• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    GIZMO
    GIZMO --- ---
    FLLIP: Pokud bys neuspěl u místňáků ... tak můžeš zkusit popojet na Unawatuna beach ... v diving centru jsou dva český kluci ... hádám, že ty by ti mohli pomoct :)
    ADIKEITE
    ADIKEITE --- ---
    RADKUVAVATAR: To já nevím :) My chtěli tuktuk bez řidiče.
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    Není náhodou někdo v Mirisse, kdo by měl na pujceni mini USB kabel? (Potřebuju dobít GoPro a místní obchodníci ten kabel neznají).
    RADKUVAVATAR
    RADKUVAVATAR --- ---
    ADIKEITE: Nestojí auto i s řidičem stejně?
    ADIKEITE
    ADIKEITE --- ---
    Kdybyste někdo chtěli procestovat Srí Lanku trochu jinak, máme zkušenost s půjčením vlastního tuktuku. Tj. nechali jsme si vyřídit Srí Lanskej řidičák na tuktuk a za 20 dolarů na den jsme si půjčili tuktuk. Je to fajn, protože se dá kdekoli zastavit a taky se podívat na místa, kam se třeba hůř dostává. Půjčovali jsme přes tohle: http://www.pickandgotravels.com/. Přes FB jsme si zamluvili tuktuk, poslali foto našich řidičáků a po příjezdu jsme jen podepsali smlouvu a zaplatili (plus chtěj 200 doláčů zálohu). Řízení nebylo na začátku jednoduchý, ale pak už to šlo v pohodě, neměli jsme žádnou nehodu, navíc když se cokoli děje, jakejkoli tuktukář poradí a pomůže :)
    GIZMO
    GIZMO --- ---
    DJ_RIPPA: Souhlasím, nicméně mám trochu obavy, jak to tam za tych 5/10 let bude vypadat ... jeden vidí, jak druhej vychcaně natáhnul blbý turisti, tak to zkusí taky ... soused hajzl jak má pěknej barák ... atd.

Tohle funguje všude na světě ... peníze kazí charakter a lidi co tam jezdí, jich maj v porovnání s nima mraky ... další věc je pak nezřízená výstavba :) ... já vim, musí si na to přijít sami, ale tak ono se stačí kolikrát podívat na českou vesnici před 20ti lety a teď ...

... velmi rád se ale budu plést ...
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    GIZMO: kreteny a vychcany lidi najdes vsude, ze by se to prevazilo na lance, toho bych se zas tolik nebal. Nam jeden tuktukar lhal snad uplne ve vsem a natahl nas uplne na vsem (na druhou stranu dobre zpival tak s nim byla prdel celkem) Jinej tuktukar nas povozil uplne zdarma, domluvil todlencto tamdlencto, s nekterym si sednes s nekterym ne, sto lidi, sto chuti. :) imho pozitivni cast prevazi ty kkty levou zadni :)
    GIZMO
    GIZMO --- ---
    RADKUVAVATAR: hmm, jestli takhle budou pokracovat, tak ten Reckej scenar prijde driv jak za 5 let. :/
    OT_
    OT_ --- ---
    Tak to je všechno o lidech, mi zase trhovec ovoce neprodal, právě protože bylo ještě nezralé a nepochutnal bych si:)
    RADKUVAVATAR
    RADKUVAVATAR --- ---
    GIZMO: Byl to podvodník. Dal nám ochutnat ze sladké a šoupnul pak úplně nezralou...
    GIZMO
    GIZMO --- ---
    RADKUVAVATAR: Jo, tohle je dobrý si hlídat ... bo úplně logicky ... oni taky nechtěj chodit denně na trh/do sámošky a potřebujou aby jim to v tom hicu alespoň den dva vydrželo :) ... vtipný jsou na to některý banány třeba :)
    RADKUVAVATAR
    RADKUVAVATAR --- ---
    ADIKEITE: Zeptejte se lidí po cestě busem, nebo v hotelu, nebo řidiče tuk-tuku. My koupili nějaké podivné ovoce, ale ukázalo se, že nebylo vůbec zralé, ukázali jsme ho našemu řidiči tuk-tuku a ten nás vzal zpátky na trh a tam jsme to vrátili podvodnému zelináři. :-)
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    JUNIOR: Yep, je to Maning market: https://www.youtube.com/watch?v=5v2VEA00bP8 a trochu ty YMCY jak to tam vypadá co jsem tak letmo pogoogloval: https://www.flickr.com/photos/11613980@N08/sets/72157601524608822/
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    Náhodou já bych to Colombo úplně tak nezatracoval. Bývalá holandská čtvrť Slave island s origo kolonialní architekturou a místními domorodci, které tě odháněj tyčí když jako žena nemáš zakryté nohy nebo ramena s mixem mešit a budhist templů má svoje kouzlo - člověk neví jestli se cítí jak při natáčení nového Blade runnera nebo v Evropě v roce 2060. Potom je tam obchodní čtvrť (nevím teď přesně jak se jmenuje - Maning market?) o které se říká, že je nejšílenější market v Asii a musím dát za pravdu, neskutečnej středověk - muži v bederních rouškách tahaj dvoukoláky naložený vším možným po kotníky v blátě, všechno tam píšou a počítej ručně na papír, do asi 3 metry širokých ulic nemají problém zajet s náklaďákem... Je tam Super park s kaloněma i přes den - takový romantický místo když ti sedí celé hejno nad hlavou (aspoň to nesere jak holubi) a je tam úplně neskutečná budova YMCY to je zase jak mix dr Quinnový a Harry Pottera. Když už někdo do Colomba zabloudí tak doporučuji do té YMCY zajít minimálně do jídelny. Je tam obchodní čtvrť, plná moderních budov, která je zase úplně liduprázdná také zajímavý konstrast. Na zaplácnutí odpoledne až dne před odletem a být v klidu mi to přijde celkem ok.
    ADIKEITE
    ADIKEITE --- ---
    UPASAKA: jo, presne, zahada vyresena, bylo to odrudou. A vcera sme kupovali 4 manga za 100, pritom vyborny, sladoucky :)
    UPASAKA
    UPASAKA --- ---
    ADIKEITE: mohlo to být odrůdou,třeba Alphonso je výrazně dražší
    GIZMO
    GIZMO --- ---
    Ještě nějaký fotky z Roti shopu ()

GIZMO
    GIZMO --- ---
    Něco takovýho třeba ... pak nám dal pan domácí ještě domácí arrak (dobrej byl), pívo, čaj, ...

GIZMO
    GIZMO --- ---
    ADIKEITE: tak na tom super marketu to vidis ... tam to bylo za 400 ... oni nekdy proste turistovi neslevi ... osobne se mi spis osvedcilo chodit za starsima zenskyma ... ty jsou proste takovy ferovy ... mladi typosi rejzujou.

ADIKEITE: tak tak ... 3000 vetsinou bylo za rybu pres celej talir, bo 1/2 kurete ... s qvantem ryze, hromadou zeleniny ... a pak nejaky ty lasse (+-250), sem tam pivo (250-500) ... tam to naskáče :)) ... basta neskutecna ...
    ADIKEITE
    ADIKEITE --- ---
    Ale prave ze s tim mangem se s nama vubec nechteli bavit, ptali sme se, kolik stoji mango, oni ze 500 za kilo, tak jsme vzali dve manga a ptali se, kolik budou stat, oni to zvazili a rekli 625, tak sme rekli, ze to je moc, ze dame pulku, oni nam to rozepsali na papir (kolik stoji kilo a kolik vazi ty manga), tak my ze to ne a oni nic. Pritom to bylo nekde po ceste u silnice.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam