• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    SYKES
    SYKES --- ---
    JAACQUES: ADIKEITE: Já si povolení v ACC v Colombu zařizoval osobně, doporučuji, super zážitek (místo počítačů obří knihy a tak). No a když mě s tuktukem kontroloval policajt, tak jsem samozřejmě měl doklady zapomenuté na hotelu :)) Ale šlo to ukecat a požadavkům na úplatek jsem dělal že nerozumím :)
    OTVIRAK
    OTVIRAK --- ---
    Krasavec pro vybrané publikum: Obří pavouk ze Srí Lanky | 100+1 zahraniční zajímavost
    https://www.stoplusjednicka.cz/krasavec-pro-vybrane-publikum-obri-pavouk-ze-sri-lanky

...kdo nesvedl s necim podobnym souboj, tak nemuze rict ze byl na Cejlonu.. :o)
    ADIKEITE
    ADIKEITE --- ---
    JAACQUES: My jsme si půjčovali na Srí Lance tuktuky a měli jsme jak povolení, tak mezinárodní řidičák. Povolení vyžadoval majitel půjčovny tuktuků a vybavil nám ho na dálku (o legalitě tohoto postupu trochu pochybuju, ale možná to tak fakt maj), mezinárodní řidičák použil jako podklad pro to povolení. No a pak nás zastavil policajt někde a zkoumal snad každý písmenko v obou dokladech. S tím, že jsme byli varováni v tý půjčovně, že pokud nás zastaví policajt, bude na nás chtít vydělat, tak jsme se báli, co nám vytkne, ale nic, jen asi 10 minut zkoumal, pak se usmál a pustil nás.
    JAACQUES
    JAACQUES --- ---
    jeden poznatek ohledne ridicaku z letosni vypravy na Sri Lanku (unor - brezen 2019) ..

sam jsem moc nevedel jak to pojmout .. na nekterejch serverech jsem se docetl , ze na Sri Lance je nutny krome mezinarodniho vyresit jeste nejaky mistni povoleni k rizeni v kancelari v Kolombu .. moje jedina predchozi zkusenost pritom byla z Nepalu , kde jsem ridil a nemel s sebou aboslutne nic ani ceskej ridicak ..

nakonec jsme si teda vyresili mezinarodni ridicak (jeste omylem kazdej jinej tzn. ja zenevskej a kamarad videnskej) a na vybehavani mistniho povoleni v Kolombu se vykaslali ..

skutry jsme si pujcovali dvakrat (Ella a Kandy) .. zatimco poprvy to odpovidalo moji predstave , kdy nikoho nezajimalo vubec nic , podruhy si typek normalne vyplnoval papiry a chtel od nas mezinarodni ridicak ..

navic me pak dokonce na tom skutku jednou zastavil policajt .. mezinarodni ridicak mu stacil a chtel videt i papiry od skutru , o kterejch nas typek informoval .. (myslim ze to bylo neco jako technicak a pojisteni) ..

takze tl;dr:

bez mezinarodniho ridicaku by asi byl problem , ono mistni povoleni zjevne neni nutny .. (a clovek usetri nejaky rupky) ..

tak treba to nekomu pomuze ..
    OTVIRAK
    OTVIRAK --- ---
    ach jo...

At least 137 people have been killed and hundreds more injured in explosions at churches and hotels in Sri Lanka, police and hospital sources say.

Sri Lanka explosions: 137 killed as churches and hotels targeted - BBC News
    https://www.bbc.co.uk/news/world-asia-48001720
    PEDANT
    PEDANT --- ---
    MOOONA: Ja jsem to mel tehdy uplne stejne - plán byla Sri Lanka a potapeni ale vsichni rikali, že když už budu "v okolí" tak zajet na Maledivy.)

A jeste lepší je pak týden na lodi...ale už toho radeji nechám ;))
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    PEDANT: s Maledivami uz jsi druhy clovek, takze o tom vazne uvazuji :) diky!
    PEDANT
    PEDANT --- ---
    MOOONA: Ahoj, byl jsem, ve 2015, konkrétně http://www.scubadivingweligama.com/ a moc fajn dive master a lidi. Bohužel potápění nic moc, docela kalná voda a málo života. Pak jsem ještě zkusil kousek od Galle, víceméně stejný výsledek.

Jestli máš pár peněz navíc a jde ti fakt o potápění, tak mrkni na letenky z Colomba do Malé a dej si pár dnů na Maledivách, na nějakém ostrůvku poblíž Malé, do dvou hodin trajektem/lodí, nebudeš litovat. Lepší potápění jsem zatím v životě nezažil. Cenově vyjde ubytování, jídlo a potápění na Maledivách stejně jako na Srí Lance ale zážitek je úplně někde jinde. Omluva za brouka do hlavy ,)
    GIZMO
    GIZMO --- ---
    MOOONA: Pošta
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    Ahoj, mel by tu nekdo prosim tipy na super potapecska mista? Trosku me ted par lidi vydesilo, ze po tsunami uz Sri Lanka zadny potapecsky raj neni. Ale ja jsem uplny zacatecnik, mam si tam dodelat ponory v otevrene vode v ramci SSI, tak budu asi hotova z kazdy barevny ryby :) jedeme v breznu na skoro cely mesic, chceme ji projet nejlepe celou a pamatky nas moc nezajimaji, takze tim se nezdrzime. Uvitam tedy i tipy na mista, kde zazijeme tu spravnou mistni atmosferu. Chceme poznat spis mistni zivot, lidi, zvirata a tak. Diky moc!
    OTVIRAK
    OTVIRAK --- ---
    Drone rules and laws in Sri Lanka - current information and experiences
    https://drone-traveller.com/drone-laws-sri-lanka/
    NEO665
    NEO665 --- ---
    Caute, mám dotaz ohledně natáčení s dronem na srilance, četl jsem ze se musím mít nějaké povolení, je to nutné? Povezu si ho z Čech.
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    MESKALITO: mirisa určitě, tam bych s dětma jela klido pido:) je to menší městečko, sympatické, turistické ale ne zas tolik jako třeba unawatuna
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    OLIFFKA: 2 a 6
    OLIFFKA
    OLIFFKA --- ---
    MESKALITO: jak velky deti? my byli krom unawatuny taky v mirise..tam se nam libilo o dost vic..
    GIZMO
    GIZMO --- ---
    MESKALITO: Unawatuna je asi sázka na jistotu ... dál na jih jsou větší vlny ... blízko je Galle (tam je prima) ... supermarkety ... bankomaty ... wineshop ... zkrátka civilizace ... s dětma myslím v pohodě ... jen bacha na čluny potápěčů ... ale ty jsou jen v jedný části pláže, pokud si dobře pomatuju ... a dá se jít i na Jungle beach ... a kus dál na jih jsou i neprofláklé pláže, kde není tolik lidu ... my jsme bydleli v Galle a využívali busy ... s dětma to bude chtít něco blíž ... dá sehnat i za slušný ceny ... případně zkusit smlouvat v hotýlcích ... známý tam ukecali asi 33% slevu na all inclusive ...
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    Dá se najít nějaký seznam "zátok" kde nejsou velké vlny a more je to vhodné pro děti? Případně nějaké doporučení? Dík
    GNUBLA
    GNUBLA --- ---
    LBASE: ja se tam chystam......prestehovat na duchod;-)
    LBASE
    LBASE --- ---
    Chystáte se někdo v září surfovat do Arugam Bay? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam