• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LOSOSICEKOchrana českých hranic - vojenské bunkry, užitá technika a její funkčnost
    Tento klubík se věnuje mistrovským pracím v českém příhraničí obvzláště v době předválečné .... Foto, diskuze, nápady na výlet a všemožné tlachání ...

rozbalit záhlaví
    XYNDLL_2Q3F
    XYNDLL_2Q3F --- ---
    CH4MISS: To vypadá na dobrej shop. Dík za tip.

MAZDA: Doufám že aspon na Náchodsku je ta rivalita menší než na K-S jak psal JRXD... byl jsi tam makat? Mas nejakou prac. akci za sebou?
    CH4MISS
    CH4MISS --- ---
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    XYNDLL_2Q3F: Březinka byla první, která mě napadla, a kde vím, že hledají další lidi, tak proto ona ;-)
    TRIPRD
    TRIPRD --- ---
    FALLENANGEL: Existuje tabulka kde jsou jednotlive vzory i experientalni s oznacenim a popisem. Ten rozpitej, naohranicenej typ je tam taky.
    XYNDLL_2Q3F
    XYNDLL_2Q3F --- ---
    FALLENANGEL: JJ už to čtu... :)
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    XYNDLL_2Q3F: Je teda pravda, že ty tmavý pole jsou dost nejasně ohraničený proti tomu, co se dá najít na netu.

FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    TRIPRD: Splittertarn.
    XYNDLL_2Q3F
    XYNDLL_2Q3F --- ---
    TRIPRD: To mně taky přišlo, ale ten bílej vnitřek mně zmátnul. Hmm vida... Dobrý kamo na podzim do lesa :)
    TRIPRD
    TRIPRD --- ---
    XYNDLL_2Q3F: Nemecky prevlecnik. Bez tabulek ti nepovim oznaceni vzoru. Ale skorem bych si myslel ze je to vzor pro SS.
    Po Wermachtu a SS toho zbyly hory. Tak se z toho castecne vystrojila armada po roce 45.
    XYNDLL_2Q3F
    XYNDLL_2Q3F --- ---
    Chlapy, co to má ten desátník za mundúr na sobě? To vypadá že si to ušil ze staré celty (dub) nebo to je nějakej vz.? To asi ne co...

XYNDLL_2Q3F
    XYNDLL_2Q3F --- ---
    GEBY: Ono jde hlavně o to že jsou stále lidé co nezapominají na čest, vlastenectvý, statečnost, soudržnost a odkaz načich předků.

Dívej se na to tak že ti lidé to delají hlavně proto že to maj jako koníček, že se třeba snaží vzbudit v lidech těch pět vlastností co jsem psal.
    Samozřejmně že v reálu by to bylo uplně jinak.
    Naším dokonalím opěvněním by totiž jen tak neprošly... :)
    XYNDLL_2Q3F
    XYNDLL_2Q3F --- ---
    JRXD: Ta rivalita je dost smutná když si člověk uvedomí, že při stavbe těchto opevnění drželi češi při sobě. :/
    JRXD
    JRXD --- ---
    GEBY: Taky mě napadlo pár věcí, které by se na tom daly zkritizovat, ale i tak je to podle mě dobrý počin. Sám jsem čekal, že "padnou", jakmile vlezou blíž, ale pak by nás zas scénář připravil o tu nádhernou ukázku útoku náloží na tyči na střílnu.
    JRXD
    JRXD --- ---
    XYNDLL_2Q3F: Nádherná scénka! Natočení takového videa může podle mého názoru dát člověku o dost víc než návštěva leckteré bojové ukázky.

Jinak k pracem na K-S, dojem na mě udělali při mé loňské návštěvě na K-S 5, zrovna se tam sešla skvělá grupa lidí, ale tam už jsou taky s pracemi relativně daleko. Na pozorovatelně Hůrky (K-S 12b) by asi bylo co dělat, co jsem pochytil, tak je jich tam teď málo a taky se málo scházejí.

K internetovému domlouvání dobrovolnické práce na rekonstrukci opevnění jsem osobně dost skeptický. Co si budem povídat - k českému fenoménu rekonstruování opevnění patří jedna negativní stránka, totiž rivalita mezi některými "osádkami", hraničící někdy až s "válkou". Pak se není čemu divit, že jsou lidi z některých objektů až paranoidní. Jiní zas podle všecho pomoc zásadně odmítají, přestože to sami na první pohled nezvládají. Je to podle mě spíš na osobních kontaktech.
    GEBY
    GEBY --- ---
    XYNDLL_2Q3F: Problem te ukazky je v tom, ze utocnici by si asi jen tak nenakraceli az k bunkru, protoze by byli v palebnem vejiri sousednich objektu, ne?
    XYNDLL_2Q3F
    XYNDLL_2Q3F --- ---
    FALLENANGEL: Jé vidíš to jsem se chtěl zeptat. Co to řval...
    No ale v té pozici co byl by po něm zbyly jen ty nohy :)
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    XYNDLL_2Q3F: "Meine Baine, meine Beine!" :D

Moc hezký, fakt bych to chtěl letos vidět.
    XYNDLL_2Q3F
    XYNDLL_2Q3F --- ---
    MAZDA: No na každém bunkru je co dělat.
    Nic proti ale, určitě by se našel objekt který potřebuje větší pomoc než březinka. Jinak samo dík za tip :)

Zrovna Náchod je lokace kam málo kdy zajedu. Ale nejvíc jezdím do Žamberku a do Klášterce nad orlicí. (2-3 za rok :) Takže pro mě připadá v úvahu K-S- kralický usek.

Klobouk dolů, takhle vypadá pocta našim předkům...

Slavonice 2010 - 2
    http://www.vimeo.com/15079002

MAZDA
    MAZDA --- ---
    XYNDLL_2Q3F: Co vím, tak na Březince je stále co dělat ;-)
    XYNDLL_2Q3F
    XYNDLL_2Q3F --- ---
    FALLENANGEL: Dík za tip.
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    XYNDLL_2Q3F: Budu s tím asi otravnej, ale na ropiky.net je diskuse, kde se tohle občas probírá. Fakt s nima nemám nic společnýho :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam