• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    CROME
    CROME --- ---
    ELGEMA: me to prijde skoro jako zbytecna honicka a jeste tam nevidim, zadny prima plaze, me by to teda nebavilo :)
    BRUN
    BRUN --- ---
    jak je to s nakupem sim karty na SL? maji pokryti? data? ceny?
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    Ahoj všem, vyrážím na Srí Lanku 3.října na 15 dní. Předběžně máme itinerář následující:
    Anuradhapura
    Kulturní trojůhelník (Dambulla, Sygiryia, Polannaruwa)
    Kandy (Pinnawela, sloni)
    Nuwara Elyia/ Haputale, potom vlakem do
    Ella
    NP Yala
    Tangalle
    Galle

Myslíte, že to takto stojí za to? nemám představu jestli ten program není nahuštěný. Měli bychom mít auto s řidičem, tak doufám, že přejezdy budou rychlejší než s lokální dopravou.
    Uvítám jekékoliv tipy:)
    MILUNI
    MILUNI --- ---
    diky vsem, beru cejchu, taky mi to prijdem nejidealnejsi :-)
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    MILUNI: my měli tenký spacák a byla jsem za něj opravdu ráda! Na několika místech se mi jejich povlečení moc nezdálo a na místech, kde bylo hodně hmyzu jsem se v něm cítila schovanější.
    GLUON
    GLUON --- ---
    MILUNI: Ja vzdy beru starou cejchu, doporucuji. Zalezes do ni jak do spacaku. Nebo muzes koupit bavlnenou vlozku do spacaku. A pokud pojedes do hor, je tam v noci fakt zima (Ella, Nuwara eliya, Haputale apod.), ale v ubykacich tam maji teple prikryvky ktere hodis pres tu cejchu :), mistni jsem tam videl chodit vecer v perovyvh bundach.
    RADKUVAVATAR
    RADKUVAVATAR --- ---
    Já si tedy na cesty beru vlastní povlečení. V Indii bylo v hotelech leckdy prostěradlo dost divné...
    BARA78
    BARA78 --- ---
    MILUNI: Měly jsme zařízené ubytování na několika místech a prostěradla tam všude měli... nevím, jestli je to obvyklé úplně všude, ale my máme takovouhle zkušenost.
    MILUNI
    MILUNI --- ---
    BARA78: pod vlastnim nebo jejich? Ja jen jestli neco takovyho vubec s sebou brat
    BARA78
    BARA78 --- ---
    MILUNI: Ne. Spaly jsme pod prostěradlem, a i to bylo někdy dost. Ani ve vnitrozemí o moc chladněji nebylo než na pobřeží.
    MILUNI
    MILUNI --- ---
    brali jste si nekdo s sebou aspon tenky spacak?
    MILUNI
    MILUNI --- ---
    tak letenky zaplacene :-) z jen necely mesic a frrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
    ROMI
    ROMI --- ---
    v elle meli vyborny roti v jedny otevreny restauraci
    BARA78
    BARA78 --- ---
    MILUNI: Takže cca 15 000 náklady na tři týdny ubytování, jídla a cestování (bus, tuk tuk, vstupy a pod) + koupě různých dárků a jiných nezbytností.
    BARA78
    BARA78 --- ---
    MILUNI: My jsme měly tehdy letenku za cca 18 000. A celkem i s letenkou jsem dala za více než tři týdny něco málo přes 30 000. A to jsme měli celou dobu ubytování se snídaní a sprchou na pokoji (našli jsme si ho na internetu, domek patřil Němci, ale provozovali to místní, nikde v LP a podobně nebyl, ceny solidní, ale nevím, jak by to bylo ted, přec jen už je to trochu dýl), udělali si výlet do vnitrozemí... přes den jsme jídlo nekupovaly, neb v tom vedru se nedalo jíst, ale večeři jsme si dávaly někde téměř vždy - buď v tom našem ubytování nebo někde jinde. Ovšem fakt je, že jsme poměrně rychle objevily podniky, které byly spíš pro místní než pro turisty, takže cena za jídlo poloviční.
    RADKUVAVATAR
    RADKUVAVATAR --- ---
    Já už podle LP moc necestuju... Právě proto, že ty tipy tam jsou buď mnohem levnější než ve skutečnosti, nebo je hotel plnej, protože tam všichni směřujou... Dobrý bylo Krabi v Thajsku - tam byly podle LP jen 2 hotely ve městě. Přitom na jedný ulici byste jich napočítali 30. :-D Ani ty mapky v LP nic moc... Na Srí Lanku se teda teprve chystám, byl jsem jen v Indii.
    2MEK
    2MEK --- ---
    DJ_RIPPA: No, to je klasickej "LP efekt" - kdy to napalej diky tomu, ze vedi, ze tam ty lidi prijdou. Nobo z lowbudget udelaj lepsi hotel s reklamou zadaco.
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    2MEK: napodobne. a nejvic me pobavili v jednom baraku na mirisse. cena v LP 1000-1500 RPS a chteli po nas 4700, vysmech =]

LITTLE_SISTER: napodobne ;]
    2MEK
    2MEK --- ---
    Jinak taky zalezi, kdy tam kdo byl - ja mel 2 roky starou LP a ceny tam byli u vseho oproti skutecnosti zhruba polovicni. Coz je masakr.
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    nás stálo 23dní/2 lidi včetně letenek 60tisíc. a to sme si párkrát dopřáli luxusnější bydlení za 4000rs na noc a vůbec sme se nežinýrovali, takže by se to dalo stopro hodně stáhnout. no chtělo by to eště jednu svatbu a finanční dary:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam