvořitel velkýho třesku existuje, kdo stvořil jeho, nebo jestli on je teda ten nestvořenej a věčnej od času bez počátku, do času bez konce. A jestli jo, tak jestli je absolutní. A jestli je absolutní a ve všem obsaženej, tak proč dělá takový nesmysly (např. něco vytvoří a pak se na to hněvá), jak se tedy píše v těch knihách knih? A proč soudí, když vlastně ve výsledku (pokud je absolutní) soudí sám sebe? A pokud není absolutní a nestvořenej, kdo stvořil toho Aláha a kdo bude soudit jeho? Protože jestli tenhle pán stvořitel není absolutní a nezrozenej (nestvořenej), tak je na tom v zásadě stejně jako my, chycenej v samsáře. Počítám, že odpověď je ta, že tenhle chachar je věčnou podstatou všeho... v tom případě mi přijde zbytečný si ho personifikovat a věřit v něj a těšit se (?) na jeho soud, neb je jen jinym pojmenováním absolutní podstaty (dharmaty) veškerý existence od času bez počátku do času bez konce. K tý se praktikující snaží dostat skrze praxi (v nejširším slova smyslu) a do tý mi víra v pána stvořitele nezapadá. Ale pokud to funguje někomu dohromady a přináší ovoce - radost, štěstí a naplnění a třeba i přání dělat něco pro druhý, tak jen do toho :)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Miluji všechny cítící bytosti.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KOCOURMIKES: moc pismenek u toho usinam..pockam si az to zfilmujou :D
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    OGMIOS: realita. precti si Koran a Bibli :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KOCOURMIKES: a jak jsi na to prisel?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Pán a dárce života...
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    t.j. Bůh Otec/Alláh stvořil Velký třesk
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Pan Stvořitel vesmíru-Bůh (Máhabrahma) existuje !!!!
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    What are your teachings?

Lama Ole Nydahl: The ones I prefer are the immediate and most direct ones. Trusting mind to be indestructible space brings fearlessness, that it is conscious and clear will bring joy, and seeing that all beings want happiness matures our compassion.

El Comercio: How can one apply them in everyday life?
    Lama Ole Nydahl: Avoiding negativity

Lama Ole Nydahl interview on Buddhism in Peru
    http://www.diamondway-buddhism.org/lama-ole-nydahl-interview-on-buddhism-in-peru/

IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    KOCOURMIKES: to jsi vsechno ty a soudit sebe budes ty.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KOCOURMIKES: zij clovicku, zij ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam