• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    SEDNA
    SEDNA --- ---
    TETA_JELENA: jestli to vyjde tak koncem prosince
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    SEDNA: tak informuj. kdy jedes?
    SEDNA
    SEDNA --- ---
    TETA_JELENA: ja se tam teprve chystam,ale co vim, tak kdyz se ptali Hanzelky a Zikmunda, ktera zeme jim pripada nejkrasnejsi nebo nejzajimavejsi, tak jednoznacne pry Sri Lanka..tak to podle mne za to stoji
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    YACOB: tak uvidim, jestli se rozhodnu po malajsii zajet do podobnyho statu.
    YACOB
    YACOB --- ---
    nuwara elya

park ECO

YACOB
    YACOB --- ---
    TETA_JELENA: :)) ...... jo stoji .... jestli byla nebo nebyla poprve, jedinej rozdil vidim v tom, ze byla ze vseho paf :) ....jinak podle me kazda zeme ma neco do sebe, me nejvice dostal sunrise na cajovejch plantazich :)
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    kdyz uz jsem tady, tak mam otazku - stoji sri lanka za to? kamaradka byla nadsena, ale v zadne takove zemi jeste nebyla.
    BARA78
    BARA78 --- ---
    Před těmi dvěma lety jsme měli očkování na hep A + B a tyfus. Radit se a očkovat jsme se byli zde:
    http://www.medpharm.cz/ccm/index.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GROE: žlutou zimnici fakt nevím, jestli jsme měli přeočkovanou... jen klasickou žloutenku/tyfus a s sebou pro jistotu antimalarika, který jsme nebrali.

meningokok je zhruba stejný riziko všude na světě, a pokud člověk nehodlá nocovat vysloveně ve společných noclehárnách se studenty či vojáky, tak to snad není potřeba
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    GROE: neni zac. a jelikoz je to vsude stejne drahy. tim myslim jak kliniky, tak ockovaci centra (samozrejme muze byt rozdil v kraji - praha - morava - severni cechy atd.), ale doporucuju ockovaci centrum http://www.ockovani-zahranici.cz/ . pani doktorka je tam mila a jedna s kazdym individualne. na vinohradech ti pichnoou injekci a ani se neoptaji kam jedes. ale to jen z moji zkusenosti.
    GROE
    GROE --- ---
    diky za info .)
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    GROE: zloutenka A,B a brisni tyfus. kamoska se tam odsud ted vratila a ja jedu do malajsie na pevninskou cast, coz je to stejny.
    zloutenka - 1580 x 3 (3.vakcina az po pul roce a je mozny odjet uz po druhe, ktera se dava presne po mesici po te prvni).
    brisni tyfus - 650.
    vetsina ZP (VZP NE!) prispiva 500kc rocne na tyhle typy ockovani.
    YACOB
    YACOB --- ---
    kdyz jsem tam byl ja (2008) tak ockovani povinne nebylo.. ted jsem se docetl na http://www.vakciny.net/CIZINA/DESTINACE/sri_lanka.htm .. ze tam je povinna zluta zimnice, zloutenka A a tyfus ... nevim co je na tom pravdy, radsi bych se informoval treba na useku cestovni mediciny na vinohradech.. jinak se vseobecne doporucuje zloutenka A + B, tyfus a meningokok, tydle tri vyjdou na cca 4000....
    SEDNA
    SEDNA --- ---
    BARA78: aha tak to jsem nasla o neco malo levnejsi....ale zas bych je musela zaplatit behem tydne...uvidime

ad ockovani: dobry dotaz
    GROE
    GROE --- ---
    Mam dotaz jak je to s očkovánim? Na co je potřeba a na kolik to cca vyjde?
    BARA78
    BARA78 --- ---
    SEDNA: Jo, jinak ten náš let byl z Prahy, s přestupem ve Frankfurtu, nikoli přímo z Frankfurtu. Jinak mi kamarádka ještě doporučovala následující:

http://airstop.cz

To jsou letenky přes německou cestovku, lítá se přímo z Frankfurtu nebo Mnichova, ale do Mnichova i Frankfurtu jezdí za levno taky Student Agency, až na letiště.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SEDNA: do Vídně jezdí Student Agency,což je popravdě docela pohodlné a levné. Blíž než Frankfurt je tuším Mnichov... ale nevím jestli tam někdo lítá, ale tipnul bych že i jo. Ale spojení asi nebude tak pohodlné jako do Vídně (tam jezdí i Pendolino, ale my šetřili / byli líní - Student Agency jezdí přímo na/z letiště)
    SEDNA
    SEDNA --- ---
    KATTARINAA:
    BARA78: dik zkusim dohledat:-)
    BARA78
    BARA78 --- ---
    Já jsem letěla před dvěma a půl lety přes Frankfurt, letenky jsme sehnali přes www.condor.cz. Tehdy to byla nejlevnější varianta (únor 2007), stálo to i s poplatky asi 18 nebo 19 tisíc.

Jinak - kam se poděla ta podivná nabídka ubytování, co tu chvíli visela? Taky jsem se pousmála nad cenou 2000 Kč za den, i když to bylo pro 4 lidi.
    KATTARINAA
    KATTARINAA --- ---
    SEDNA: pokud vím tak s jedním prestupem z Prahy litala přímo Srilanska letecká spolecnost s prestupem ve Frankfurtu.
    Z Vídně je to dle meho nejpohodlnejší s Jordancema pres Amman s Royal Jordania.
    V cesku je zastupuje ck Time Travel (ne ze by to bylo pres ck ale ze prodava jejich letenky).
    SEDNA
    SEDNA --- ---
    XCHAOS: jj super, zkusim dohledat...ja tak nejak tusila ze z nemec nebo londyna nebo tak..viden mne nenapadla...
    super zabery:-) odlet bude nekdy kolem vanoc a na cca dva mesice, tak doufam, ze neco uvidim:D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam