XAJA: to je složité... čemu říkáš "veřejné působení"?
jestli myslíš odpor proti ACTA - ano, jsem internetový poskytoval, jsem autor QoS a NAT skriptů (optimalizovaných pro velký počet packetů za sekundu), vím, co je a co není technicky možné monitorovat a kde - a především vím (a děsím se toho), že je spousta namyšlených adminů, kteří se nemohou dočkat, až se k nim policie začne chovat jako k "rovnoceným partnerům", udělá z nich instituci s Velkým Kulatým Razítkem, začne důvěřovat datům, které jim oni o svých klientech předají...
ano, informace v elektronické formě jsou skutečně snadno v téměř jakémkoliv objemu skladovatelné a prohledávatelné; jsou ale také snadno modifikovatelné a já už přesně vidím, jak by vznikl černý trh s modifikací této datové stopy, kterou po sobě někdo zanechává (náznakem tohohle je např. už TOR - který ač ho nechci zakazovat, pokládám za slepou uličku, svého druhu).
prakticky jediným způsobem (s vyjímkou odděleného skladování nějakých fingerpringů, hashů, kontrolních součtů, a tak) jak opravdu garantovat autenticitu elektronické informace je - udržovat jí ve více kopiích!
Ano, opravdu si myslím, že jsem kvalifikovaný hovořit o problémech informační společnosti - zabývám se vším okolo Internetu dost dlouho na to, abych se nebál o tom hovořit veřejně (budu o tom diskutovat např. ve středu večer od 21:00 v pořadu Zátiší a Rádiu 1)
Co se týče řady jiných témat mimo můj obor - zajímám se o ně prostě jako o koníček, to je celé. Nikoho nenutím aby mě bral vážně - ale existuje spousta jiných způsobů, jak někoho nebrat vážně, než je šikana, zesměšňování či ponižování...