• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    OLIFFKA
    OLIFFKA --- ---
    NEELLA: nevim, jak velký máte děti - byli jsme na sri lance 2x - poprvé byly malýmu 2 roky a více méně jsme byli na jednom místě, pouze s pár přesunama na výlet autem (taxíkem). podruhé děti 7 a 5 let, byli jsme na jihu, poposouvali jsme se lokálníma busama a bylo to v pohodě. jezdili jsme max 2 hodiny. potom teda do hor víc. nevim, kde budete, pokud by byl vlak, jezdila bych s nima i vlakem - je to pohodlnější.
    NEELLA
    NEELLA --- ---
    SILVEIG: Do Thajska se mi nechce, oba nezvladame zimu v ČR, mame tam sraz s kamarádama atd... líbí se mi i mezipřistání v Dubaji, ze se neleti 9 hodin v kuse... trochu taková kompenzace za Indii, do který se nějaký ten rok nedostanem... latinská Amerika je draha... v Maroku jsme byli, kdyz mu bylo 9m
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    NEELLA: proč taková cesta s takovym prckem?
    NEELLA
    NEELLA --- ---
    OMNIHASH: Zrovna v Maroku si snad kazdy prošel průjmem. Plánuju byt spis někde v civilizaci, synovi bude 20m a diky za rady, jak říkám mam v planu to vzít hodně na pohodu, přesuny jednou za cas a bydlet u místních. S mlékem jsem se trochu bála ze bude problém, tak to si muzu nechat dovézt... chtěla jsem do Indie, jenže na to si jeste počkám az bude syn starší
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    NEELLA: Maroko je oproti Šrí Lance extrémně vyspělá země. Počítej s tím, že je to rozvojová země v tropech, elektřina není uplná samozřejmost a semtam nejde, takže šance narazit za dva měsíce na prošlý jídlo je víc než malá, já se za měsíc posral z podoby třikrát. Mlíko neseženeš, jedině sušený. Nevím, jak je starej tvůj mikronoaut, ale mimino bych si fakt na takovouhle cestu netroufnul vzít.

Jinak na dengue zemřela žena mýho hostitele někdy před třema rokama v Trincomallee, takže asi tak.
    NEELLA
    NEELLA --- ---
    OMNIHASH: Co konkrétně myslíš stravou? Syn je zvyklý na Maroko. Kořeni mu nevadí... budu tam asi dva mesice tak nikam nebudu spěchat a hezky pomalu se přesouvat plus budem bydlet u místních rodin často
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    NEELLA: je mi jasný, že je to odpověď na něco, na co se neptáš, ale mimina bych na Šrí Lanku fakt radši netahal, pokud to není pobyt v jednom hotelu a pár fakultativních výletů okolo, kombinace vedra a stravy mi moc přežitelná nepřišla, občas s tím maj co dělat i dospělý. Je dobrý si uvědomit, že průměrná cestovní rychlost je tak 30kiláků za hodinu, a přejezd na druhou stranu ostrova trvá 12+ hodin. Vlak se jakžtakž dá v lepší třídě, autobusy jedině privátní, veřejný sou většinou narvaný k prasknutí a bez klimatizace, což v místním podnebí znamená 55 stupňů a nula kyslíku.
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    NEELLA: používáme místní dopravu. S dětmi bych to ale asi nedělala (bus, vlak jo).
    NEELLA
    NEELLA --- ---
    OLIFFKA: Diky, meli jste řidiče? Nebo jste používali místní dopravu? Daji se pro deti sehnat nejake jogurty na svacu?
    NEELLA
    NEELLA --- ---
    Mate někdo bližší info jako je to se situaci s dengue na západě? Diky
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    GIZMO: jojo. Trochu tu teď právě prší, ale i tak to stojí za to.

GIZMO
    GIZMO --- ---
    jo a když se tam dá pak kód akcniletenky.com tak ještě cca -500
    OLIFFKA
    OLIFFKA --- ---
    NEELLA: ahoj, ptej se, byli jsme 2010 a 2016
    _LAN_
    _LAN_ --- ---
    Ahoj moc děkuju za odpovědi. Už jsme v Elle a dneska jsme kupovali jízdenky. 1 třída nebyla ale to je nám fuk. Specialne nám šlo o lístky z tricomale do colomba nočním vlakem - lehátka. Jinak jízda z colomba do Galle 3 třídou s nohama ven byla peckova.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    _LAN_: tady je něco https://www.visitsrilankatours.co.uk/train-tickets-1.html
    ale ty ceny mi přijdou kosmírné. Koukám na lístek, co jsme kupovali na nádraží CMB-Unawatuna za 190 Rs.

většina normálních vlaků má jen 2. a 3. třídu, kam není problém se dostat, ikdyž jsou přeplněné. Dav tě vtáhne. :) Smysl rezervace vidím u expresů, ale třeba z Colomba do Galle jezdí jen asi 2 denně.

Mezi náma cesta druhou třídou byla velmi příjemná, pěknej zážitek, ničeho bych se nebál.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    HRBOLEK: nějak se mu/jí smíchaly otázky a odpovědi :)
    T_RAVEN
    T_RAVEN --- ---
    pokud chcete listek 1. nebo 2. tridu tak zdaleka neplati ze se da dycky sehnat pred odjezdem
    HRBOLEK
    HRBOLEK --- ---
    SILVEIG: prosim?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam