• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONfanklub Ivo Bendy. Duševní strava. fanklub SNIDANI

Vitejte :)

Rád bych zde rozebiral tuto, dle mého názoru, velmi důležitou, složku stravování. Jak, co, v kolik atd.

Ring je volný, ale nemlít uplný sračky, trochu se před odesláním příspěvku zamyslet, dík ;)

jo a nechci tady absolutně žádný hádky, nikdo nebude nikomu vnucovat, že to, co jí, je špatný, nikdo nebude nikomu dalšímu brát právo na názor. Na to je tu dost jinejch klubu, já chci u snídaně klid. Banány sice na snídani dávat nehodlam nikomu, ale jestli mi někdo přesolí omeletku, tak zauvažuju ;)

je to klub o snidaních, takže se tu píšou snídaně, pokud někdo píše o odpoledním brunchi, není to snídaně, založte si klub o brunchi (atd)

toto pravidlo je pevný a nehodlám ho měnit, pokud někomu nevyhovuje - unbook je vaše právo

rozbalit záhlaví
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    jecmen, matovy caj, kafe, recky jogurt s medem

AHASVER: ja to mam taky kazdy den jinak. hned po probuzeni si delam jecmen, at to mam rychle za sebou:)), kdyz jdu behat, tak snidam az po behu doma, kdyz mam 2x tydne hodinu na 7.30 nebo jedu do bazenu, tak jim az po 9 a to si kupuju snidani v tescu na narodce. klasika kefir, celozrny rohlik a banan, kolem 30kc. //jinak od tveho posledniho dotazu (zda snidame sladke nebo slane) pozoruju, ze se mi zasadne zmenily chute, predtim jsem sladke snidane vubec nevedla. tak jsem zvedava, co se stane ted :)
    TESKERA
    TESKERA --- ---
    zitny chleb, sametova lucina, sunka od kosti, rajce a jeste kousek pomerance, mandarinky, jablka a bananu, cerny caj s medem a citronem a jeste se vrhnu na mnou delany sachr .o)

AHASVER: obvykle do pul hodky po probuzeni, mam pomalej start tak dost casto vstavam klidne i dve hodky pred odchodem, sprcha a pak klidne i hodinu snidam, ctu noviny nebo koukam na ct24, kopnu do sebe kafe a jdu, ale bez snidane nedam ani ranu .o)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    AHASVER: v pracovní den cca hodinu po probuzení - snažím se jíst v klidu, ale v poslední době u toho poletuju po kuchyni a chystám snídani rodině, párkrát se mi stalo, že jsem ji do sebe soukala cestou na autobus,
    o víkendu max. půlhodinu po vyplutí z postele - dítě mě tahá z postele většinou výkřiky "ham, dou, ham!" - ale to si pak patřičně vychutnám, zapluju u toho s kafem do křesla a dávám tomu tak hodinu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AHASVER: do 15 minut po opuštění postele potřebuju dávku kofeinu a sníst něco slaného, nejčastěji nějaké pečivo s něčím. Raději vstávám dřív (ideální čas je hodina před nutným odchodem) a pomalu se resuscituju, rychlé stávání mi nedělá dobře. Pravda, tak jako tak se nikdy neprobudím před 10.
    ANICCKAA
    ANICCKAA --- ---
    AHASVER: ja mam rada klidne dlouhe snidane doma, tedy pokud je prilezitost. vetsinou snidam treba tak 15-20min po probuzeni a jsem schopna snidat u knizky, ci novin treba hodinu. Kdyz pospicham do skoly, tak neco rychleho sezobnu doma a zbytek papam pri ceste, ale vetsinou nic nekupuji a beru si do pytlicku ma oblibena seminka a orechy. Ale davam prednost klidne snidani v domacim prostredi
    IKA
    IKA --- ---
    AHASVER: cez pracovny tyzden tak hodinu - hodinu a pol po prebudeni (teda uz v praci), cez vikendy vacsinou hned ako sa zobudim (niekedy sa s ranajkami vratim do postele.)
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    AHASVER: jak kdy...kdyz mam co doma na snidani tak vetsinou tak do hodiny po probuzeni (pokud nemusim do skoly, to ve vetsine pripadu hned)...kdyz nemam a jedu do skoly tak vetsinou skoncim na polivce a rohliku z kantyny co mame ve skole...a kdyz nemam a nejedu do skoly ta skoncim na brzkem obede. cena za snidani tak 25 max 30 kc...
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    snídaňovej dotaz...
    jak dlouho po probuzení obyčejně snídáte? a přerušujete snídani? odjedete nejdřív do práce nebo snídáte po cestě?

související otázka pro snídající po cestě - kolik je adekvátní cena za všednodenní snídani (ne teda nedělní brunch)

a draku nečuř se, dík
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    toust se sýrem a šunkou, kafe s mlíkem.
    NILA
    NILA --- ---
    čerstvá mramorová bábovka so sójovým kakaom a mandarínka (a to všetko s členmi Front 242!! sry Dragone)
    ANICCKAA
    ANICCKAA --- ---
    jablecny ocet s vodou, chlorela, nastrouhana mrkev se susenymi fiky, seminka a orechy, zakapnuto ovocnym kefirem, litr cerneho caje se zazvorem, medem a citronem, kostocka marcipanove milky
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    (run), banan, vajicka na masle, slanine a cibuli, chleba s ruznejma seminkamama a susenou cibuli, caj, voda
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    domácí ořechovo-čokoládovej koláč, bílej jogurt, medovo-ořechový guacamole, zelenej čaj s jasmínem a hlavně v posteli s ultrapozdním vstáváním, uááááá, neděle
    TESKERA
    TESKERA --- ---
    vajicko na hnilicku, ledovy salat zakapnuty olivovym olejem a trochou soli, cerny cas s sitronem a medem, coldrex
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    kafe s mlikem, jecmen, bily jogurt s bananem a vlockama a oriskama a medem, pullitr hermankoveho caje
    ANICCKAA
    ANICCKAA --- ---
    jablecny ocet s vodou, chlorela, kiwi, orisky a seminka, zalito kapkou ovocneho a kapkou obycejneho kefiru, cerny caj se zazvorem, medem a citronem
    NILA
    NILA --- ---
    biely jogurt+musli+litchi+červený banán+zelený grep (otvorili nám tu novú tržnicu:) ), litrovka mätového čaju, ocot+voda
    _AGI_
    _AGI_ --- ---
    chleb lavas plneny cockou na cibulce s kari, mangove smoothie, kafe s mlikem, voda
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    jecmen, kafe s mlikem, pullitr caje s medem, ryzi (ze sacku.) s baby karotkou
    NILA
    NILA --- ---
    litrovka mätového čaju, ražný chlieb so slnečnicou zapečený s philadephiou, harisou a modroplesňovým syrom, voda+ocot
    KAREN
    KAREN --- ---
    ovesna kase s jabkem, rozinkama, oriskama, skorici, tahini, kapkou medu, zazvorovo-salvejovej "caj" s medem
    TESKERA
    TESKERA --- ---
    sklenice vody, rohlik s lucinou a syrem, jogurt s musli, mandarinka, jablko, litr caje
    KAREN
    KAREN --- ---
    zeleninova miso, dva rejzovy polystyrenky s cernorybizovou st. dalfour, zazvor s medem
    _AGI_
    _AGI_ --- ---
    2 tousty zapecene s maslem, kozim syrem a sunkou, ledovy salat s horcicovym dresingem, kafe s mlikem, voda
    ANICCKAA
    ANICCKAA --- ---
    jablecny ocet s vodou, chlorela, smes seminek, susene datle, kosticka cokolady, lok pepsiny a ted je cas na nejaky tem caj
    TESKERA
    TESKERA --- ---
    povidlovy kolacek z karlovy pekarny a roibos cherry
    ABNOBA
    ABNOBA --- ---
    Hnedka po ranu...ranni kava.Jinak uz to ani nejde. :)
    Bio jogurt...zakapnuty medem,dale nakrajene jablko,banan,pomeranc,banan a
    nakonec trochen nastrouhane citron.kury.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam