• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HAROLDMormoni - kdo jsou?
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    ZUZU: Tak to tam máš zamotanou kdejakou blbost, to by musel točit leda Holywood. :) Ale jinak jo, napívanej příběh to je, určitě jeden z nejzajímavějších v novověku.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    potkal jsem teď nějaký mormony, tak jsem si zas chvíli pro připomenutí četl o týhle partě a je to hrozně napínavý ten příběh vzniku celý tý sekty, to putování do utahu, ty vraždy tam, to že to vlastně byl divokej západ, furt pistolníci, ty pogromy, do toho děsně charismatickej chlápek, co káže zdrženlivost, ale sám klátí na co přijde a obhájí to tím že pomocí šutrů čte zlatý desky, na kterejch to má povolený, to propojení se zednářstvím a tak vůbec. úplně to vidim jako nějakej dobrodružnej román nebo film výpravnej western. ale nesměli by ho natočit mormoni. :) nevyšla nějaká knížka nebo film? znám jen tohle http://www.imdb.com/title/tt0705893/ to je samozřejmě super :) ale to nemám na mysli, takovej výsměch...
    OMO
    OMO --- ---
    VRBIK: Lhaní lidem je samozřejmě velmi špatné. Lhaní, to je záměrné uvádění v omyl. Pouliční evangelizace není vedena lidmi, kteří mají zlý záměr uvádět v omyl šířením informace, které sami nevěří, ba přímo naopak. Na tom jsme si ukázali, že Tvé spojení evangelizace a lhaní je pojmově pomýlené. Děkuji za pozornost.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    VRBIK: prosím o upřesnění, jaké lhaní máš na mysli.
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    OMO: Na lhani lidem nevidis nic spatneho?
    OMO
    OMO --- ---
    NYXYN: Pravda, pouliční deevangelizaci ještě nedělají :)
    Jinak on to byl z mé strany spíš bonmot, vážně odpovím, že podobně se chovají někteří Svědkové jehovovi nebo Hare Krišna. Já sám jsem evangelikální křesťan a na pouliční evangelizaci nevidím zásadně nic špatného, pokud je vedena jako nabídka, ne jako aktivní oslovování s předem určeným scénářem otáze ka odpovědí jak v telemarketingu...
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    OMO: Nemyslím si, že by někdo z lidí, kteří zastávají Nový ateismus (z mého pohledu nesmyslný směr) mě zastavil na ulici a začal se mě vyptávat na to, čemu věřím a vzápětí mi začal dělat osvětu o tom, že to neexistuje. Nebo snad ano?
    OMO
    OMO --- ---
    NYXYN: Ano, třeba Nový ateismus je velmi misijní :)
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    Proč mají mormoni své misie? Je to běžné u jiných náboženství dělat takovouto "osvětu" a "vnucovat" svůj pohled na svět dalším lidem?
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    !!!

    HAROLD
    HAROLD --- ---
    A pak ses probudil celej propocenej a s rukou v nočníku.
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    Tak jsem potkal nedavno na hradcanske mormony.. Snazili se u me o misii, ale moc toho o svym nabozenstvi nevedeli.. jeden me nakonec skoro fyzicky napadl..
    WICKING
    WICKING --- ---
    SHEALA: Jo tak takovi lide kazdopadne jsou... to jsem uz naznacoval treba Japoncema, kteri byli naprosto v pohode. Navic na prvni setkani jsou vsichni hrozne mili, na druhe taky... To ale nic nemeni na tom, ze ta podstata je pomerne hardcore a vetsi mormonske spolecenstvi maji specifickou sadu spolecenskych problemu, ktere hodne resi pokrytectvim (coz neni u nabozenstvi vyjimkou). Co se tyce ceske mormonske komunity, tak moc zkusenosti nemam, ale co jsem cetl, tak to na me pusobi zatim spis jako takove kavarenske (coz nemyslim pejorativne)... spis hodne light zkratka. Ale to je v pohode... misionari na tom intenzivne pracujou bezpochyby
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    WICKING: mám dojem že tě seznámím s kámoškou, co je LDS, lesba a nevyhýba se alkoholu, a asi tě přejede kolečkem. Ale fanatik to je, neb se každou neděli probouzí na "mormon time", aby stihla začátek mše.
    WICKING
    WICKING --- ---
    HAROLD: Co je prosim PDP?
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Díky. A teď PDP.
    WICKING
    WICKING --- ---
    U mormonů je fakt nejkomplikovanější skrytý fanatizmus, který je nesmírně dobře "všitý" do celého církevního bytí. To jsou věci, které opravdu můžou ničit.

    Na druhou stranu třeba říct, že ze sekt je to taková, kde asi člověk nemusí zoufat, když někdo ze známých v ní je. Navíc neamerické šíření LDS je hodně specifické a lokalizované. A vlastně i ve státech jsou corové komunity v Utahu a Arizoně a narazíte i na mormony, kteří nejsou tak rigidní v interpretaci pravidel.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Head of Mormon church Thomas Monson summoned by British magistrates' court over Adam and Eve teaching - Telegraph
    http://www.telegraph.co.uk/...-summoned-by-British-magistrates-court-over-Adam-and-Eve-teaching.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OMO: to víš že jo - jen prostě rozšířili portfolio na školy. Koukala jsem že i 360 stupňů zpětné vazby je taky mormonských - což je běžná personalistická technika.
    OMO
    OMO --- ---
    ZUZKAOU: Geometrie, je, myslim, puvodne egyptska.
    Kazdopadne tyhle "7 habits", to je v korporatni sfere uz nejakou dobu hitem, aspon ta nase korporace me verbuje ja tydenni kurz s timto obsahem pravidelne nekolikrat do roka.
    Kdysi sem se dival na nejakou synpopsi, v jednom bode o odpocinku, "brouseni pily" tomu rikaji, tam pojednavaji o modlitbe. Vzdycky jsem mel uchylnou touhu videt, co z toho ti nasi neznabozi udelaji... Ale pak jsem se to dozvedel od kolegy, co na tom byl, proste kdo se nemodli, muze zkusit jogu nebo koukani z okna nebo proste neco jinyho, co mu "udela dobre" :) Takze je to totalne odmormonizovane, nestoji to za to ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam