• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BEDUANFREEZE FEST aneb KULTURA JINAK xx.-xx. 202x ?? !!
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    no bylo to jeste trochu jinak. s fnb se resilo stejne jak loni, ze budou varit [bez najmu, pouze se slevou pro dobrovolniky]

    akorat domluva ze strany fnb stagnovala a bylo uz potreba jidlo doresit, tak se misto nich pozvaly holky s vegejidlem.

    pak, kdyz mi fnb psali do posty jak to teda je, tak uz byly domluveny holky a nemuzem tam zas mit jidelen dvacet, pac bysme pak vyhazovali spoustu neprodanyho jidla. takze tak..

    HANYONLINE
    HANYONLINE --- ---
    Každá stage si řeší svůj bar i své jídlo. Snažili jsme se, aby jídlo bylo různorodé, aby si mohl každý vybrat a ceny byly vesměs stejné a přijatelné pro kohokoli. FNB dostali nabídku, že budou vařit pro jednu stage, ale bohužel se strany spolu nedohodli. To je celé.
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    jinak teda fakt nevim co je politickýho na tom, že ten výdělek si někdo nenasype do kapsy, ale jde to na dobrou věc. to by tam nemohly bejt ani stánky neziskovek takhle.
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    no počkat, ještě se nevyjádřil nikdo z festivalu, proč teda FNB odmítli? to by mě celkem zajímalo.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    S tím přístpem ke žrádlu to taky nechápu, tenhle rok jsem přihlásil hotkarot moc pozdě, minulej rok byl prej jinej problém..
    CMAN
    CMAN --- ---
    skoda FNB, ty vegeburgry byly fakt dobry...
    ROMANITO
    ROMANITO --- ---
    IOT_JH: ja si ho za ty roky neidealizuju, spis mi jde o to, ze kvuli takovejm "rozhodnutim" na freeze sere vic a vic lidi z radikalniho prostredi (a netvrdim ze je to problem)....ale takhle sem budou jezdit particky ze zahranici, protoze od nas uz tam moc lidi jezdit nechce...a sorry ty ceny za ty jidla jsou obcas (predloni vsude) proste prehnany a nejezdej tam jenom hipstri co na to maj ;) a jidlo s chlastem bych taky neporovnaval.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    ROMANITO: Si to moc idealizujes ten Freeze proste. To by tam taky nekdo moh narazit sud s pivem za polovic, ze vydelek jde na protialkoholni lecebnu. To by se festivalu asi taky nelibilo, kdyz pivo prodava vlastni a vydelek taky nejde nikomu do kapsy. Stejne tak, kdyz ma, hadam, procenta z vydelku stankaru, nebo s nima ma dohodu, ze tam bude stanku s jidlem jen omezenej pocet.
    UNDERMEDIA
    UNDERMEDIA --- ---
    DIVABARA
    DIVABARA --- ---
    UNDERMEDIA: FNB neni charita a umění snad může mít i nějakej přesah, to by potom dělalo jinej festival, nebo kulturu jinak...v čem je potom ta alternativnost? to přeci neznamená jenom neznáme umělce, ale spíš by to mělo být o jiném přístupu k věcem obecně...
    UNDERMEDIA
    UNDERMEDIA --- ---
    DIVABARA: ja do charity moc nedelam, tak nevim ...


    DIVABARA: FREEZE FEST aneb KULTURA JINAK je festival, který je zaměřen především na alternativní žánry umění a neprofesionální uměleckou scénu. Tvůrčí svoboda je nabídnuta všem, a to bez zásadnějších hmotných či časových investic. Úmyslem je zapojit širokou veřejnost, neopomínaje studenty uměleckých škol, profesionální i talentované začínající umělce, s důrazem na originalitu tvorby a vyloučení bezduchého kopírování aktuálních trendů.


    Myšlenky festivalu:
    Smazávání hranice mezi umělcem a návštěvníkem
    Prostor k seberealizaci pro každého
    Rozmanitost, která vzniká díky střetávání a prolínání mnoha uměleckých směrů
    Festival bez plotů, ve svobodné atmosféře
    DIVABARA
    DIVABARA --- ---
    UNDERMEDIA: podtitulek freezefestu(kultura jinak)napovida tomu,ze festival chce podporovat jinou kulturu, a tu podle me FNB vytvari.kde jinde teda podle tebe je idealni zdroj financi pro takovyhle projekty, kdyz ne na akcich typu freezu?
    UNDERMEDIA
    UNDERMEDIA --- ---
    ROMANITO: pochybuju, že jim bylo odmítnuto prezentovat tento jistě chvályhodný projekt ... možná ale freezefest není ideální zdroj financí na jeho činnost
    ROMANITO
    ROMANITO --- ---
    a myslim si, že kultura jinak, by klidně mohlo znamenat i to, že se jídlo dává zadarmo...
    ROMANITO
    ROMANITO --- ---
    UNDERMEDIA: představa takovýho festivalu u mě evokuje dojem, že naopak takové skupiny budou vítány a ne odmítány...tady snad nejde o to jestli je to zadarmo, nebo ne, ne?....jídlo by nebylo zadarmo, ale ceny jsou určitě příznivější než u "certifikovanejch" stánků a z toho co se vydělá se pak platí výdaje na rozdávání (přez zimu je to dvakrát týdně 50-70 lídí - píšu o pražský skupině teda...mně bylo řečeno, že byli odmítnuti...
    UNDERMEDIA
    UNDERMEDIA --- ---
    ROMANITO: protože kultura jinak neznamená jídlo zadarmo? ... btw. byli odmítnuti nebo je nepozvali?
    ROMANITO
    ROMANITO --- ---
    HARVIE: jestli jsou moc politický, tak moc nechápu, proč se na freeze zvou pitcheless a random artists, stačí se podívat na jejich zine Rupture, kterej vydavali a jestli je na freezu skupina s politicky shodnym smyslenim jako FNB, tak to jsou právě Random artists....a z tohohle úhlu pohledu by znamenalo, že co je svobodný, je apolitický?...
    SQARE
    SQARE --- ---
    HARVIE: ani jedna odpověď by nebyla moc uspokojivá..
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    ROMANITO: moc je neznam, ale neni to tim, ze sou az moc politicky? a nebo hadam, ze to snizuje trzby certifikovanejm stankarum :-)))
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Budou zejtra (v sobotu) k dispozici nejaky ty barvy, kdyz dorazime nejak po 4 odpoledne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam