• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ELZEEpomoc hudbou, uměním & tak vůbec!
    ELZA_BASETIX
    ELZA_BASETIX --- ---
    kubo, rikala jsem ti, ze to rada vysvetlim osobne. tahle debata na netu je pro me ztrata casu --- na jednu stranu te chapu, ale:
    1) ad. roccaflex: eda je muj dobrej kamarad --- jezdil hrat a podporovat detskej domov na akci tady na zbraslavi. kdyz jsem mu kvuli tomu volala, rikal - jasne, deti moc rad podporim a rad zahraju zadara. prijel na louku, kde bylo par lidi. where is the self-promo? --- obecna pruda do roccaflex za vsechno co udelaj mi prijde uboha.. --- nemas co delat a prudis? jasne, tak neprud a usetris cas pro zamysleni sam nad sebou. proste cela debata na NYXU mi prijde jako ztrata casu.. radsi se s nekym sejdu osobne a vyresim toho za stejnou dobu milionkrat vic a jeste ho treba pochopim lip...? a ne?
    2) jasne, kazdej rad podpori, ale diky tomuhle auditku uz jsem nasla spoustu lidi, ktery treba prijdou a nabidnou ti tu pomoc sami. proto tady nevidim zadny self promo a proto ma aspon pro me tohle auditko smysl. to ze nema pro tebe je mozna tim, ze se nechces ucastnit podobnych akci, ktery jsou napr. pro me osvetou, ktera ukaze aspon par prozretelnym, ze pokud te neco bavi, muzes to delat dal, ale zaroven pomuzes nekomu dalsimu, ne jen uspokojeni vlasnich potreb. a to mi neprijde jako prostredek ke zviditelneni se. zalezi to na kazdym individualne.
    3) ad. zacni sam u sebe. jo, obcas jim maso. poradam benefit pro tyrany zvirata=sem divna? ok. beru, klidne si to mysli. myslim, ze ses v pravu. ale uvedom si, ze tahle benefice poukazuje na tenhle problem a cim vic lidi si ho vsimne, a bude s tim chtit neco delat, tim lip. zajimam se o ekologii - bohuzel jsou mista, ktera mi nedovolujou tridit, jezdim autem, atd --- to znamena, ze nepodporuju ani jedno na 100% ale tech mejch 50% absolutne staci. ten benefit je pro osvetu: hele vsimni si, zvirata trpej, prid je podporit a uz jenom tim splnis sve startovni 1% pro pomoc zviratum. ty procenta pak muzou a nemusej narustat. to zalezi na kazdym individualne.

    uffff tahle debata po internetu me vysiluje. urcite je spoustu veci co mam v hlave, co jsem nenapsala, na co jsem neodpovedela. stavte se na ty milade, nebo kdekoliv jinde, tam jsem ochotna debatovat osobne!
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KH_B: jinak do budoucna bych radsi pomahal treba nemocnejm detem bo detem v decakach tak to si taky musim jedno adoptovat nez tam zahraju? Me jde o to ze umim neco co me bavi a ze se tim daj vydelat naky penize lidem kterejm to pomuze, tot vse nic vic nic min..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KH_B: a co z toho? jako ze se nabalikuju bo co mas konkretne na mysli?
    WODNYA
    WODNYA --- ---


    Myslim ze pocit POMAHAT je soucasti lidske prirozenosti, u nekoho vice ci mene rozvinuta ci potlacena. Kazdy clovek ma ruzne moznosti jak takovy pocit premenit v cin. V kontextu tohodle auditka to chapu tak, ze budes delat co te bavi a co umis a bude z toho mit prospech nekdo potrebny.
    Musim v necem souhlasit s Kubou, ze je nekolik temat ktery hejbou soucastnou spolecnosti a na tech se chce podilet kde kdo at uz jeho zajmy jsou jakekoliv [napriklad takovy ty happeningy za legalizaci, zmineny antifa protesty, antiradary apod.] - ty zajmy muzou byt prave treba zviditelneni se. Pac tězko uverit nejaky parte ktera hraje na festivalu proti rasizmu mimo jine treba muziku s homofobnim a sexistyckym odkazem, ze to mysli s uprime, nevim mozna jo....
    Nicmene ja zase asi stojim nohama vic na zemi a myslim, ze skoro jakakoliv aktivita ktera muze pomoci utlacovanym [at uz zviratum, lidem ci nasi planete] je rozhodne vitana. Proto jsem rad[ a tady davam za pravdu BASTOCHovy] i za lidi ktery nejedi zvirata treba jen kvuli tomu ze je vegetarianstvi v mode a je u nich mozny, ze se na to pozdeji vykaslou, protoze to nemysleli uprime.
    A chci rict, ze jsem moc rad za tohle auditko a za kazdou aktivitu v tomto smeru, protoze to jen pomuze rozvijet vzajemnou komunikaci a tim se i muzou zacit menit veci kolem nas.

    a ted moc sorry za OT:]
    Apropo kdyz jsme u te reality, doporucuji tyhle stranky
    http://www.realita.tv
    v tematech na strane najdes vsechna svinstva ktery se dejou zviratum v nasi "vyspele" spolecnosti, i to ze pokud to chces myslet s ochranou zvirat opradvu hodne uprime, tak zacni prave u sebe, stan se veganem, delej primy akce, bojuj a to neni jeste vsecho .]
    KING_JOHN_KILL
    KING_JOHN_KILL --- ---
    1)Jasně- souhlasim s tim, že je důležitý (vlastně naprosto základní) začít sám u sebe.
    2) Na druhou stranu se většina lidí upíná k jedný, nebo jen několika málo věcem kterejma se primárně zabejvá. Možná trochu neobratně řečeno ''každej dělá, co umí'' Jinak to ani nejde- je to podle mě obrana proti ztrátě naděje a v důsledku teda proti tomu, aby se z nás pod náporem všech tíživejch skutečností nestal naprosto odevzdanej člověk. V tomhle nikdo nemůžem bejt stoprocentní.
    3)Na každý takovýhle akci je, řekl bych, dost významný/převyšující?... procento lidí, co přicházej jen za muzikou. Ale když ty lidi odcházej, tak přemejšlej. Někdo o tom, co to tam furt srali s nějakejma kecama/letákama místo toho aby se ''pořádně dupalo'' Někdo o tom, že maj ty lidi třeba pravdu. Někdo o tom, že stejně nic nezměníš. Někdo o tom, že stačí změnit to, co můžeš.
    A už jen v tom vidim důvod k takovejmhle akcim.
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    YARRDESH: nekdo umi odradit jiz nehezkym neupravenym vzhledem)))


    KH_B: pro tebe neni dost koser nic a nechapes ani vtipy to mas pak tezky
    YARRDESH
    YARRDESH --- ---
    s tim masem bych docela souhlasil, ale nastoluje to otazku, kolik jeste takovych kriterii muze byt, resp. k jake urovni "cistoty zameru" je nutny se dostat, aby bylo povoleno hrat. taky mam obavu, aby se u toho nedejboze nekdo nevytasil s tim, ze nekteri umelci navstevniky spis odpudi a benefit tak poskodi. zasejc vychcana pixla vydela vic zeano ;) ovsem nakolik muze ucel svetit prostredky?
    KH_B
    KH_B --- ---
    jak já dycky řikám: začni sám u sebe...!!!

    ...esli nemáš rád týrání zvířat - začni tim, že přestaneš jíst maso z velkochovů - a ne tim, že někde zahraješ... a esli žereš maso z velkochovů a zároveň bojuješ proti týrání zvířat - potom jseš normální pokrytec. nic víc / nic míň...

    (elza: to není pruda. máš můj upřímnej respekt za to, že to děláš... tohle je jenom tzv. "druhá strana mince")
    KH_B
    KH_B --- ---
    (fejm = fame)
    KH_B
    KH_B --- ---
    POHODAVOLE: fejm. zviditelnění se. zvětšování okruhu působnosti / posluchačský základny...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KH_B: muzes mi rict v cem si pomuzu kdyz budu hrat na nakym benefitu?
    KH_B
    KH_B --- ---
    POHODAVOLE: nikoho neodsuzuju :)
    jenom konstatuju...

    většině lidí jde jenom o vlastní fejm... málokomu jde skutečně o dobrou věc... to je jak s těma celebritama - alá princezna Dajána v boji proti nášlapnejm minám a plný noviny tý pindy s rotomilejma černouškama v náručí........ (- 10 let)
    příkladů je milion.

    asi už jsem z toho idealismu vyrost...

    ---------------------------------------------------

    to nic nemění na tom, že třeba rád podpořím akci na Miladě -
    ostatně - protože nesnáším týrání zvířat, tak jsem vegetarián - ale ruku na srdce - kolik lidí z těch, kteří tu akci podpoří, ve skutečnosti jí maso z velkochovů (tj. ze zvířecích koncentráků)?? a to je to o čem mluvim -

    pasivní podporovači zvířecích holokaustů choděj hrát na akce proti týrání zvířat.
    BABYLON.

    tohle není odsuzování. to je realita.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KH_B: tak to je individualni ale tohle by me treba v zivote nenapadlo tak bych ty lidi tady hned neodsuzoval, kdyby to bylo jak rikas tak by ta nastenka vypadala asi trochu jinak..
    KH_B
    KH_B --- ---
    elza: já si prostě jenom (dost možná naivně) myslím, že pomoc by neodmítl nikdo a že stejně jako třeba kapela Dub in da trip vzkazuje "rádi zahrajeme", tak stejně by se mohla nechat naspat UPLNE KAZDA kapela, páč si myslim, že UPLNE KAZDA kapela opravdu RADA ZAHRAJE, chapes jak to myslim?

    priklad za vsechno -
    roccaflexx sound na antifa Festivalu proti rasismu 1. kvetna -
    ty kluci tam nehrali proto, že by tak moc sympatizovali s českym antifa hnutim a ceskou levici, ale protože prostě radi využijou každou přiležitost se zviditelnit. a tak to je. bohužel. pak se od nich dozvíš: "tsyyyyjeeee, to bylo psycho hrat levičákům" - kdyby jenom organizatoři věděli, koho si pozvali....

    a tak to je.
    self-promo.
    každej se rád zviditelní a jen málo lidí/partiček, to myslí upřímně.

    a proto píšu - na nástěnku by se mohl nechat napsat každej, kdo si tý možnosti jenom všimne. viz. nyx-freak boldrik23 a další......
    ELZA_BASETIX
    ELZA_BASETIX --- ---
    - to jsem se snazila o strucnost a vystiznost --- nevim, do jaky miry se to povedlo, takze jestli z toho cokoliv nechapes, rada ti to vysvetlit osobne. rozebirat to dal ve svete internetu nema smysl. diky..
    ELZA_BASETIX
    ELZA_BASETIX --- ---
    KH_B: kubo a všichni, tady nejde o self-promo...!
    tenhle klub ma poukazat na nasledujici:
    1) na lidi, kteri maji co nabidnout a chteji podporit/ci podporují dobrou vec.
    2) na moznou inspiraci pro tvorbu podobnýho ražení
    3) na to, že se na mejdanu bavis jako vzdycky ALE zaroven nekomu kdo to potrebuje pomuzes - bez jakykoli nedobrovolny investice /uz jen to, ze prijdes, pomůže/..
    4) pocit, ze nejsi sam, kdo rad cokoliv rozumnyho podpoří (kazdej je na to soudnej dost, co chce podporit a co ne) --- tady muzes najit nekoho, s kym muzes neco tvořit --- proste mas koho oslovit --- jasne, za optani nikdy nic nedas;)
    5) neni to zadna seznamka, zadna sekta, zadnej spatnej umysl, natoz nejaky self-promo. (--- beres to tak, ze se chce nekdo zviditelnit za zástěnou pomoci, tak jak to delaj slavný lidi? ok, tomu se asi nevyhnes, ale vim, ze na nastence neni nikdo, kdo by tuhle zástěnu používal:)) dovolim si mluvit za vsechny, ze tam nejsou napsany jen tak, natoz pro self-promo)
    6) pokud máš jakejkoliv napad, sem s nim, se všim se dá pracovat a minimálně se nad tim zamyslet. kazdej napad musi do sveta. --- proto kubo, jestli te napada, jak to udelat tak, aby se to netvarilo jako self-promo, klidne napis;)
    BEDUAN
    BEDUAN --- ---
    tak a je to :)
    KH_B
    KH_B --- ---
    tek it easy - dělám si tak trochu srandu ;)

    KH_B
    KH_B --- ---
    nechcete abych vám někdy přišel zahrát na melodiku?

    1x melodica-player
    KH_B
    KH_B --- ---
    + 1 milión desek
    + 1 tisíc dubplates ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam