• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    PAWUK
    PAWUK --- ---
    Tak zkusmo tady jeste jednou http://jestirci.unas.cz/SriLanka2011.xlsx
    Dojem?Paradni zeme a jeste paradnejsi lidi, vzdycky jsme narazili na usmevave, ochotne s cimkoliv pomoci. Jen jeden den byl divny, kdyz jsme sli na Lipton seat, tak se tam zrovna zacinali mezi sebou mydlit Tamilci se Singalci a zabili tam nejake lidi. Hodne zvlastni pocit kdyz jdes kolem chlapu s palicema a macetama a neco po Tobe rvou, obcas slysis akorat "dangerous", nebo "kill", ale nakonec i to v pohode. Jinak jezdit do Arugam je kravina, pac tam bylo na nas vkus docela preturistovano...To same Ella...Koupani bylo nej v Kalkudah, tam jsme bylo na 5km plaze uplne sami a co se tyce hor, tak bylo klidnejsi Haputale. Perahera byla uplne paradni, az na to, ze jsme museli drzet fleky 4 hod predem a to nebylo uplne nej, ale mistnaci nas porad krmili nejakyma dobrotama co si donesli z domu, takze i to se dalo a finalni zazitek byl super (nejake video jsem nasel tady http://www.youtube.com/watch?v=bRB4NAEY0ak&feature=related ) a meli jsme fleky hned u chramu zubu.
    GABCA
    GABCA --- ---
    PAWUK: áááááááááááá!!!!:)) to to uteklo... vypadá to, že jste si to dobře dali:) akorát ten odkaz na rozpis mi nefachá... s ubytkem ale tedy asi problém žádný.. a dojem? vrátíš se?;)
    PAWUK
    PAWUK --- ---
    A par fotek zde
    PAWUK
    PAWUK --- ---
    GABCA: Takze predevcirem jsme se vratili a tady je diky me akuratni polovicce kompletni rozpis ubytovani a nakladu jak jsem slibil ;) Pouzivejte s rozvahou...
    BARA78
    BARA78 --- ---
    www.oriental-rest.de Je to malý domek se čtyřmi pokoji, u pláže. Ves se jmenuje Dodanduwa, navazuje na Hikaduwu, z centra Hikaduwy je to asi 3 km, dá se jet tuk-tukem. Majitel domu je němec, personál místní. Stránky jsou v němčině, anglickou verzi stále (již několik let) připravují. Cena za jednoho je cca 10 euro (mají tam i cenu v rupiích, ale já ted netuším, jaký je kurz), slevy při delším pobytu. Není to super luxusní, ale není to ani z nejlevnějších. Dají se samozřejmě sehnat i o dost levnější. Ovšem tady jsou 2lůžkové pokoje se sprchou a s úžasnou snídaní. Levnější ubytování má obvykle společnou sprchu někde na zahradě, sem tam nějaký hmyz v pokoji a podobně (i to jsme v průběhu pobytu vyzkoušely, ale jela jsem tam s kamarádkou, která je poměrně pohodlná, takže preferovala o něco dražší model, s normální sprchou a vybavením), záleží na každém, kolik chce do ubytování investovat a jaké má požadavky. Taky tam vaří - ale to je tak, že si sice vyberete z nějakého lístku, ale dvě třetiny toho zrovna nemaj, takže je nejlepší se ráno domluvit s kuchařem Tilakem, co chcete k večeři, pokud o večeři máte zájem, a on to koupí na trhu. Můžete si přát vegetariánské místní jídlo nebo mořské potvory, ryby nebo kuře. Ryby stojí samozřejmě za to. A Tilakovi můžete koukat do kuchyně a krafat s ním jednoduchou angličtinou v průběhu vaření. Jsou schopni a velice ochotni dodat za dobrou cenu i místní pivo, i když se to úplně nemá. Na alkohol jsou jen special obchody a oficiální bary.
    PAWUK
    PAWUK --- ---
    BARA78: Taky bych si vzal kontakt...Az se pojedem valet k vode, tak muzeme vyuzit. My pojedeme ze severu a pomalu se budem presouvat na jih na plaze a pak do Kandy na Pereheru....
    GABCA
    GABCA --- ---
    BARA78: s tím se musí počítat. kdyžtak mi tedy písni, když to najdeš. ještě jednou díky:)
    BARA78
    BARA78 --- ---
    GABCA: Tak já to pohledám, a pošlu. jen teda doufám, že nějak nepodražili nebo se to tam nějak nezměnilo, je to přec jen 4 roky, takže se mohlo udát cokoli (výměna personálu, horší služby, jiné ceny...), ale uvidíš. Jinak teda se taky dalo sehnat dost slušný ubytování nedaleko Galle v Unawatuně. Pak jsme spali taky ve vnitrozemí, ale to nebylo nic moc, takže tam už nemůžu doporučit nic extra.
    GABCA
    GABCA --- ---
    BARA78: sůper, díky moc za radu. kontakt pošli pls, to se bude hodit. budeme to chtít trochu projet, takže se zřejmě smlouvání nevyhneme.. ale to k tomu patří:)
    BARA78
    BARA78 --- ---
    GABCA: My jsme byli ve 2007, ubytko jsme měli zařízené přes net dopředu, vyšlo a byli jsme spokojení, ceny dost v pohodě, pokoj se sprchou a včetně snídaně, u moře. Byli jsme tam tři týdny, a i když jsme jeli na pět dní do vnitrozemí, zak jsme si tam nechali věci a platili, neb to vyšlo finančně ok. Bylo to nedaleko Hikaduwy, můžu poslat kontakt. Jinak jsme pak zjistili, že ubytování není problém sehnat na místě, jen je potřeba smlouvat a vidět to, kde budete bydlet, aby pak nedošlo k nějakým nedorozuměním. Občas se stalo, že tvrdili, že je k dispozici sprcha, a pak nějak najednou na místě k dispozici nebyla a že je to 3 m od moře a bylo to 1 km od moře a podobně.
    GABCA
    GABCA --- ---
    PAWUK: moc dík, ještě to všechno omrknu. tak přeju ať se cesta vydaří! a budu se těšit na report:)
    PAWUK
    PAWUK --- ---
    GABCA: My odjizdime pristi tyden, tak poreferuju...Jedine co jsme resili, tak bylo ubytovani v Kandy na Pereheru a jeste pri priletu v Negombu, at se stihnem mrknout a trochu srovnat nez vyrazime dal...Zbytek chceme resit na miste a nemel by byt asi problem...Jinak trochu dopredu mame povybirane podle Lonely planet a www.tripadvisor.com
    GABCA
    GABCA --- ---
    Zdravím a prosím o rady:) chystáme se letos.. vy, co jste byli, jak jste řešili ubytko? dá se na místě, nebo radši naplánovat? a ceny?

a pokud za sebou máte jihovýchodní asii, zajímalo by mě jakýkoli srovnání. pořád se rozhodujeme, jestli vietnam či srí lanka... díky
    TRISTANNA
    TRISTANNA --- ---
    Ahoj. Chystám se na Sri Lanku v září. Myslíte, že tam budou monzuny? Poraďtě prosím
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    SAQVANA: Klidně jeď sama. Srí Lanka je bezpečná i pro osamělé cestovatelky a srílančani v pohodě. A někoho stejně na cestě potkáš, protože na tři týdny nejspíš pojedeš klasické turistické destinace a ta trasa je dost jasná.
    PAWUK
    PAWUK --- ---
    SAQVANA: No tak to se potkame maximalne na letisti :) Vracim se 16.srpence a jeste jsem si dal 2 dny stepover v Dubai, pac tvrdnout 22 hodin na letisti se mi fakt nechce :)
    SAQVANA
    SAQVANA --- ---
    Ahoíí, kdo by jel koncem srpna na tři týdny se mnou? Vydadly mi dvě devčice a sama nepojedu, a já tam tolik chci....Popřípadě bude tam někdo z Vás v tuhle dobu?
    PAWUK
    PAWUK --- ---
    SAQVANA: No ja to spis pojmu tak, ze celou dobu pobytu nechci cestinu ani slyset, ale kdyby nahodou, dik za tip a poreferuju
    SAQVANA
    SAQVANA --- ---
    PAWUK: U Emirates bukujeme s kamarádkou na konec srpna. Nechystáš se náhodou pobejt na místní české surfhousové základně? Jestli jo poreferuj jaký to tam je. Díky a užij si to.
    PAWUK
    PAWUK --- ---
    Ja letim zacatkem srpna a letenky budu kupovat z PHY u Emirates na posledni chvili...maj tam kousky okolo 14k zpatecni...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam