• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CH4MISSChov SKLÍPKANŮ a vše kolem nich !... jak na ně?... co dělat když ?...fota vašich miláčků !
    GRYFFI
    GRYFFI --- ---
    ne jen zbarvení, ale i velikost klepet....
    GRYFFI
    GRYFFI --- ---

aha aha..nj ale myslim že mezi tím to a tímhle je docela rozdíl

TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    JERMAINE: je to imperator podle me taky. viz. jarmanie.
    JERMAINE
    JERMAINE --- ---
    GRYFFI: je to Imperator, ale blbe zivenej, pruhledny klepeta=malo vapniku :o) jedinej s kym si ho muzes splest je heteromenus spinifer, ale ten ma uplne hladky klepeta. (snad me tu nekdo neztrapni :o)
    GRYFFI
    GRYFFI --- ---
    JERMAINE :tak tady je :)jednu chvíli když jsem na něj koukala mi přišel jako imerátor....ale kdo tomu rozumí musí uznad že od něj má daleko

VOTA
    VOTA --- ---
    Nema nekdo zkusenosti s Avicularia aviculari ? diky
    JERMAINE
    JERMAINE --- ---
    GRYFFI: a se sklipkanama je to dost tezky, kazda celed a druh to ma jinak. nektery sou vic, nektery min. Doporucuju knizku od Kovarika, je tam o tom cela kapitola. nechce se mi to sem prepisovat, tak se stav treba v knihkupectvi a tu kapitolku si precti :o) ale kdyby te zajimal nejakej urcitej druh, tak ti to sem prepisu :o) knizka se jmenuje Chov sklípkanů-František Kovařík
    JERMAINE
    JERMAINE --- ---
    GRYFFI: fotku posli, kdyztak mam aspon docela dobrou knizku na stiry :o) zkusim najit :o) nevis ani odkud je?
    GRYFFI
    GRYFFI --- ---
    no jinak s těmi pavouky to je kříž...vetšinou když se brání tak střílí chloupky...nebo jsem jen četla že zaútočili, ale nikde jsem se nedozvěděla jestli kousli či ne......ale ted když brouzdám v paměti..myslim že jednou kousla brachypelma bráchu ..ale nic mu nebylo, jen mírné zarudnutí.....

s těma pavouky se to musí dořešit, když už v čechách máme mírně jedovatého pavoučka co potom ti naši obříci :))
    GRYFFI
    GRYFFI --- ---
    hmm tak s tím imerátorem to je zajímavé......možná to zkusim i na sobě.....začalo mě to zajímat...protože co všechno doma mám za zvěř a ani nevim čeho je schopná.......koupila jsem si na burze hodně levnýho štíra ani název k tomu nebyl, je pravda že má menší klepítka což znamená, že bude asi trochu jedovatej...docela bych potřebovala zjistit co je zač...vizná se tu nekdo trochu ve štírech?že bych třeba poslala fotku?:)
    GRYFFI
    GRYFFI --- ---
    SEBIEN:taky bych řekla že kokos byl něčím napuštěný.....je to tak, myslím dokonce, že to bylo i v tv že v banánu byl nějakej jedovatej pavouk.......je to všehno chemicky ošetřovaný :( nj .....ale na druhou stranu mam u několika pavouků taky kokos a nic jim není......asi záleží na míře ošetření nabo na té látce.....
    JERMAINE
    JERMAINE --- ---
    SEBIEN: klidne bych se vsadil, ze to strikaj nejakou srackou aby s kokosem neprivezli nejakyho zivyho jedovatyho hmyzaka z dzungle. takze je mozny, ze toto, jinak me nic nenapada :o(
    JERMAINE
    JERMAINE --- ---
    GRYFFI: od pavouka nikdy nic, ale bratr se jednou pichnul o telson imperatora kdyz ho za nej bral a reakce byla asi takova jako kdyz te pichne vcela. ale otazka je jak by to vypadalo, kdyby ti ten bodec zarval par mm pod kuzi, ale jed je urcite dost slabej. u sklipkana radsi nechci vedet :o)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    měli jsme krátce g. roseu, asi pětiletou: dostala kokos jako domeček, den na to se začala chovat divně a do tří dnů pošla. Kokos byl kupovanej jakože původně ke konzumaci, ne z pet shopu, myslíte, že ten kokos mohl být nějak závadný?
    PIKUSKA
    PIKUSKA --- ---
    GRYFFI: ja sem někde čet, že štíři maji dvojí jed,ale nevim co je na tom pravda.
    GRYFFI
    GRYFFI --- ---
    mám dotázek a prozbu o radu...chovám eurycantha calcarata PSG23......a nemůžu a nevede se mi odchovat mladé...samička mi klade a klade...udržuji mírné vlhko ....ale nic.... :( může mi někdo poradiiitt pleeaaassss
    GRYFFI
    GRYFFI --- ---
    chtěla jem se zeptati...má tu někdo osobní zkušenost s kousnutím od pavouka?nebo bodnutí třebas od imperátora?docela by mě to zajímalo...je mi jasné že na každou osobu to působí jinak:) ale neměla jsem takou odvahu či asi čtěstí si to vyzkoušet na vlastní kůži:)
    GRYFFI
    GRYFFI --- ---
    jj ten článej jsme taky dnes četla...fakt zajímavé......je to moc pěknej pavouček:)škoda, že tak malej:)
    CH4MISS
    CH4MISS --- ---
    KROTITEL: ...cy we ,) zajimave
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam