• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAnti ACTA, Anonymous, protesty proti čemukoli, aneb kam se ten svět řítí...
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    Příběh kluka, který v patnácti letech dokázal položit weby Yahoo, eBay, Dell a CNN | zpravy.ihned.cz - Svět
    http://zpravy.ihned.cz/svet-usa/c1-54845170-pribeh-kluka-ktery-v-patnacti-letech-dokazal-polozit-weby-yahoo-ebay-dell-a-cnn



    OTZ: smysl kontraplesu?
    OTZ
    OTZ --- ---
    ...Mám prostě pocit, že současné skupiny aktivistů pracují podle někým nastaveného vzorce, stále stejným a málo efektivním způsobem...

    ...A pak se tyto iniciativy diví, že se k nim nikdo nepřidává a že je řadoví občané nepodporují.

    Otázka je, proč by vlastně měli? Copak těch politických a stranických frašek viděli málo? Copak není jasné, že se jedná téměř vždy o hru na principu pyramidy?..

    ..Jenže už se píše se rok 2012 a nastává čas velkých změn. Přicházejí změny lidského myšlení, cítění i změny lidských motivů. Budou muset přijít i změny principů a postupů. Po staru už to prostě dělat nepůjde. Věřím, že prostě přichází doba, kdy těch starých otřepaných her už lidé budou mít plné zuby...

    ..Dokud nevznikne občanská iniciativa zdola, která přizve spoluobčany nejen k podpoře a spolupráci, ale i k samotné moci, tak se můžou s takovými iniciativami vycpat.

    Pokud lidem nenabídnou horizontální strukturu moci, to znamená principy přímé demokracie a decentralizace už při vzniku tohoto hnutí, těžko je rozumnější lidé budou podporovat. ...


    Proč bych se já, občan, měl angažovat
    http://www.blisty.cz/art/62439.html
    OTZ
    OTZ --- ---
    dneska je pochod proti ACTA, start 14h nám. Jiřího z Poděbrad

    + večer od 18h Kontraples před Operou

    ..jde někdo?
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    OTZ
    OTZ --- ---
    a 7.3.:

    #OP Exekuce

    Návrh textu (prohlášení):

    Česká společnost je stále více rozhořčena jednáním soukromých exekutorů. Nehodláme dále mlčky přihlížet lidskému hyenismu, a proto ve středu 7. března zablokujeme stránky
    EXEKUTORSKÉ KOMORY ČESKÉ REPUBLIKY.


    Požadujeme zásadní změnu zákona podřizující exekutory a výkon jejich činnosti důsledné kontrole ze strany příslušných soudů. Současně s tím žádáme o přísnější vymezení exekutorských pravomocí včetně odpovědnosti za případná pochybení.

    Dále zavedení povinnosti písemně informovat dlužníka před zahájením exekuce s možností splacení dluhu.

    Snížení nesmyslně vysokých nákladů na vymáhání pohledávek.

    Sloučení několika exekucí vedených ve stejnou dobu na jednu osobu do jednoho řízení.

    Naprosto odmítáme zvrhlý efekt nabalující se sněhové koule, který z dluhu několika set korun udělá částku několik desítek tisíc korun a to prakticky bez jakékoli komunikace s dlužníkem. Dluh není starožitnost, aby jeho hodnota časem narůstala do astronomických částek.

    V Praze je například zaběhnutou praxí, že každý případ neuhrazeného jízdného automaticky převezme právní kancelář Tomáše Sokola & spol., který si tak z černých pasažérů vytvořil továrnu na peníze. Obdobná situace je také na Přerovsku, kde JUDr. Vrána realizuje denně desítky až stovky nových exekucí bez ohledu na sociální následky takového konání.

    Je naší povinností zakročit proti nemorálnímu obchodu se zapomenutými nepatrnými dluhy, na kterých úzká skupina lidí vydělává nemalé peníze.

    Očekávejte nás.

    PLAKÁT:
    Nová verze: http://imgur.com/b02Hx
    (png firewoks + font urania) http://www.uloz.to/xb6ijSg/opexekuce-zip

    Navržené cíle pro DDOS:
    www.ekcr.cz
    www.okdrazby.cz
    www.exekuce.cz
    www.centralniregistrdluzniku.cz

    Zatím tedy poslední verze 7.3. DDOS www.ekcr.cz


    TitanPad: 7njjYmxjjp
    http://titanpad.com/7njjYmxjjp
    OTZ
    OTZ --- ---
    dále: 28.2.2012 od 16:00 - IFPI DOWN http://www.youtube.com/watch?v=2y5JyMes2-s
    OTZ
    OTZ --- ---
    aktuálně DNESKA 14h nastupuje Roman Týc svůj zbytečný trest do věznice na Pankrác, přineste mu bábovku:

    Babovka pro Tyce...
    Veřejná událost · Vytvořil(a): Petr Vidensky a Magda Videnska

    od Dnes v 14:00 do 24. březen 2012 v 0:00

    Babovkovy happening (nove informace):

    Kdy: 24. 2. (patek) 14:00 hod. (prijde urcite aspon o 15 minut drive)
    Kde: Vazebni veznice Pankrac, Soudní 988/1, Praha 4 (pred vchodem)

    Roman Tyc nastupuje trest odneti svobody jiz dnes – v patek 24. 2. ve 14 hodin. Prineste se svoji babovku pro Tyce pred brany pankracke veznice jako vyraz solidarity s umelcem a jako gesto vyjadrujici nazor, ze umeni za mrize nepatri. Na miste bude moznost podepsat petici proti uvezneni Romana Tyce. Pritomna budou celostatni media.

    S happeningem je srozumeno vedeni veznice a ohlaseni (byt ve zkracene lhute) bude provedeno i na mestskem urade Praha 4. Prosime o klidny prubeh happeningu.



    Poznamky:

    V Brne vznikl napad nosit babovky (ci jine buchty) k sose u budovy Nejvyssiho spravniho soudu na Moravskem namesti (naproti kostelu Sv. Tomase)

    Prosim, neposilejte babovky postou. Obvineni maji pravo pouze na 1 balicek do 5 kg za 3 mesice. Balicky navic se posilaji nazpet a to na naklady odsouzeneho.


    http://www.facebook.com/events/350433021655956/

    PREVIT
    PREVIT --- ---
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    PREVIT: dyt je to idiot uz léta
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    PREVIT: Tak nejak mi pripada, ze JXD si mysli, ze pravo na provokaci ma jen on sam.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TOASTER: reagoval jsi na Festera a na photoshop. Nikdo ti nic nevnucuje :) Stahnuti cehokoliv je v cechach naprosto legalni, coz jsem uz psal, protoze zakon pamatuje na to, ze muzes treba warez verzi stahnout omylem, anebo muze byt dany software nespravne pojmenovan. Zdarma si muzes udelat nespocet kopii kdyz vlastnis licenci, anebo kopirujes trial, ci demo verzi. Porad tomu nerozumis? :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PREVIT: V pripade crakcnuti software je skoda naprosto zrejma a zakon na ni pamatuje. Sporne je to u stazeni filmu, ci serialu, kdy ti to nikdo presne nevycisli, protoze neni jiste, ze bys ve finale do kina nakonec sel. Software ovsem dale pouzivas v jeho konkretni podobe. Stejne jako cracknes windows, vznika tim skoda za nezakoupeni aktivacni licence.
    TOASTER
    TOASTER --- ---
    NAGASAWA: Vubec jsem nepochopil proc mi tu tvrdite ze nekde neco musi clovek "crackovat". Ja jsem mluvil o stahovani a ne o "crackovani" to jsou 2 odlisne veci. Jak chcete vycislovat skodu na necem ceho si muzete udelat nekonecne mnoho kopii zdarma bez toho aniz byste spotreboval jakykoliv material? Zda se ze nejsem sam kdo je ve svete iluzi pane :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Kradeze za pouziti cracku se nedopustis dle platneho zakona jen v pripade, ze vlastnis a mas zakoupenou danou licenci a ta je pripadne nefunkcni - to, pripade plati vyjimka podle:

    § 66
    Omezení rozsahu autorových práv k počítačovému programu
    (1) Do práva autorského nezasahuje oprávněný uživatel rozmnoženiny počítačového programu, jestliže

    a)
    rozmnožuje, překládá, zpracovává, upravuje či jinak mění počítačový program, je-li to potřebné k užití počítačového programu v souladu s jeho určením, včetně opravování chyb programu, není-li dohodnuto jinak.

    ....

    Pouziva cracku k nezakoupene licenci, se dopoustis trestneho cinu.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    TOASTER: NAGASAWA chce rict, ze tim kamenem jsou ty pripojene nastroje (seriove cislo, cracker, loader atd.) a jejich pouziti uz trestne je. Vycisleni skody je tak ale opravdu problematicke. Treba by si dotycny ten Photoshop nekoupil, protoze ho doopravdy nepotrebuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam