• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    YACOB: letos v breznu/dubnu bylo jeste porad nutny povoleni (argumentujou minama a poskozenou infrastrukturou), ale mozna uz se to za pul roku zmenilo - turismus jde docela kolmo nahoru
    YACOB
    YACOB --- ---
    2MEK: ja bych jeste doporucil... Dambulla a Pinewalla.. navsteva zelvi farmy taky neni spatna.. jinak souhlas s DOUPLE

nebyl nekdo z vas na severu po tom, co to tamilove vzdali?? je to tam vubec pristupny?
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    2MEK:
    ciste subjektivne :)
    NE
    - Baticcaloa a okoli (chcip pes)
    - ultra turistickej jih (Hikaduwa, Mirisa atd)
    - Colombo

ANO
    - Adams peak
    - Arugam bay a okoli
    - Trinco a siroky okoli
    - highlands
    - okoli Sygirie
    - Polonaruwa (brzo rano)
    2MEK
    2MEK --- ---
    DIGITALL: parada, dik :)
    (nedavno jsem byl v Indii, takze pocitam, ze Sri Lanka me nerozhazi - spis mi jde fakt o doporuceni jaky mista JO/NE)
    DIGITALL
    DIGITALL --- ---
    2MEK: na Cejlonu v podstatě nikde chybu neuděláš, procestoval jsem půl ostrova a všude se dá něco najít. Volil jsem osobně taktiku hotel maximálně na noc a druhý den jinam krom moře, tři dny tam stačí. Udělej si rezervu na Adams peak, tam jsem nebyl, ale může bejt dobrej východ. Osobně jsem si vybíral hotely minimální kvality a stravování v brutálních tavernách, slivka mi asi zachránila život, procházel géta a byl jsem z toho nadšenej:-) Spíš dávej pozor kolik platíš a komu platíš;-) jízda vlakem i autobusem má svoje kouzlo, kolikrát jsem stál na autobusáku a jen si mohl tipnout kam mě kterej bus odveze:-D každopádně kdyby ses tam dostal k čaji tak si kup silver tips, tady jaksi na něj nemohu narazit a tam je za velmi výhodnou cenu.
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    NATALIE: za 14 s emiratama nam to vyhazuji prakticky vsechny servery. takze s takovou cenou zustavam tedy spokojen =]
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    DOUPLE: taky si myslim, mam z toho radost :)
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    NATALIE: 14 je myslim hezka cena. Nas stal leden 19 a unor 18
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    NATALIE: *o cenu
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    DJ_RIPPA: nám je zařizuje jedna paní, která dělá v nějáký cestovce, šlo nám hlavně o cestu a našla nám krásný spoj a sice s emiratama přes Dubaj (přestup asi hodku a pul) za 14 tis.
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    NATALIE:
    MONOEGO:

letenky jste sefovali primo (treba u emiratu), nebo klasicky pres cesky servery letenky, kralovna...? Planujem letet brezen / duben a letenku chcem klasicky srazit na co nejnizsi cenu =]
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    pls Sri Lanka v cervenci? - je to hodne spatny napad? Bohuzel ted na jare me z prace nepusti, ale zaroven se tam fakt chci podivat
    2MEK
    2MEK --- ---
    Moje prvni navsteva - budu mit jen tri tydny... nejaky doporuceni, co urcite jo a co za to nestoji?

Samozejme se uz probiram ruznejma cestopisama atd. ale vzdycky si rad poslechnu nazory, kdyz nekam vyrazim - predem diky :)

NATALIE: taky 23. 3. :)
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    Já taky koupila a letim 23.3., takže těsně
    MONOEGO
    MONOEGO --- ---
    včéra jsem si koupil letenku takže: 27.2.-20.3 2012 budete tam někdo v tom termínu?
    GLUON
    GLUON --- ---
    Od 1.1.2012 bude nutné mít vyřízenu před vstupem do země ETA registraci. Tato registrace je omezena na pobyt do 30ti dní od vstupu a může být prodloužena až na 6 měsíců. Pro více informací navštivte www.immigration.gov.lk ETA je úřední povolení pro krátkodobou návštěvu Srí Lanky a je vydávána elektronicky. Systém ETA bude zaveden s cílem poskytnout efektivní, spolehlivé a zjednodušené služby při návštěvě Srí Lanky.

Eta registrace není klasickým vízem lepeným do pasu. Online potvrzení o udělení ETY je dobré mít při cestě u sebe.

Poznámka: nyní je registrační program ETA v testovacím procesu. V cca polovině měsíce listopadu vydá velvyslanectví přesnou informaci, zda bude skutečně spuštěn do ostrého provozu. Prozatím tedy, prosím, berte informaci o vízové / registrační povinnosti pouze jako informativní.

Požadavky:

vyplnění registrace ETA zde http://www.eta.gov.lk/…nconuser.jsp?…

Doba vyřízení:

cca 1 týden

Platnost víza:

Turistické vízum – 30 dní s možností prodloužení až na 6 měsíců
    Business vízum – 30 dní
    Tranzintí vízum – 7 dní

Poplatek ambasádě:

Turistické vízum – 50USD/ 2 vstupy
    Business vízum – 60USD/ multiple
    Tranzitní vízum – 25USD/ 1 vstup
    GLUON
    GLUON --- ---
    ted jsem zjistil, ze od 1.1.2012 zavadi Sri Lanka poplatek za vízum 50USD na 30dní. Bude se to pry objednavat online. Mate nekdo vice informaci? Jedeme na mesic na prelomu roku, tak nevim jestli se to na nas vztahuje, nebo jak?
    DIGITALL
    DIGITALL --- ---
    doporučuju tropical villas v Beruwala, za ty prachy velice kvalitní ubytování, když jsem tam byl po druhé tak jsem si udělal solo výlet vnitrozemím a čuměl jsem ještě víc než při pobytovce:-D
    SHIVASANTI
    SHIVASANTI --- ---
    Zdravim, mate prosim nekdo zkusenosti se Sri Lankou v prosinci? Mam na mysli jestli je tam preturistovano a draz nez obvykle. Predem diky;)
    PAWUK
    PAWUK --- ---
    Doporucuji si udelat step-over v Dubai a pak pojem "hrozne vedro" dostane uplne jinou dimenzi. My tam meli zhruba jak je ted tady a spali jsme jen pod vetrakama, i to bylo vice nez dostacujici a Lucka klepala kosu. Je to uplne v pohode, ale chce to neco na hlavu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam