• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    2MEK
    2MEK --- ---
    OTAVA: Emirates 26.652 CZK
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    radi bychom s pritelkyni leteli nekdy poslednich 14 dnu v breznu a letenky vychazeji tak na 20 na osobu ...

nemate nejaky tip kde by se daly poridit za tech 15 ? (student agency uz je uplne vyzobana)
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    Ahoj, mám dotaz. Minule jsem letěla přes Dubaj, let vycházel úplně krásně. Teď poletím přes Vídeň a Amman a v Ammanu mám na přestup jen 50 minut. Neletěl jste někdo podobně? Jde mi jen o to, jestli stihnou přehodit zavazadla...
    LUKE
    LUKE --- ---
    Nazdar. Nejdete teď někdo na Srí Lanku? Potřeboval bych tam odtud jednu mastičku s Aloe Vera a tad v Evropě je pochopitelně nesehnatelná :) Kdyžtak do pošty, díky moc!
    VICA
    VICA --- ---
    rád bych se na Srí lanku mrknul tak na 3 týdny, ideálně v druhé polovině března. Ceny letenek jsou teď příjemné - nechtěl by se někdo přidat ? Žena bohužel nemože.
    OBLEU
    OBLEU --- ---
    SYKES: Já jsem někde opakovaně četla, že je tam problém s výběrem vyšší částky z bankomatů. Z toho důvodu jsem vezla docela dost dolarů. Nicméně vybírala jsem asi osmkrát z různých bank a opakovaně mi to dalo 50 dokonce i 60 tis rupií, takže naprosto bez problému. Pokud bys na letišti rozměňoval/a dolary, nech si rozměnit na menší peníze, s velkými bankovkami se velmi špatně platí a člověk vlastně neustále rozměňuje na menší
    SYKES
    SYKES --- ---
    TABO: 2MEK: super, díky!
    2MEK
    2MEK --- ---
    SYKES: Ja vybiral jen po bankomatech.
    Vyber mam zadarmo, prevod vyjde plusminusautobus stejne, jako si vymenit dolary a pak na rupky.
    Bankomaty tam jsou vsude, pohoda jazz.
    TABO
    TABO --- ---
    SYKES: Měla jsem sebou dolary a úplně bez problémů. Nikdo nekontroloval, zda jsou vydané od nějakého roku dál a neměnil kurz pokud se rozměňovala menší částka než 100 USD jako v Indo. :)
    MILUNI
    MILUNI --- ---
    SYKES: Vezli jsem eura i dolary (ale primerene, protoze jsem nevedeli, jak to bude fungovat) a nakonec vybirali z bankomatu, kdyz byl :-) No problem
    SYKES
    SYKES --- ---
    Jaké peníze je vhodné vézt na Sri Lanku? Vyžehlené dolary jako do Indonesie? Malé dolarovky na přímé platby lidem? Nebo kašlat na to a vybrat v bankomatu v Colombu (s tím, že na měsíc to už bude ekvivalent nějakého množství tisíců Kč)?
    JOHANCZII
    JOHANCZII --- ---
    ELGEMA: super, děkuji :) ja beru teda kameru,fotak a furu objektivu takze by me to tezce zasahlo:) dekuji za pozitivni ohlas docela se mi ulevilo,)
    MILUNI
    MILUNI --- ---
    SYKES: :-) my s mistnakem vyrazeli vzdycky podle nasich predstav :-) Proste jsme rekli zitra v 7 tak se jelo v 7 :-) My meli chvili problem vysvetlit, ze nechceme na turisticky proflaknuty mista a nakupovat v turisticky proflaknutych kramech, ale tam, co nakupuji oni, nakonec to taky pochopil, ale dalo to praci ;-)
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    JOHANCZII: ja s sebou mela taky foto vybavu a bala jsem se o ni jen na letisti a ve chvili kdy nas zastihl monzunovy lijak nahore na sigiryia rock. Jinak se mi tam zdalo velmi bezpecno. Nas ridic rikal ze pripady kradezi veci jsou tam naprosto ojedinele. (Ze te nekdo nejakym trikem obere o penize, to uz je jina vec)
    SYKES
    SYKES --- ---
    TABO: já se bojím toho, že místňáci vyjedou v deset a tedy na turisticky exponovaných místech budu s návalem lidí... nebo se jezdí častěji i ráno?
    ELGEMA: sakryš, rozumím, zvlášť to parkování je blbý. Cena místní dopravy bude jistě příjemná. Dilema tohle :)
    MILUNI: nj, dokud to měl řidič v ruce... já zas vzpomínám na opačnou situaci, kdy jsem v Indonésii jel do takového kopce, že mi to auto s 900 ccm motorem na jedničku nebralo :))) Ale co, sranda musí být! :)
    JOHANCZII
    JOHANCZII --- ---
    NATALIE: To určitě) ale asi to nebude jak na pobřeží špána, tam jsou schopný obložit vás i o boty))) tak super, to jsem ráda.. Budem tam točit menší dokument tak se šíleně teším
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    JOHANCZII: ostražitost je na místě asi vždycky, ale nemyslim si, že SL je na tom s timhle nějak zle, možná i naopak.
    JOHANCZII
    JOHANCZII --- ---
    ELGEMA: No tak to bychom se asi bali. Naštěstí jedeme na mesic tak to asi necháme na místní dopravě ;) každopádně chci se zeptat: Jak je to s ostražitosti ? Povezu drahou techniku nechci o nic přijít tak to jeste kdyžtak prehodnotim.. Jsme klasicky baturkazi, bohužel co se tyka Evropy tak mám špatně zkušenosti :/ což se neda asi srovnávat ale v barce mi ukradli bohužel i foťák na film což mělo spis duševní hodnotu.. Budu rada za jakékoli info díky:)
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    SYKES: očividně to je úhel pohled, ale já bych souhlasila s a),b) i c)
    Ve městech doprava šílená (neexistence pruhů, neexistence parkování, jedna spouvislá zácpa, neustálé troubení a drzí tuktukáři), mimo město hrozný stav silnic - co do kvality, tak do šířky (nehledě na sesuvy půdy při deštích hlavně v hornatější části)
    Osobně bych si tam tedy řídit netroufla, páč nemám potřebnou drzost ani odhad.

Volila bych buď hromadnou dopravu (nevadí-li ti trocha toho lidského tepla a kontaktu a velmi volné jízdní řády potom je to směšně levná varianta) nebo auto s řidičem (na 16 dní nás vyšlo asi na 9.000)
    MILUNI
    MILUNI --- ---
    SYKES: tak jezdí se tam vlevo, muj dojem je, ze pravidla tam zadna neplati, jizda ve ctyr az sestistupu na obycejne silnici neni vyjimkou, porad na se be troubi a kvalita silnic je vetsinou silena (pokud teda nejedes jen po hlavni). Prislo mi to dost chaoticke. a jak rika
    TABO mistni doprava je tam v pohode.

Nejhorsi zazitek s mistnim ridicem pro mne byl sjezd z Nuwara Elya, kdy jsme dolu svisteli na neutral a na brzdy..... prevyseni pres 1.000 m... na tacho,etru 50 ve vocich smrt, kdyz rezal ty zatacky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam