• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    PSICHE23: podle Google je to asi 150 km a víc, než tři hodiny jízdy. Buď si najmete auto, nebo se smiris s tím, že zjistíš až na místě co tam jede a že pojedeš hodně dlouho a asi budeš i několikrát přistupovat. Ale zas jisté je, že autobus tam určitě pojede.
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    DJ_RIPPA: mohu se zeptat jak je to s touto trasou? chceme jet z negomba do sigirie, ale nikde jsem nenašla jak to jezdí (předpokládám, že přes Kolombo jet nemusím)
    jak a odkud to jede? díky
    LUKE
    LUKE --- ---
    Zbavuju se Rough Guide Sri Lanka (3. edice, angličtina). Kdybyste měli zájem, tak prosím do pošty. Nechci peníze, stačí flaška vína.
    GIZMO
    GIZMO --- ---
    SILVEIG: třeba tady http://routemaster.lk/
    http://www.ntc.gov.lk/Bus_info/time_table.php# dobré
    https://busseat.lk/ když chce člověk sedět a máš na to :)
    http://www.sprpta.lk/en/routes

Dycky se to nějak udělalo ... spíš jsem řešil kam se chci zhruba dostat a moc neřešil čím ... jednou jsme jeli 30km asi 2 hodiny :D to byla děsná prdel (každej předjíždjící bus jsme komentovali ... tim jsme mohli jet) ... bo pak se řidič zbláznil a zase jel jak úplnej magor ... sem moc nepochopil, ale zas zážitek ...
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    autobusy dopredu imho neni duvod resit, jezdijou vsude, kdykoli. nikdy nebyl problem. na ubytku reknes kam mas v planu jet a reknou ti, a na nadrazi nas dycky dobre nasmerovali. Jenom jak sme jednou jeli z negomba do dambully s prestupem v kurunegale, tak to bylo vtipny najit, pac kurunegala je nakej dopravni uzel a byla tam vic nez hromada lidi, nedalo se nikam projit, natoz neco najit, ale stejne nas borci nasmerovali vicemene hned...

za me v kandy nej ubytko Thilini Guest House, Saranankara Road 60. absolutni punk, fantasticky lidi, byli sme dvakrat, dostali sme se tam nahodou, nejsou nikde na netu ani v pruvodcich.
    pollonaruwa Manel Guesthouse, totalne vysmate koren, dobry jidlo
    adams peak - white house, bozskej majitel, super ubytko, paradni kuchyne, byli sme dvakrat, jednou s nama vyslapnul i na adams peak.
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    GIZMO: kde jsi busy googlil?
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    GIZMO: Automaty maj hlavne svoje dny, kdy proste nedavaj, i kdyz jsou plny, asto se min stalo, ze dvema lidem prede mnou nedal a me jo a nebo naopak=D =D jednou mi dokonce sezral kartu, to bylo vtipny reseni s mistnakama uprostred noci=) ale jinak bankomatu pribyva.

Autobusy jsem resila az na zastavce, vzdy stacilo prijit za autobusakem a ten mi rekl bud trasu nebo me primo navedl na bus, nejdyl jsem asi cekala hodku na odjezd (nepocitam teda posledni vecerni busy)
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    GIZMO: tak z mého pohledu je booking vypovídající. Beru cokoli s hodnocením nad devět v místě podle svých preferencí.
    GIZMO
    GIZMO --- ---
    SILVEIG: Já dopravu zásadně řešil večer před přesunem :) ... busy jsem googlil, nebo tahal z Appek + sondoval nádraží po příjezdu ... vesměs stačí postát chvilku u silnice a koukat na cedule :) ... alternativně dotaz na lokály ... chvilku nám trvalo, než jsme pochopili systém zastávek, i když není určující, většinou ohleduplně zastavili a smrskli se :D

Co se peněz týče to je dobrá připomínka, dolarová zásoba to jistí (ak se domluvit na platbě v doláčích bo splašit nějaké to klenotnictví kde směňují - zpravidla se osvědčil dotaz na lokály, kde to nejlepší, v tomhle maj většinou přehled) a ATMka jsou nejistá (mohou být vybraná a to i u nás :) )
    GIZMO
    GIZMO --- ---
    SILVEIG: Booking mě nezajímá, mě zajímají vaše zkušenosti :)
    GNUBLA
    GNUBLA --- ---
    Co se mě týče, doplňuji k doporučenému ubytování Beach Hut na Arugam Bay! Vše prostě super!
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    Pro cestování po Srí Lance mi víc, než reference na ubytování, chyběly informace o tom, jak je to s bankomaty (takže jsme je potkali vlastně všude s výjimkou vrchoviny - Ella, Ohiya a tak). Stoprocentně jsou v Tangalle, Kandy, Pollonaruva...

A dál mi chyběly informace o dopravě autobusy. Vlak lze vygooglit, trasy autobusů nejsou. Ale dopravně mají pokryto asi všechno a skoro vždycky jsme ani při přestupu dlouho nečekali. Zastihla nás železniční stávka, takže jsme si autobusů užili kvalitně a bez problémů. Důležitý je mít ale mapu a vědět, kam se alternativně chci přiblížit, když do cíle přímo autobus nejede. Občas ti nevědí ani místní a to právě v situacích, kdy je snadnější jet vlakem. U nás konkrétně šlo o trasu Ella-ohiya.
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    SILVEIG: Omlouvam se, nekoukla jsem na odkaz, netusila jsem, ze v Ohiye je jeste dalsi ubytko, nez to u nadrazi
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    GIZMO: v tvém zájmovém okruhu jsme nebyli. A dávat tipy na ubytování mi připadá jak nosit dříví do lesa. Na booking jsou hodnocení, to si každý může vybrat sám...
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    NA_PYCZU: v tomhle ubytování? Blechy? Co tě k té myšlence vedlo?
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    SILVEIG: V Ohiye jsem se jako dredata modlila, abych nechytla blechu, jinak jidlo delany na ohni, no electricity, rodina mila a ochotna a na druhej den jsem dostala skvelou svacu na cestu=)
    GIZMO
    GIZMO --- ---
    SILVEIG: Mimochodem byly by taky nějaké tipy?
    Osobně mě zajímá hlavně západní strana od Nagomba na sever, sever od Sigirie a východní strana ostrova ... tam bych se chtěl podívat příští rok.
    GIZMO
    GIZMO --- ---
    SILVEIG: Apple wood doporučuju následně dohledat na inetu, ale až co si to objednáte ... ne dřív :)
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    A restaurací Chill v Ella taky. Doporučujeme plněný banánový list.
    Stejně jako Muslim hotel v Kandy. Tam je nutný neleknout se prostředí, vaří skvěle a mají moc dobré čerstvé džusy - zkuste apple wood.
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    GIZMO: ubytko v Ohiya potvrzuji. Chcíp tam pes (krom Horton plans), ale majitelé super (včetně neuvěřitelně užvaněné dcery) a výhled do údolí taky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam