• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    DJ_RIPPA, XTALIBAN: Díky za tipy. S tím letištěm jsem to už zjistil :-( Taky je problém, že bych tu úschovnu potřeboval asi na 10-14 dnů... Zkusím to asi v nějakém hotýlku v Negombu...
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    MICHAL_R: nechaval sem si v colombu veci na par hodin na nadrazi v uschovne (fort railway station).
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    MICHAL_R: Nechali jsme veci v prvnim ubytku v negombu a posledni noc sme se tam vratili a vzali si, vsechno bylo ok. Na letisti nam to bez zamku odmitli nechat, ze musi byt zavazadla uzamykatelny, jinak darmo pokus.
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Ahoj, nemáte někdo tip na nějakou spolehlivou (počítač v báglu) úschovnu zavazadel ("luggage storage"?) - nejlépe někde v Colombu? Je tam něco takového třeba na letišti? Díky...
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    NA_PYCZU: Výborně, gratulujeme!
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    Diky vsem za rady!!! Jste hodny=) nakonec to chtelo jenom bankomat jiny banky, proste ty ne letisti mi to nedaly, i kdyz tam bylo VISA, ale ted uz je vsechno cajk, ve meste uz mi slo normalne vybrat=)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    NA_PYCZU: zkontroluj jestli mají ty bankomaty na sobě logo VISA, možná jsi měla štěstí na místní banky, co ji neumí. převést kamarádce peníze na účet je pak nejjednodušší a nejrychlejší volba. pak tam fungují Western Union, přes který se daj peníze taky nějak poslat
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    NA_PYCZU: Visa i mastercard vsude bez problemu, zkus atm od jiny banky. Zrovna sporku jsem tam taky mel jako zalohu
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    Ahoj vsichni, mam takovej debilni problem, pred par hodinama jsme pristaly v Colombu, chtela jsem vybrat penize z bankomatu (mam Visa od Cesky Sporitelny), ale ani jeden bankomat na letisti my penize nedal(pokazdy byla transakce zrusena)volala jsem na sporitelnu a slecna mi rekla, ze je vsechno Ok a v nicem nevidi problem kdyz se prihlasim na servis24, tak mi to taky ukazuje, ze penize jsou k dispozici, tak nevime, co mame delat=/ nestalo se vam to uz nekomu? A co radite, kdyz mi ta karta nebude fungovat? Ja doufam, ze v nejhorsim prevedu penize na ucet k Bare Jindrovy z toho ceskyho surfhousu, kde mame zustat tejden a snad nam to treba nekde vybere ona
    TSTONE
    TSTONE --- ---
    ONASYS: nevim no mě to bavilo a jako z venku to vypadá jako hrozný ,ale když řídíš tak zjistíš že řidiči jsou tam neuvěřitelně ohleduplný. Neměli jsme jedinej problém a to nikdo z nás pořádně nikdy na jednostopém vozidlu nejezdil.
    Samozřejmě neřežeš to hlavníma tahama ale jedeš po vedlejškách a to je právě to krásný protože se dostaneš do míst kde o turistu nezavadíš ... užij si přecpaný autobusy a vlak
    cupr nápad to byl tomu věř.
    Picasa Web Albums - tomas didie - SríLanka List...
    https://picasaweb.google.com/100926389461689849528/SriLankaListopad2014Ottomotto
    FILOMENA13
    FILOMENA13 --- ---
    Ahoj, omlouvám se jestli bude otázka mimo. Letěl někdo na SL s Airserbia? Dá se zvládnout ten 50ti minutový čas na přestup v Bělehradě?
    Díky
    DRAWER
    DRAWER --- ---
    ONASYS: Souhlasím s Tebou, my se vrátili začátkem prosince a fakt bych nechtěl jezdit v tý jejich dopravě nějaké větší vzdálenosti :-) ... kde z jednoho pruhu dokáží udělat tři a mají rzodílné značky pro scootry a tuctucy a rozdílné značky pro jiné auta. V obci kde můžou skůtry třeba jen 40km/h můžou autobusy a auta 70 .. měl sem skolikrát strach jen přejít silnici :D
    ONASYS
    ONASYS --- ---
    TSTONE: jezdit na srilance s vecma skutru kterej nema vykon, mezi ridicema busu to je cupr napad:)
    TSTONE
    TSTONE --- ---
    SKAL3NA: jestli mohu doporučit pujčte si scooter a procestujte to na tom, je to super a hlavně si tu cestu můžeš udělat uplně po svém, hromadná doprava tě bude za chvilu strašně srát
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    SKAL3NA: ad itinerář. tady je pěkný a stručně popsaný výčet, stačí si vybrat dle vlastních preferencí ;) plus vlevo pod Zajímavá místa

Adamova Hora, NP Jala a další zajímavosti Srí Lanky - Země světa - cestování, poznávání, dobrodružství
    http://www.hedvabnastezka.cz/zeme/asie/sri-lanka/zajimavosti/
    SKAL3NA
    SKAL3NA --- ---
    Ahoj, je mi jasný, že je tady toho hodně řečeno ale nemůžu se v tom nějak zorientovat, tak snad mě neukamenujete :). Letíme v létě ve třech lidech na celý červenec na srí lanku, plánujem cestovat vlakem, první zastávka je kousek od letiště Colombo, kde bydlí naše známá, takže pak už se nák vypravíme a určitě od ní dostanem i tipy kam se nastoprocent podívat atd.. Ale zajímalo by mě, které místo se Vám osobně nejvíc líbílo:) Chceme na každém místě zůstat max dva dny případně nakonec být třeba více dní u moře zkusit surfovat.. Se spaním počítáme v nějakých ubytovnách, venku asi nee... Toť asi vše, každopádně sem zvědavá co si o tom myslíte nebo jestli se Vám něco z toho hodně nezdá, moc nevíme jak to tam funguje:). A jeeště jestli máte doporučení na nákýho supr průvodce a knížku flory a fauny srí lanky... Je to trochu offtopic ale hrozně by mi to bodlo.. Díky moc:)
    SLICKYONE
    SLICKYONE --- ---
    STOOL: Zitra vyrazime, sem zvedavej, diky za motivaci.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    no sláva

Sri Lanka's New Government Lifts Travel Ban on Foreigners
    http://www.ndtv.com/article/world/sri-lanka-s-new-government-lifts-travel-ban-on-foreigners-649909
    STOOL
    STOOL --- ---
    SLICKYONE: Jsou tam, podél stezky v obřích pavučinách, takový černožlutý hovada velikosti dlaně. Možná se ti i poštěstí videt, jak něco kuklí, jako nám.
    SLICKYONE
    SLICKYONE --- ---
    Byl nekdo v Sinharaje? Pruvodce slibuje, ze tam ma byt spousta velkych pestrobarevnych pavouku. Zatim sem na zadny na cely Sri lance nenarazil, vsichni tvrdej ze je to nahoda nebo, ze tam nezijou. Myslel sem ze budou v uda walave, ale tam jenom sloni a bizoni, coz je trochu nuda, kdyz sem si poprve z Udawakatele parku odnesl na sobe prvni pijavice. Ten prales je lakavej.
    ERROR
    ERROR --- ---
    cau, nabizim sri lankskou simku Hutch na ktery je jeste cca 800mb free dat, naky lokalni hovory a smsky tam jeste taky jsou, mozna i neco malo (jeden hovor?) do zahranici.. zajemci rad prenecham..praha
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam