• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    XTALIBAN: to asi jo, spise treba rozpisy kdy jedou, ktere jedou a tak...
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    ONDRASEEEK: autobusy i vlaky nejlip resit na miste. Jen jednou se mi stalo ze vlak byl pred odjezdem vyprodanej (musel sem do jine tridy nez sem chtel) ...
    DRAWER
    DRAWER --- ---
    2MEK: nechci jí dělat reklamu, ale žíje tam nějaká češka co už si na tom nějakým způsobem přivydělává tady je odkaz http://www.srilanka-cocohut.cz/ ... jinak by jsme tam jeli s rodiči, jim se to hodně líbilo, ale je pravda, že bez angličtiny ani ránu
    2MEK
    2MEK --- ---
    Zdravim, ke konci ledna posilame na Sri Lanku rodice.
    Neznate nekdo nekoho, kdo by je vyzvedl na letisti a prvnich par dnu jim delal pruvodce a pak pripadne support na telefonu (kdyby nahodou bylo potreba neco resit)? Idealne v cestine.
    Je jim ted 50 a jejich nejvetsi cestovani bylo klasicky Recko s cestovkou. Plan cesty jim pripravim, domluvim pripadne i ubytovani, ale rad bych jim ulehcil ten prvotni sok, aby vedeli, ze tam na ne nekdo bude cekat :)
    Predem diky za tipy.
    HASHLERKA
    HASHLERKA --- ---
    SKAL3NA: zalezi kde a v cem chces bydlet...kde chces jist.... tech 20 je zlatej stred...a prip. si muzes vybrat z bankomatu ve vetsich mestech
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    SKAL3NA: resili jste nejak autobusy dopredu nebo cekate na system tam? Ja nasel vyhledavac vlaku na netu, ale nenasel jsem nic pouzitelneho na autobus...
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    Ahoj, já měla sebou 20000 a myslím, že to bylo akorát=) a budeš teda chtít toho průvodce?
    SKAL3NA
    SKAL3NA --- ---
    Ahoj, za chvíli odjíždíme na 3 týdny na srílanku (červenec) moje představa byla, že mi stačí do 15 000 kč ale teď se mi doneslo, že si mám vzít až 25 000. Budeme cestovat s batůžkama vlakem a autobusem a poslední tyden strávíme dole na pláži. Tak by mě zajímalo jak to tam je s cenama jedeme tři :) Díky za rady :)
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    SHEANY: Jakože poletíš na Srí Lanku, a tam odsud do Indie, a z Indie zpět do ČR? Pokud budeš mít indické vízum v pasu už z ČR, tak nevidím, v čem by měl být problém...
    SHEANY
    SHEANY --- ---
    Ahoj mám dotaz.máte někdo zkušenosti s odletem na Srí lanku a zpáteční letenka z Bombaje (Indie), kvůli vízum jestli není problém dík za info..
    HASHLERKA
    HASHLERKA --- ---
    Surfhouse za chvili v Objektivu...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Čaj s příchutí genocidy | Reportér Magazín
    http://reportermagazin.cz/caj-s-prichuti-genocidy/
    TEREZUELA
    TEREZUELA --- ---
    zdravim, jsem ted na pul roku na sri lance s drahym, kterej sem prijel primarne surfovat. ja nesurfuju tolik a spis se to ucim a mam hodne volnyho casu. napadlo me, ze bych se tady rada zapojila do cinnosti nejakyho ngo nebo lokalni organizace a delala trochu dobra. ze zbeznyho prohledani internetu ale nejsem uplne moudra. skoro to vypada, ze po tsunami a konci valky tu uz neni co delat. coz je ofc blbost.

nemate nahodou tip na neco/nekoho konkretniho? pripadne jestli jste uz nekdy takhle bez predchozich zkusenosti v cizi zemi hledali nejakej volunteering, podelte se o zazitky.

jsem momentalne v arugam bay, ale neni pro me problem nekam blizko dojizdet nebo delat neco na dalku a jednou za cas dojet na delsi vzdalenost.

predem diky za vsechny pripominky
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    DEX: na počasí se koukni do lp (lonely planet) či na net... V říjnu bylo krásné teplo a bez monzunové a v listopadu tak od půlky pršelo (klasika monzunové). Nejlepší pláž pro mě byla u trincomalle (upaweli či jak se to jmenovalo cca 6km na sever od města). Jaffna určite, super byly výlety motorkou na místa jako je pointa pero (se všemi zajímavějma místa po cestě co jsou zmíněny v lp. Zajímavej byl i Mannar a celej ten poloostrov . V annuradharpure je dost zajímavejch dagob (padogy na sri lance se tak jmenujou). Plus sem si udělal výlety na ostrovy kolem jaffny, hodně zajímavý ježdění po silnici v moři a pod doporucuju ;)

Sorry za překlepu vyfasoval sem v worku tablet a moc s nim este neumím ;)
    DEX
    DEX --- ---
    XTALIBAN: a doporucil bys nejake mista ktere na severu neminout? Jake tam je pocasi v prvni pulce cervna? Vim ze je Ok vychodni pobrezi, a monzuny jsou hlavne na zapade, ale nevim, jak je to se severem.
    LEMS
    LEMS --- ---
    XTALIBAN: taky mi prisli tamilove vic v pohode:)
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    V rijnu a listipadu to povolei na sever fakt resili a na check pointu vyslech asi hodinu proc tam jedem a kam. Ale ted uz to je zas free...
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    MICHAL_R: taky sem cekal jake zbytky valky tam uvidim a celkem nic. Par vypalenejch opustenejch baraku jako vside jinde vcetne jihu. Za mesic na severu nikde zadny problem. Jen na adams bridge se uz neda dostat ani s lodi ( armada tan delala vylety pro turisty na lodi a pak se jim jedna potopila a tak uz nejde videt nic neb tam maj zakladnu - listopad 2014). Lidi vic v pohode, ceny bydleni cca 1500 az 2000. Jidla levny a malo turist restautaci hodne mistnixh rice and curry. A vic schovany chlast shopy oproti jihu ...
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    XTALIBAN: Když si dáš bacha na minové pole, tak asi v pohodě :-) Jinak ten sever bude asi furt docela drsnej - alespoň soudě podle toho, co jsem se dočetl / shlédl o tom, jak tam armáda a policie od těch masakrů civilistů v roce 2009 neustále šikanuje Tamily :-(
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    Ad jaffna - od 15.10. 2014 bylo potteba povoleni od ministry of defence. Trvalo to cca 4 dny to vyridit. ted je uz asi 2 mesice povoleni zruseny. Sever super, malo turistu, nizke ceny a tak... Idealni na projizdky na motorce...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam