• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    2MEK: na letiští je prý šílená fronta, je lepší to zaplatit tady.
    ANI
    ANI --- ---
    DJ_RIPPA: Budou to dva roky co jsme tam byli a tenkrat to bylo nase nejdrazsi ubytovani za celou dobu pobytu na Sri Lance, pokoj se snidani stal tusim 25 dolaru:) Ted jsem mu to uz docela rozjelo, tak to asi bude o neco vic...Ale kdyby za to chtel 100 dolacu, tak mu je klidne dam protoze to za to stalo.
    2MEK
    2MEK --- ---
    Pls jak je to ted teda s tim poplatkem - da se vyridit az na miste na letisti, nebo to musim nejak sefovat dopredu? Diky.
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    ANI: kolik za to chtej penez? =]
    ANI
    ANI --- ---
    MONOEGO: V Ella muzu vrele doporucit guesthouse Zion View. Nadherne panorama z balkonu, a celkove skvela atmosfera.
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    á už frčim příští týden, máme v plánu (stručně) ...
    colombo jen přespat - sigiriya - kandy (sloni) - adams peak - ella (čaj.plantáže a védové) - a pak rekawa na baráček a odtamtud jedno a více denní výlety do tangally, weligamy, unawatuny apod na surfování a do yalle na zvířata atd..

Takže první půlka akčnější druhá méně :)
    MONOEGO
    MONOEGO --- ---
    ahoj Haputale..
    tak ten Adams Peak docela mazec 5500schodu.. cesta nahoru do 2230m yabrala 2,5h a dlouhy to bylo 7km tam a 7km zpet.. Jsme museli vyrayit ve 3h rano abychom to stihli do svitani.. je tu ted uplnek tak tam bylo mrte lidi, ale stalo to zato i za ty love za dopravu z Nuwara Eliya:]
    dneska jsme jeli vlakem nad cajovejma plantazema a to se mi zatim tady asi libylo nejvic.. Zejtra rano v 5h vyrazime na konec sveta na Hortonske plane.. To si zase slapnem asi:] pak uz jen vesnicka Ella a hura k mori.. mame jeste 13 dni pak zpet do reality vsednich dnu..
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    MONOEGO: dobrevy ;] cim vic pozitivnich zprav tim vic se tesime. Nam to teda leti az 29.3. Vydrzet to je peklo =]
    MONOEGO
    MONOEGO --- ---
    ahojky ze Sri lanky, jsme zrovna nahore ve meste Anuradhapura..
    ted mame namireno do Nuwara Eliya a na Adamovu horu, pak uz jen plaze a domu.. Jsme mile prekvapeni, protoze nas tu nikdo moc nevotravuje a nenuti do neceho.. [jako trebas v indii]
    Posilam pozdrav do chladneho ceska tady je vedro jak svina:]
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    Nemeli jste nekdo delsi prestup v dubaji? (pokud ste pres nej leteli) premyslime ze bychom vzali let s delsim prestupem - 20h a trochu se tam koukli, jenom nevim jestli tam jsou nejake podminky/platby na transitni vyzum...
    BONIE
    BONIE --- ---
    SWARAJ: je to tak.. cestování a to nejen s dětmi je obecně o tom, otevřít se všem možnostem.. proto je to tak lákavé že jo .)
    SWARAJ
    SWARAJ --- ---
    BONIE: odsouvali jsme taky všechno možné, co se dalo. nic speciálního jsme neřešili. ale tohle si každý musí rozhodnout sám dle svého vědomí a svědomí. v hexavakcíně je žloutenka A. dle mého názoru člověku "hrozí" tolik možných chorob, že se proti všem stejně očkovat nedá, a tak každého potká to, co ho potkat má. např. to, že pár metrů, kde jsme procházeli po ulici, spadly nějakému turistovi tašky ze střechy přímo na hlavu. ale jak říkám, nejsem v tomhle univerzální rádce a neříkám, že to či ono je správně či špatně....
    BONIE
    BONIE --- ---
    OLIFFKA: no prcek už spíš začíná chodit.. je to malý neposeda .) i cestování ve vlaku s ním šátku už není taková pohoda jako to byla no, takže pro začátek asi zkusíme něco bližšího, než aby to byl pro všechyn stres..
    mě vadí taky to očkování.. pořád odkládám i to povinné v čr no a tak teď bych mu nerada šoupla nějaké další vakcíny, kvůli dovolené.. vy jste to očkovali normálně u dokrotky.. to asi spíš na KHS, že?
    MONOEGO
    MONOEGO --- ---
    tak se tu mějte-letím...........:D
    OLIFFKA
    OLIFFKA --- ---
    BONIE: to ještě prcek neleze, ne? to se da dle myho zvladnout moc hezky :) casovej posun i prelet v poho, dokonce nabizej na spani baby baskety. pliny i kase se tam daj koupit. mluvim z vlastni zkusenosti - viz swaraj
    SWARAJ
    SWARAJ --- ---
    BONIE: Dávali jsme loni Lanku s 1.5 letým synkem. Včera jsme se vrátili z Indie, tenktokráte již ve čtyřech (synovi 2.5, dcerce 1 rok - oslavila tam na Shivaratri:) Pokavad máš nějaký dotazy, tak klidně do pošty. jinak děcka to dávaj naprosto v poho a dle mne čím dřív se začne, tím líp pro všechny:) pokavad teda s dětmi chceš cestovat i do budoucna, tak není na co čekat...
    BONIE
    BONIE --- ---
    DOUPLE: cestovat s dětmi byl vždycky můj sen.. dokonce mě to už pak samotnou přestávalo i bavit a tak se právě moc těším na to, až budeme moct vyrazit.. každopádně začneme asi kulturně spřízněnějšími destinacemi no .) ale osobně si myslím, že děti cestováni zaprvé velmi obohatí a za druhé to často zvládají lépe než dospělí..
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    BONIE: je to sice vekove jinde, ale kamaradi z polska cestovali s 3 letou holcickou pres rok po cely asii (vc. SL), zadny specialni ockovani nemela, hrala si s mistnima detma, nechala po sobe lezt psy atd. Samo ji meli porad na ocich, ale kdyz jsem ji videl, prislo mi to jako uplne prirozena vec + neuveritelne otvirala cestu k mistnim. Je jasny ze casem ji (blondak vc. oboci) uz lezla ta pozornost obcas na nervy, ale to byl asi taky jedinej problem. Pry si taky hodne rychle zvykla na vsech delsich trasach okamzite vytuhnout.
    BONIE
    BONIE --- ---
    GLUON: no však právě.. nadchlo nás to, ale následně vyhodnocujeme, že si prostě nějaký ten roček počkáme.. ale děkuji jinak :)
    GLUON
    GLUON --- ---
    BONIE: Jedno decko myslim 3 roky a druhe cca 6 let. Ale to jsou dost starsi nez tvoje. Zvladali to na pohodu, protoze s detmi cestuji po svete kazdy rok. Let je dlouhy, ale to ti nikdo nerekne jestli to zvladnes. Osobne nevim jestli je dobre s takovym prckem cestovat do asie, s tim ti neporadim. Ockovani asi standart na sri lanku: http://www.vakciny.net/CIZINA/DESTINACE/sri_lanka.htm
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam