• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JAYBEEHALUCINACE PORPVÉ - jak na to, příprava, dojezd?
    ALEF3
    ALEF3 --- ---
    for KERRAY
    - ako vsak jasne, ze LSD nieje zdaleka jediny halucinogen preto hovorim ze clovek zazije trip a nehovorim, ze zazije LSD ( ja osobne uprednostnujem radsej DOB napriklad) ale ide mi tu o jednu vec. Uplne uplne prvy trip, ktory clovek zazije (teraz myslim, ze zazije ucinky tej ci onej latky na jeho psychiku) je NAJSILNEJSI. Ide tu o to, ze ak osoba nikdy predtym nezazila vizualne a sluchove halucinacie tak nevie co ma cakat... Ako povedzme pred druhym tripom si uz vazne len zhruba mozes predstavit alebo mozes uz TROSKU tusit co ta caka lebo si to uz zazil, ale niekto kto o tom len pocul a mozno niekde cital sa nikdy k tomu stavu ani len trochu nepriblizil. Mohol si to predstavit ale to je vazne asi tak 1% (ak to asi uz prehanam) zo 100% co clovek prezije pocas tych par hodin...

for ACHERON
    - moja definicia tripu: vizualne a sluchove halucinacie trvajuce niekolko hodin sposobene chemickou zluceninou, popr. nejakym alkaloidom v rastline, hube alebo kaktuse...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ATOMINATOR: fungování...tím myslím schopnost rozhodovat se co jse v konkrétní situaci nejlepší udělat apak to i zvládnout udělat... jestli chápeš... vládnout svému životu a svým činům..
    IKOGNITO
    IKOGNITO --- ---
    Ale popravdě..... Ja když měl LSD poprve tak jsem vůbec netušil ani náznakem co by se vůbec mělo tedy stát a dít.

Místo užití ----- teknoparty
    ze začátku si moc nepamatuju, ale k ránu sem se neměl čeho chytit a v sebedestrukcich sem odtamtud utikal a vyhledával blizký známý, protože těm co tam byli sem nevěřil.... [myšlenky na sebevraždu, na to že nic už nebude jako dřív]
    Samozřejmě měli pravdu nic už není jako dřív a vlastně se nic nezměnilo jen Já... Postupem času ale člověk zjištuje že ten název BADTRIP je jen název a byl celkem přínosnej přeci jen je to výlet do vlastního nitra... ale pozor nato občas člověk najde něco co ani nechtěl vědet.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    ATOMINATOR: no nejlepsi vubec jsou halucinologove :))
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    FRONEMA: Je to i o tom, co máš definováno jako dobré fungování. Pro hodně lidí to je, že třeba umí dobře nosit kupu masek před lidmi, čímž mohou v této společnosti "dobře" fungovat. Po nějakém otřesném (není myšleno jen v neg.) prožitku to pak nemusí být až tak snadné.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Jak na první zhalucinování? Plánovat nebo do toho skočit bez rozmyšlení?

Z názvu klubu se zdá, že tu jde jenom o halucinace. Ale ty jsou jen podružným jevem mnohem komplexnějšího psychedelického prožitku. Navíc se v mnoha případech jedná jen o takzvané Open Eye Visuals (OEV) nebo Closed Eye Visuals (CEV), tedy různé vrstvy obrazů, o nichž si uvědomujete, že nejsou reálné. Nejedná se tedy přímo o halucinace. Takové, při kterých nevíte, zda jsou skutečné. A dřív jsem si myslel, že jsou možné jen na větších dávkách LSD, hub apod. nebo na durmanu, nikdy by mě ale nenapadlo, že se mohou vyskytnout třeba i při jednom nebo 3/4 tripu. A to se může stát třeba až po desítce tripů, kdy už si člověk myslí, jak v tom umí zkušeně chodit. Takže souhlasím s Kerrayem, že první trip nemusí být vůbec žádný otřes. Pro mě to bylo něco nového, velmi obohacujího, ale skutečný potenciál psychedelik se mi otevřel až o něco déle. A tam už pak byly skutečně zajímavé halucinace, že to nepřipraveného člověka může dovést až na hranu šílenství. Pokud si tu hranu uvědomuje ;)

Teď se vrátím zase k názvu - doporučuji opravit chybu. Pokud jde o ty halucinace, tak možná byly myšleny hlavně ty vizualizace. Pak je lepší než LSD a houby třeba nějaké ty 2C-x věci v slabších dávkách.

A k halucinacím se také dá dostat spánkovou deprivací. A nebo smažením. Což není příliš zdravé.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    SKAFF: LOL
    IKOGNITO
    IKOGNITO --- ---
    !!!VAROVÁNÍ NEBEZPEČNÉ!!!
    LSD VÁM MŮŽE VZÍT VŠE NEBO DÁT VŠECHNO A ANI NEVÍTE JAK, LSD Z VÁS MŮŽE UDĚLAT MAGORA NEBO SVĚTÁKA A ANI NEVÍTE JAK, LSD VÁS MŮŽE POSLAT DO PEKLA NEBO DO NEBE A ANI NEVÍTE JAK.
    POZOR NA SET AND SETTING
    VŠE JE VE VAŠI HLAVĚ
    NEBOJME SE STEJNĚ JEDNOU UMŘEM
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ALEF3: hele kdyby to byla extáze, tak bych s tebou souhlasil, u tripu si to nemyslím - respektive nemusí to být fyzicky první konzumace lsd, ale první pořádný trip (a o dávku vůbec jít nemusí)...
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    ALEF3: nevim...to zalezi jak si clovek nadefinuje co je vsechno trip a kolik jinych zazitku uz ma za sebou ;-)
    ALEF3
    ALEF3 --- ---
    ...najviac emocionalny a filozoficky zazitok s pomedzi vsetkych, ktore clovek aplikuje... LUDIA NAUCTE SA CITAT JA HOVORIM, ZE PRVY TRIP JE NAJSILNEJSI NA PODSTATU PSYCHIKY CLOVEKA Z VSETKYCH TRIPOV, KTORE ZA ZIVOT SKONZUMUJE...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ALEF3: no já vlastně taky ne (např. jsem zatím fakt zřejmě ještě pořád naživu :-) ) - ale pouze konstatuju: v době, kdy na mě LSD udělalo takový dojem (dlužno říct, že jednorázový - sice jsem v Bohnicích neskončil, ale měl jsem před tím pak celá léta dost respekt), jsem za sebou ještě neměl vlastně žádnou životní zkušenost. takže bych to tvoje tvrzení poupravil na "jeden z nejvíce emocionálních a filosofických zážitků" - ano, je to zlomová věc - jenže jednoduše být naživu je samo o sobě nářez i v jiných směrech... i když třeba úplně jiným způsobem. (a když jsem se _poprvé_ opil, tak to také svým způsobem byl... zlomový zážitek :-) i když ne zrovna "transformativní" :-) až rutinní opakování z něčeho udělá všední záležitost...
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    REAP: ne, měl jsem na mysli ve 4ech lidech..
    REAP
    REAP --- ---
    LOJZEE: Po 1/4 papíra? Dobrý placebo...
    ALEF3
    ALEF3 --- ---
    for XCHAOS ---- no niekolko veci, ktore si vymenoval mam uz za sebou a to co som napisal je nielen podla mojho subjektivneho pohladu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRONEMA: vím o lidech, které zkušenost s LSD přímo nebo nepřímo dovedla k tomu, že začali brát antidepresiva. osobně mi to přijde jako uvažovat o lyžování v situaci, kdy ti doktoři na bolavou nohu předepsali berle... nejdřív doléčit takovýhle věci, pak teprve začít sportovat (a tohle je navíc docela adrenalinový sport, podle mě...)

ALEF3: to je relativní. v těch 21 letech mi to tak taky přišlo.. ale vezmi si... zkoušel si už být u porodu/rodit ? zkoušel si už umřít ? zabil si někoho ? pokusil si se už o sebevraždu, nebo aspoň třeba roční pobyt mimo civilizaci ? podstoupil si operaci v celkové anestézii ? byl jsi hospitalizovaný v blázinci ?

přijde mi po letech, že jsou věci, proti kterým je trip čajíček... jakkoliv zásadní se to tehdy mohlo člověku jevit. kromě toho, některé z věcí co vyjmenováváš, jsou AFAIK svinstva a žádný filosofický průlom nepřinesou. jako jo... LSD je LSD... ale nebudu se k tomu asi nijak více vyjadřovat (doporučovat ani odrazovat od toho).
    ALEF3
    ALEF3 --- ---
    for MORPHLER --- to sa nahlas nehovori :D :D :D
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    ALEF3: mas s muchomurkou zkusenosti? vali se mi doma extrakt uz asi 3 roky a furt se nemam do toho to zbastit...
    ALEF3
    ALEF3 --- ---
    Ako prvy trip je podla mojho nazoru najviac emocionalny a filozoficky zazitok s pomedzi vsetkych, ktore clovek aplikuje. Pri prvom clovek naozaj spozna sam seba, a preto by som si ho urcite naplanoval. Taktiez je dolezite miesto, cas, nalada a spolocnost... Neodporucam dat si prvy uplne sam nakolko clovek nevie co ma cakat, a preto je lepsie ked ma pri sebe niekoho kto uz ma takyto zazitok za sebou. Lenze niekomu neporadite (ako napr.mne).
    Nech si clovek precita milion pribehov o zazitkoch na halucinogenoch ani jeden sa nevyrovna tomu co prezijete. Heslo je len jedno: "Ake si to urobis take to mas." Cize ak sa niekto rozhodne ist pod akutnym ucinkom halucinogenov v noci do lesa tak si uzije horor a strach aky nikdy predtym v zivote nepocitil, ked bude pozerat rozpravky tak sa v nej naozaj ocitne atd. atd.
    Tak isto ako priroda ma svoje caro tak aj chemia. Nezabudajte, ze nikdy nezazijete uplne rovnaky trip ako ten predtym ci uz budete striedat druhy halucinogenov alebo budete aplikovat stale ten isty...

niektore prirodne halucinogeny:
    Muchotravka cervena - Amanita muscaria - halucinogen: muskarin
    Lysohlavky - rod Psylocybe - halucinogen: psylocibin
    Meskalinovnik Williamsov - Lopophora williamsi - halucinogen: meskalin
    ...... okolo 150 druhov

niektore synteticke halucinogeny:
    LSD
    DMT
    DOM / DOB / DOI / DOX
    ALEPH-7
    ...... velmi vela druhov - vacsinou tryptaminy a fenylaminy
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    XCHAOS: da se rici ze funguji...ale je to realtivni samozrejme... bojim se toho abych pak nefungovala hur nez ted...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam