• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CH4MISSChov SKLÍPKANŮ a vše kolem nich !... jak na ně?... co dělat když ?...fota vašich miláčků !
    MOSX
    MOSX --- ---
    Tak tady taky:)

2 cerstve svleky ... regalis vs. lividum ... skoda ze mam tack blbej fotak:)

http://mosx.rajce.idnes.cz/SpiderZz/#album

TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    IRMA: uz nemam vubec nic. mela jsem 4 kousky a nahodne mi kamoska vymenila samce za samici a ten mi behem 2 tydnu opichal obe samicky, ktery nakladly vajicka. tak sem tech milion vajicek dala "jen tak nahodou" do kyble k topeni - a byla armada. ale tak 2/3 pulcu slo hned pryc. takze uplne nakonec mi zbylo asi 150 malickych harlekynek.
    IRMA
    IRMA --- ---
    TETA_JELENA: teda ty tvý zvířátka jsou super a ty malinkatý žabičky jsou uplně boží! ty jsi to zvládla takhle odchovat? to muselo být hrozně náročný. a pak jsi to prodala, nebo máš teď doma žabí armádu? :-)
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    CH4MISS: treba se mi nekdy podari vyhrat ve sportce a pak bude domecek i s pavouckama:)
    CH4MISS
    CH4MISS --- ---
    TETA_JELENA: ty jooooo teta celkem zoo :D ....jinak moc hezci pavoucci .)
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    GAVINMAGNUS: :) ja z toho nejsem nadsena, to je jasny.
    GAVINMAGNUS
    GAVINMAGNUS --- ---
    TETA_JELENA: bylo urceno uzivateli CH4MISS, sry
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    GAVINMAGNUS: tak to samozrejme vim, ale nevlastnim ani dum, ani velky byt a ono se to projevilo.....
    GAVINMAGNUS
    GAVINMAGNUS --- ---
    obecne neni dobre spat v jednom pokoji se spoustou sklipkanu, protoze vsichni vycesavaji chloupky, ktere jsou alergenni.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    CH4MISS: no jasne. uz je to 2 roky. pomalu ale jiste sem se drbala a ve finale jsem mela vsude mokvavy svedivy fleky a musela sem na 2 tydny pryc z bytu a mazat mastickama. a znam 2 pripady vetsich chovatelu, co se jim to stalo taky. pry to neni ze by se ti casem utuzovala imunita proti tomu, ale naopak se to zvetsuje.
    takze vsechno muselo pryc.tady nejaky moje kousky, kde neni dole autoriz. znacka, tak jsou moji chlupacci. http://teta-jelena.rajce.idnes.cz/moje_zviratka/
    CH4MISS
    CH4MISS --- ---
    TETA_JELENA: joj to snad ne .)........... tobe se to stalo ?
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    CH4MISS: no, a ve finale jich budes mit plnej pokoj a po 3 letech na tebe vleze takova alergie, ze se budes drbat a drbat, az je s placem budes muset vsechny prodat:(

chjo, nekdy se mi styska.
    CH4MISS
    CH4MISS --- ---
    KAZATELL: pocky stejne si poridis jednoho a za chvilku budes smyslet jakej dalsi druh si poridis !!! ........to znam :D uvidis sam
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Aha... mno té rychlosti sem se trochu bál... protože bych toho tvorečka chtěl i na takové to pomazlení jak se vám prochází po rukou ale jestli tak na všechno útočí tak to asi padá co?
    Mno ještě uvidim kterýho si pořídim jde mi hlavně o to že se mi líbí ty pruhy na nožkách takového toho víc do oranžova bych snad ani nechtěl... ale jinak děkuji za rady určitě se mi budou hodi
    GAVINMAGNUS
    GAVINMAGNUS --- ---
    CH4MISS: dostanu se domu a nahodim, ale budeme tu do zitra:)
    GAVINMAGNUS
    GAVINMAGNUS --- ---
    CH4MISS: tak moje geniculaty maji prave nadherne cerveny zadecek:)
    CH4MISS
    CH4MISS --- ---
    GAVINMAGNUS: Acanthoscurria brocklehursti (Cambridge, 1896)
    http://biology.ujep.cz/fotogalerie/main.php?g2_itemId=193

Acanthoscurria geniculata
    http://biology.ujep.cz/fotogalerie/main.php?g2_itemId=195

koukni na to ,)
    CH4MISS
    CH4MISS --- ---
    GAVINMAGNUS: nahod naky fota tech tvojich milacku :)
    GAVINMAGNUS
    GAVINMAGNUS --- ---
    Co se tyce jedovatosti, tak acathosky jsou, stejne jako vetsina ostatnich latinskoamerickych druhu, jedovate spis min nez vic. Bala bych se maximalne toho, ze jsou dost akcni a snadno vystartuji.
    Nechci prudit, ale jsem presvedcena o tom, ze ta na nastence neni brocklehursti (jedna mi prosla rukama asi pred peti lety), ale prave Acathoscurria geniculata, nejspis cerstve svlecena. Katedra biologie U JEP to ma asi blbe pojmenovane:)
    GAVINMAGNUS
    GAVINMAGNUS --- ---
    k druhu na nastence - acanthosky jsou jsou celkem fajn, vlastnim dve Geniculaty, jednu v sestem a jednu v devatem svleku. Je to jeden z tech druhu, u kterych je krmeni opravdu zabavne, jsou nezemsky rychle a sapou se uplne po vsem. Jednou jsem ji hodila do terarka muru, doufala jsem, ze se s ni bude alespon chvilinku prohanet, ale ono ne, do tri vterin mura nebyla.
    Co se tyce krmeni zviratky zvenci, nevidim v tom zadny problem - neverim tomu, ze by po pozreni kobylky sklipkan chcipnul do nekolika hodin, leda by byla napustena olovem:) Vsichni mi pavouci jsou hmyzozravi. Z mysi je hrozne odpadu a na krmeni holatkama moc nemam zaludek. Jednou jsem hodila holatko Pterinochilovi Murinovi a on ho nechal umirat asi deset hodin, nez si ho dal, pritom nejedl vic jak mesic. Hnus.
    Lasiodory jsou perfektni, navic se dobre shaneji, Parahybanu jsem videla, sice strasnou:), i ve zveraci. Pred pul rokem jsem si poridila samce v jedenactem, zase zkusim neco sparit:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam