Jak jsem potkal misionare
Vazeni pratele,
mormony jsem az do vcerejsiho dne neznal. Proto, kdyz me zastavili na Dejvicke (misionari vyhledavane "loviste"), ja, neschopny prekonat svou zvedavost, jsem se s nimi dal do reci. Byly to dve mlade, sympaticke Americanky (jedna velmi atraktivni :)) a musim rict, ze se mi s nimi velmi dobre konverzovalo, jejich americka cestina byla fakt roztomila. Zaujaly me natolik, ze jsem kyvnul na dalsi schuzku. Ta se proti memu naivnimu ocekavani konala primo v jejich sidle, kam me zavedly. Jsem fascinovan buddhismem a nemam potrebu nikam se hlasit, jenom jsem chtel slyset jejich nazory a reakce na moje otazky. Byly na mne moc mile, takze do nejakych kontroverzi se mi poustet nechtelo. Musim rict, ze jsem z nich mel fakt dobry pocit, vsichni mili a uprimni, pritom jsem ale nepocitoval zadny fanatismus ci pretvarku.. Asi mam na lidi smulu, nebo jsem divnej, ale vubec jsem nechapal, ze jeste existuji tak hodni lide.. Doma me strycek Google dost sokoval, kdyz jsem se dozvedel fakta z jejich historie. Nechapu, jak se TOLIK LIDI muze hlasit k cirkvi, ktera podporovala polygamii, vrazdy a diskriminaci cernochu, o kontroverznim vzniku jejich cirkve nemluve. Nejvic me fascinuje zpusob te jejich vlady - kdyz je potreba neco zmenit, jednoduse prezident prijme "zjeveni" site na miru a hotovka; jako by mi to neco pripominalo...
Jsem rad za tu zkusenost (proto jsem do toho sel), o to vetsi je ale moje znechuceni, ktere me jeste vic utvrdilo v nazoru, ze cirkvi je fakt lepsi vyhybat se obloukem, bohuzel. Nebo se pletu?
http://www.sekty.cz/www/stranky/studie/3.pdf