• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    SYKES: co muzu mluvit za polonaruwu, on ti to nekdo spis sam nabidne kdyz budes chvili chodit kolem, nebo dost mozna jeste v buse, zalezi jak pojedes. Nebo na hlavni ulici (20 metrupred kruhovym objezdem) je pujcovna kol, tam se kdyztak zeptej.
    Zasuvky normalne jako vsude v asii, do britsky das tuzku, do evropsko-us to narves silou :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    SYKES: samozrejme ze je to nesmyl, zasuvky jsou sice jiny, ale pokud uzijes kombinaci McGyver (propikou nebo cimkoli jinym zalacis placicku v uzemeni, ktera ti otevre nulak a fazi) a trosku nasili (popripade mirne roztahnes kolicky zasuvky kterou zasouvas - nekdy nedolejhaj kontakty), tak zadnou zatracenou redukci (kterou bez problemu sezenes, ale proc se s ni tahat) vubec nepotrebujes
    SYKES
    SYKES --- ---
    dík za tipy na vstupy... k tomu ještě dotaz: lze o těchto věcech hovořit s místními normálně? Míněno říci si, jestli mě tuktukář dokáže protáhnout za méně peněz dovnitř? Nebo je třeba být opatrný - hlídá tyhle podvody policie a tak?

a ještě: čtu že Elektřina: Elektrické napětí je 230–240 voltů. Vzhledem k naprosto nestandardním zásuvkám, na které lze jen velmi obtížně sehnat adaptér, se doporučuje vzít s sebou bateriové přístroje. - jak se to má s dobíjením baterek a tak, neříkejte mi že je to tak fatální problém (ale zas, notes s sebou táhnout fakt nehodlám)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Zloutenka A se hodi univerzalne, bez ohledu na cestovani.
    RADKUVAVATAR
    RADKUVAVATAR --- ---
    Očkování je něco jako pojištění.
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    NATALIE: vsechny co znam, nemeli nic, vcetne me se zenou. Je to blbost, ktera ma dostat jenom z lidi prachy =]
    ADDAH
    ADDAH --- ---
    krom toho už v kulturnim trojúhelníku neni zvýhodněný vstupný 3 za cenu 2, ale hezky všecko se platí a ještě zdražili no... Anuradhapura a Polonnaruwa za 25, Sigiriya 30 USD (3125 a 3750 LKR)... kdybyste chtěli vědět aktuální vstupy ještě někam, mám schovaný všecky lístky, tak dyžtak najdu...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ATTACKIE: ruku na srdce, Castro muze jen zavidet buddhistum jejich PR mirumilovnosti:

Srílanská armáda při boji proti Tamilům znásilňovala ženy, muže i děti  – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/294413-srilanska-armada-pri-boji-proti-tamilum-znasilnovala-zeny-muze-i-deti.html
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    ATTACKIE: kazdej podle svyho svetonazoru, poctivost je relativni pojem :)
    ATTACKIE
    ATTACKIE --- ---
    hehe kdyz jsem byla na Kube, tak jsem zase poslouchala, ze jedu podporovat rezim ... tak ja se radeji nebudu dohadovat :))
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    ATTACKIE:
    + polonaruwa, tam je to z trojuhelniku asi nejjednodusi (tuktukem za branu, tretinova cena)
    nemusis to nutne brat jako ne/poctivec, jeste nedavno vlastne platilo jestli chces spolufinancovat konflikt, nebo ty penize radsi das konkretim lokalnim lidem (zjednodusene).
    ATTACKIE
    ATTACKIE --- ---
    2MEK: ahaa, tak to ja jsem asi starej poctivec ...
    2MEK
    2MEK --- ---
    ATTACKIE: Konkretne Anuradhapura, vozil nas kamos pana domaciho za zlomek ofiko ceny (2x nas chytli a vzdycky je podmaznul). Pak Sigiriya - tam se da vlizt jinudy, nez pres klasickej vchod a pak uz nikdo nekontroluje.
    ATTACKIE
    ATTACKIE --- ---
    2MEK: jak? My jsme jezdili s mistnakem a presto se nam to teda osulit nepodarilo...
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    OTAVA: ja a vsechny co znam a SL navstivili si dali zloutenku a tyfus.
    2MEK
    2MEK --- ---
    Ale da se osulit :)
    2MEK
    2MEK --- ---
    jsou
    SYKES
    SYKES --- ---
    FILAA: přidávám se s dotazem, jedu tam na celý červenec :)

A ještě dotaz: opravdu jsou ceny v "kulturním trojúhelníku" tak přehnané, jak se dočítám? Kolem 30 USD na osobu a vstup?
    FILAA
    FILAA --- ---
    ahoj! Mate nekdo zkusenosti s pobytem na odtrove v cervenci az srpnu?? Rad bych vedej jak to tam je v tomhle obdobi s destem, vlastne celkove s pocasim....Neco uz sem nasel na netu, ale stejne toho chci co nejvic slyset od lidi, aby to bylo vse ok!:-) Dik!!
    ADDAH
    ADDAH --- ---
    OTAVA: povinně ně, doporučuje se minimálně žloutenka... my měli ještě tyfus...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam