• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGEJizerské hory
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    WEN: ???
    WEN
    WEN --- ---
    HNZDD: korubce... korubce... všude samá korubce..
    WEN
    WEN --- ---
    WYMA: dyt jo.. jak mam vedet, kde to vzali..
    rozhodně bych ale kvuli tomu nezakazovala mistrovství.. spíš určit nějakou konisi nebo kontrolní orgán.. kterej bude už u toho plánování.. jinak si bude každej delat co chce..
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    MISHUGE: prosím tě a odkud jsi?,
    WYMA
    WYMA --- ---
    SAJAGI: a to je správnej přístup !!
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    WYMA: Však právě. Já bych všechna ta mistrovství zakázala.
    WYMA
    WYMA --- ---
    SAJAGI: kdo ví..... a věř v týhle věci novinářům, když vidíš kolik toho překroutěj a domyslej....
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    WYMA: Podle toho, co jsem četl, to ale tak bylo. Pořadatelé jim označili území, ze kterého měli drancovat, a firma nadrancovala, (údajně) netušíc, že některé oblasti jsou chráněné. Pořadatelé samozřejmě tvrdí opak, kde je pravda, kdo ví.
    WYMA
    WYMA --- ---
    WEN: holt se vždycky sankcionuje ten, kdo porušil zákon. v tomhle případě ty dopravci. jinak to nejde - představ si, že si zaplatíš firmu, aby ti k baráku dovezla hlínu, oni ji naberou v CHKO a po tobě bude chtít chko nebo čižp pokutu... to je přece blbost.

    pokud by se prokázalo, že neumannka řekla "jeďte na tuhle louku a tam to vyberte", pak by tu pokutu nejspíš chytla i ona (resp. ten subjekt).
    WEN
    WEN --- ---
    WYMA: souhlasim.. ať si udělaji umělej sníh.. ne, že ho zas budou čorovat na jinejch územích.. Nicméně doufám, že nějaký procento ze zisku tědle akcí půjde na obnovu porostů v Jizerkách..
    A co se týče pokuty.. když hlavoun řekne: sežeňte sníh.. nemůže přeci za to, že ho jeho poslíčci ukradnou o kilák vedle.. Pak může jen zírat, jak se mu víří v kešeni.. to je ale zas věc trochu jiná..

    WYMA
    WYMA --- ---
    SAJAGI: sankcionuje se ta firma, která na ty louky vjela. organizátorovi obvykle za takovýhle situace nemáš co prokázat.
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    WYMA: Tohle mě právě štve nejvíc - pokutu dostanou jenom "pěšáci", zatímco organizátoři si spokojeně mnou ruce, neboť jsou z obliga :(
    WYMA
    WYMA --- ---
    k evidentnímu kurvení krajiny došlo, a ta firma za to taky schytala zatím nepravomocně 1,8 mil. pokuty. areál to je bez debat nesmyslnej, nicméně pokud si těma svejma
    38 dělama příští rok nastříkaj sníh, tak ať tam jezděj....
    KALOMEL
    KALOMEL --- ---
    Jo, kazda sranda neco stoji, ale vsechno ma svoje limity. A pokud v dusledku poradani MS dochazi k evidentnimu kurveni krajiny a stavbe nesmyslnyho arealu ve 400 vyskovych metrech, a to vsechno jen proto, aby si par byvalejch vekslaku namastilo kapsy, tak je vsechno spatne.
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    tak to nevím,co všechno pod tím vezí..ale korupce neni jen na liberecku.. a poradani tokovehle veci holt neco "stoji"..(coz neznamena,ze se vsim souhlasim)

    me spis v poslední dobe dostalo,ze na bramberku(nad lucanama)koupili nejaci lide pozemek s rozhlednou pres ktery vede stezka a proste to jednoduse uzavreli..lide nemuzou dal pokracovat a hrozhledna je jaksi privatní
    KALOMEL
    KALOMEL --- ---
    nehledě na to,že celý mistrovství je jen o drahym vykoupení pozemků, který si předtím za pár korun pořídili pánové z liberecký radnice popřípadě ze Syneru
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    MISHUGE: Třeba proto, že se MS v lyžování nemá odehrávat na horách, ale v nízkém podhůří, kde s největší pravděpodobností žádný sníh nebude? A to znamená, že se bude opět drancovat z hor, ale v mnohem větším měřítku, než doposud.
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    KALOMEL: proc by melo byt MS v lyzovani nevyzdvihováno?..celá tato oblast hodne zije z cestovního ruchu..diky tomu mají tamní lide práci..atd..
    pokud turisti respektují přírodu, nejsou na škodu;)
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    SARKUF: Nemáš se vůbec za co omlouvat :)
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    SAJAGI: aha omlouvam se ale byl bych prisahal ze je to zadni pritok prehrady:) je to fakt hode podobny...
    KALOMEL
    KALOMEL --- ---
    cela horni cast raseliniste je bez cest, to jsou ty mista, ktery jsem mel na mysli. Na polsky strane byla asi 400 let osada, ze ktery zbyl jen jeden barak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam