• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    GLUON
    GLUON --- ---
    ted jsem zjistil, ze od 1.1.2012 zavadi Sri Lanka poplatek za vízum 50USD na 30dní. Bude se to pry objednavat online. Mate nekdo vice informaci? Jedeme na mesic na prelomu roku, tak nevim jestli se to na nas vztahuje, nebo jak?
    DIGITALL
    DIGITALL --- ---
    doporučuju tropical villas v Beruwala, za ty prachy velice kvalitní ubytování, když jsem tam byl po druhé tak jsem si udělal solo výlet vnitrozemím a čuměl jsem ještě víc než při pobytovce:-D
    SHIVASANTI
    SHIVASANTI --- ---
    Zdravim, mate prosim nekdo zkusenosti se Sri Lankou v prosinci? Mam na mysli jestli je tam preturistovano a draz nez obvykle. Predem diky;)
    PAWUK
    PAWUK --- ---
    Doporucuji si udelat step-over v Dubai a pak pojem "hrozne vedro" dostane uplne jinou dimenzi. My tam meli zhruba jak je ted tady a spali jsme jen pod vetrakama, i to bylo vice nez dostacujici a Lucka klepala kosu. Je to uplne v pohode, ale chce to neco na hlavu...
    CROME
    CROME --- ---
    Neni to vubec hrozny teplo je,ale nic dramatickyho, teda na jihu sever bude asi teplejsi
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    BTW: moc rádi bychom jeli na Sri lanku, už jsme měli i koupené letenky... ale nevyšlo to.... ale nějak podvědomě se bojím tam jet, protože mám představu, že je tam hrozný vedro, dusno a vlhko... ... je to tak? nebo to tam není tak hrozné?? Dík.
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    Nechcete někdo Lonely planet průvodce - nový, nepoužitý... inzerát je aktuální, ale nejde mi zakutalizovat ;-)

[ OFFERINGNABÍZÍM: SRÍ LANKA - Průvodce Lonely Planet - nová / Praha (Brno) / 350 CZK ]

za 350kč.
    BATERKA
    BATERKA --- ---
    Ahoj, nejste ted nekdo do pulky zari na sri lance?jsem tu jiz dyl a rada bych s nekym cestovala do stredni casti zeme...dik tereza
    PAWUK
    PAWUK --- ---
    MARTIA: Kalkudah ubytko v Simla inn, pohoda a prijemna domaci. V tuhle dobu je Kalkudah na relax uplne nejlepsi ze vsech plazi, co jsme projeli. Arugam je na koupani naprd, stejne jako jih...Akorat z ubytka k placi cca 2km prochazky...
    MARTIA
    MARTIA --- ---
    nazdar byli ste nekdo v Uppuveli? je lepsi Arugam nebo tohle? da se v Arugam aspon nejak tedko koupat? nebo jsou tam moc velky vlny...

to Pawouk: Kalkudah je s ubytkem v poho?

mohli byste mi doporucit nebo naopak odporucit nejaky plaze jiny nez Mirissa, Unawatuna...?
    Dik moc,
    ...dneska jsme dorazili do Elly tak se pomalu rozhodujem co dal a jaky jsou moznosti.
    PAWUK
    PAWUK --- ---
    DOUPLE: No my meli totalne vymeteno v Kalkudah. Crocodile a Elephant rock byly super a tam na te strane ani noha, vsichni surfovali na whiskey, nebo surfers pointu zejo...Ella byla proste hodne proflakla, tak jsme zakotvili v Haputale a celkove tam bylo taknejak hezceji.
    Perahera bezkonkurencni, ale to chytani fleku a tak, to byl mazec. A za misto k sezeni 6k rupii...
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    PAWUK: u arugam bay zalezi na sezone, napr. v lednu bylo krasne vymeteno a to okoli (crocodile & elephant rock) nas moc bavilo. dtto Ella :)
    A palec nahoru za Peraheru, tu bych priste moc rad videl ..
    PAWUK
    PAWUK --- ---
    Tak zkusmo tady jeste jednou http://jestirci.unas.cz/SriLanka2011.xlsx
    Dojem?Paradni zeme a jeste paradnejsi lidi, vzdycky jsme narazili na usmevave, ochotne s cimkoliv pomoci. Jen jeden den byl divny, kdyz jsme sli na Lipton seat, tak se tam zrovna zacinali mezi sebou mydlit Tamilci se Singalci a zabili tam nejake lidi. Hodne zvlastni pocit kdyz jdes kolem chlapu s palicema a macetama a neco po Tobe rvou, obcas slysis akorat "dangerous", nebo "kill", ale nakonec i to v pohode. Jinak jezdit do Arugam je kravina, pac tam bylo na nas vkus docela preturistovano...To same Ella...Koupani bylo nej v Kalkudah, tam jsme bylo na 5km plaze uplne sami a co se tyce hor, tak bylo klidnejsi Haputale. Perahera byla uplne paradni, az na to, ze jsme museli drzet fleky 4 hod predem a to nebylo uplne nej, ale mistnaci nas porad krmili nejakyma dobrotama co si donesli z domu, takze i to se dalo a finalni zazitek byl super (nejake video jsem nasel tady http://www.youtube.com/watch?v=bRB4NAEY0ak&feature=related ) a meli jsme fleky hned u chramu zubu.
    GABCA
    GABCA --- ---
    PAWUK: áááááááááááá!!!!:)) to to uteklo... vypadá to, že jste si to dobře dali:) akorát ten odkaz na rozpis mi nefachá... s ubytkem ale tedy asi problém žádný.. a dojem? vrátíš se?;)
    PAWUK
    PAWUK --- ---
    A par fotek zde
    PAWUK
    PAWUK --- ---
    GABCA: Takze predevcirem jsme se vratili a tady je diky me akuratni polovicce kompletni rozpis ubytovani a nakladu jak jsem slibil ;) Pouzivejte s rozvahou...
    BARA78
    BARA78 --- ---
    www.oriental-rest.de Je to malý domek se čtyřmi pokoji, u pláže. Ves se jmenuje Dodanduwa, navazuje na Hikaduwu, z centra Hikaduwy je to asi 3 km, dá se jet tuk-tukem. Majitel domu je němec, personál místní. Stránky jsou v němčině, anglickou verzi stále (již několik let) připravují. Cena za jednoho je cca 10 euro (mají tam i cenu v rupiích, ale já ted netuším, jaký je kurz), slevy při delším pobytu. Není to super luxusní, ale není to ani z nejlevnějších. Dají se samozřejmě sehnat i o dost levnější. Ovšem tady jsou 2lůžkové pokoje se sprchou a s úžasnou snídaní. Levnější ubytování má obvykle společnou sprchu někde na zahradě, sem tam nějaký hmyz v pokoji a podobně (i to jsme v průběhu pobytu vyzkoušely, ale jela jsem tam s kamarádkou, která je poměrně pohodlná, takže preferovala o něco dražší model, s normální sprchou a vybavením), záleží na každém, kolik chce do ubytování investovat a jaké má požadavky. Taky tam vaří - ale to je tak, že si sice vyberete z nějakého lístku, ale dvě třetiny toho zrovna nemaj, takže je nejlepší se ráno domluvit s kuchařem Tilakem, co chcete k večeři, pokud o večeři máte zájem, a on to koupí na trhu. Můžete si přát vegetariánské místní jídlo nebo mořské potvory, ryby nebo kuře. Ryby stojí samozřejmě za to. A Tilakovi můžete koukat do kuchyně a krafat s ním jednoduchou angličtinou v průběhu vaření. Jsou schopni a velice ochotni dodat za dobrou cenu i místní pivo, i když se to úplně nemá. Na alkohol jsou jen special obchody a oficiální bary.
    PAWUK
    PAWUK --- ---
    BARA78: Taky bych si vzal kontakt...Az se pojedem valet k vode, tak muzeme vyuzit. My pojedeme ze severu a pomalu se budem presouvat na jih na plaze a pak do Kandy na Pereheru....
    GABCA
    GABCA --- ---
    BARA78: s tím se musí počítat. kdyžtak mi tedy písni, když to najdeš. ještě jednou díky:)
    BARA78
    BARA78 --- ---
    GABCA: Tak já to pohledám, a pošlu. jen teda doufám, že nějak nepodražili nebo se to tam nějak nezměnilo, je to přec jen 4 roky, takže se mohlo udát cokoli (výměna personálu, horší služby, jiné ceny...), ale uvidíš. Jinak teda se taky dalo sehnat dost slušný ubytování nedaleko Galle v Unawatuně. Pak jsme spali taky ve vnitrozemí, ale to nebylo nic moc, takže tam už nemůžu doporučit nic extra.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam