• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    M1C4A1Sebevědomí - jak ho získat, nacvičit, trénovat
    Sebevědomí může znamenat:
    * v běžné řeči povahový rys člověka, který si cení sebe sama a obvykle to i dává najevo svým jednáním a pod.
    * ve filosofii skutečnost vědomí sebe sama, sebereflexi.

Diskuze by měla sloužit k debatě o tom, jak sebevědomí získávat, jak ho používat ve společnosti, jak se dá trénovat, jak ho používat.
    Nebráním se širokému záběru rozpovídání, nicméně ten základ (sebevědomí) by měl mít v diskutování kořeny.
    rozbalit záhlaví
    ARIA
    ARIA --- ---
    SHEALA: tak jsem to myslela, ne to, že je někdo malej-velkej, vychrtlej-tlustej (i když tam zrovna mám blok po tatovi :( či s vyrážkou aj. .)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ARIA: True true. Jakoze k jinejm se snazim chovat ze jejich vzhled nehodnotim. Ale sou veci ktery neodignoruju, jako treba nejaka vyrazna zanedbanost, schatralost.
    ARIA
    ARIA --- ---
    Někdy je mi z toho fakt smutno a ještě hůř, když si uvědomím, že třeba sama semtam na někoho pohlédnu a ohodnotím jej.. samozřejmě, že v duchu. Prostě mě to jen napadne. Sic jde třeba jen o neupravenost, špínu či tak, ne o fyzický stav člověka.
    Ale stejně, jak já můžu vědět, že třeba ta "paní" každé ráno vstává s depresí nebo se stará o někoho a na sebe už nemá sílu či čas .(
    SIVER
    SIVER --- ---
    ARIA: znám to :) moc dobře a stejně si stim hlavu nedělám ba naopak mě to nutí žít na plno;-)
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    ehh jak me by potesilo, kdyby mi nekdy nejaka holka rekla ze jsem hezkej. zatim mi to rekli jen samy chlapi :)
    FANAE
    FANAE --- ---
    ARIA: Tak to bych mohla taky podepsat
    ARIA
    ARIA --- ---
    ..stejně je to hloupé.. jak si člověk dělá hlavu ze svého vzhledu a přitom je či zapadá do kategorie normální..
    Co lidé, kteří jsou svým vzhledem opravdu atypičtí.. a tím zdaleka nemyslím nějaké vyloženě tělesné anomálie.. Stačí aby třeba kluk byl vyloženě malého vzrůstu, či holka naopak.. aj.
    Určitě to taky znáte, třeba mezi dětmi.. jak dokáží být někteří lidé krutí.. jen doufám, že bych na jejich místě byla taky tak silná..
    Máte můj obdiv.
    Já řeším svůj vzhled semtam jako "prokletí" a přitom jsem "normální" prý hezká holka a jak mě to štve. Co teprv kdybych mohla/měla být terčem mindráků či jen neomalenosti jiných.
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    ARIA: a nazyvas ty respektem druhe osoby, kdyz ti rika ze te odveze, a ty mu podsouvas ze ti lze, ze te druha osoba opravdu nechce odvest?
    nebo se vyslovne domluvime ze si zavolame v nejakou hodinu a nekam pojedeme? a ty to zrusis a nikomu nic nereknes?

ano ja vim ze jsem jezdit nemel. uznavam to. ale nektere veci je zapotrebi proste udelat. a zrovna ve stredu u me v tomto byl nastolen docela radikalni posun.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    TRUE_DESIRE: true true :-) O cem mluvim ja, ze ten pocit "dobre vypadam" je jeden z mych dobrych pocitu ze kterych se sebevedomi sklada, spolecne z dalsima pocitama ktery jsou "telesne zalozeny" . Nejen charakter ci skusenosti + osobnost jsem ja. Nemuzu se citit sebevedome pokud mam na sobe stare hadry a boli me zada a na xichte mam vyrazku... mozna kdybych byla njaky vedec, ale stejne bych pak byla nestastna ze vylezu z labu a vypadam, jak hastros a vsecko me boli ...

jinak holky... jenom osklive zeny se citi za kazdych okolnosti krasne
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    ARIA: ano respekt k tomu co rika druha osoba, a nepodsouvat mi ze te doopravdy nechci odvezt. Pripadne o respektu k faktum.
    TRUE_DESIRE
    TRUE_DESIRE --- ---
    _BENNY: ano, kde jaká ošklivka si myslí, jaká je hvězda, ... ovšem to už je ale kolikrát jen nedostatek soudnosti a přílišná sebevědomost...

_BENNY: lepší si občas připadat pěkná a cítit se dobře a sebevědomě, než tohle nezažívat vůbec :o)
    SIVER
    SIVER --- ---
    _BENNY: tak to nesouhlasim to je zcela v poradku..take si reknu sem pekne oblecen a slusi mi to a doda mi to na sebevedomi..
    nezdravy je kdyz za kazdou cenu si budu myslet ze mi to slusi i kdybych mel pytel na sobe:-D
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    ARIA: ano. to mas pravdu vyberu. opravdu chces vsechny fotky co jsem vyfotil od doby, co jsme se poprve videli ? :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    SHEALA: nezdravy je stavet si sebevedomi na tom, ze "jsem se prave pekne namalovala a slusi mi to"
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    _BENNY: chces rict ze jsem jen takovy velikan ducha ktery uplne ignoruje svoje telo ? imho je to nezdravy ale kazdej co jemu jest no :-)
    SIVER
    SIVER --- ---
    _BENNY: sebevedomi by se taky nemelo stavet jen na zevnejsku,ale na charakteru
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    SHEALA: no ja ti nevim, ale moje sebevedomi na zevnejsku vystaveny neni a nemyslim si, ze by to bylo zapotrebi.

ostatne, lecjaka osklivka si o sobe mysli ze je hvezda...
    ARIA
    ARIA --- ---
    HONZAF: to asi není nikdo.. Ale respekt může dodržovat každý. .)
    ARIA
    ARIA --- ---
    HONZAF: cenzura znamená, že si vybereš ty sám které fotky předáš.. místo abys je odeslal a člověk kterého se týkají si vybral sám které chce a nechce. Viz. typicky včerejšek. .) Měj se.
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    ARIA: doprcic jaka cenzura zase? (a todle mam s tebou zase pro zmenu ja .. ;) ) no pochybuju ze v tech asi 5gb fotek od doby co jsme se videli poprve budu mit nejake intimni. ale pokud mas zajem, tak je osobne s vypravenim klidne predvedu.. kdyz si je tak prohlizim ... jezis .. na tom trempu bylo krasne ... :)
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    ARIA: njn. nejsem jednoducha osobnost. vim to. ale hod si kamenem kdoz jsi bez viny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam