• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CH4MISSChov SKLÍPKANŮ a vše kolem nich !... jak na ně?... co dělat když ?...fota vašich miláčků !
    DOLCINA
    DOLCINA --- ---
    MOSX: ahoj, mám dotaz
    koukala jsem na fotky tvých pavouků na rajčeti a překvapilo mě, že tam máš některé po více kusech v terárku. Nevím přesně, co to je za druh, nějaká Poecilotheria (ornata?), ale jestli mě oči neklamou, tak jsou tam aspoň 4 vedle sebe :D

Teda, mě totiž doma učili, že pavouci se mezi sebou rádi požírají :) Tak jak to teda je?

(jestli se to tady už probíralo, tak se omlouvám;)
    WANAH
    WANAH --- ---
    CANADA_TONY: Přesně to se nám stalo také u třech pavouků u těch které jsme přesouvali do nových terárek prej je to normální kvůli stresu ph lignocelu atp.
    CANADA_TONY
    CANADA_TONY --- ---
    GAVINMAGNUS: moc pěkné
    MOSX
    MOSX --- ---
    CANADA_TONY: Hod sem nejakou fotku, pravdepodobne pouze vycesava, asi ji moc provokujes, driv se ji to svlekem obnovovalo ale v 5ti letech uz se svleka tak za rok ne?:) Mohla by byt i napadena plisnemi, tezko rici...moc bych se toho ale nebal.
    CANADA_TONY
    CANADA_TONY --- ---
    Zdarec všem .

Chtěl jsem poprosit o radu .Mám 5ti letou samici Lasiodora Striatipes (doufám že to píšu dobře ) Na zadečku si sama ůplně vydřela díru v kůži ,dříve tam měla takovou jemnou prachovou vrstvu .Můžete mi říci zda je to normální nebo se mám pomalu snažit obstarat si nového miláčka .

Díky za pomoc .
    GRYFFI
    GRYFFI --- ---
    ja vim, mám dva imerátory pohromadě, dokonce myslim, že to je párek.........ale s tamtim si to fakt netroufnu........něco mi říká, že to není imperátor....asic ho vezmu za měsíc na burzu do Ládví :)
    JERMAINE
    JERMAINE --- ---
    GRYFFI: a chovas je dohromady? pokud ne, tak to udelej, usetris misto :o) tenhle druh je zvyklej zit pohromade.
    GRYFFI
    GRYFFI --- ---
    JERMAINE :jinak mocinky dík za radu zkrs tu knížku od Kovaříka....už jí mám doma.... a písa tam o té míře jedovatosti...tak parááda
    GRYFFI
    GRYFFI --- ---
    JERMAINE :jj taky můj, mám párek imerátorů...a na burze v Ládví jsem si koupila kdysi právě toho neznámého, navíc to bylo od nějakých Madarů :) ....právě že se na té burze dají sehnat docela zajímavé druhy štírů aj právě i ty jedovaté:) dokonce jsem tam viděla prodávat i ty prudce jedovaté za babku:)
    JERMAINE
    JERMAINE --- ---
    GRYFFI: hele vzhledem k tomu, ze se tu vpodstate jinej stir neda sehnat, tak to je rozhodne imperator. ta barva, to je fakt jen o tom, ze ma slabsi kutikulu. a pokud se ti zdaj klepeta mensi, tak to s tim muze taky souviset. Ten druhej je taky tvuj?
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    ja nejsem odbornik na stiry, ale posledni 2 kousky, co jsem dostala od znameho byli v hroznym stavu (po kratky dobe umreli, nedokazala jsem je dat do kupy) a vypadali jeste hur. taky si myslim, ze mu neco chybi. muze byt i starsi, ale to ti asi rekne profik...
    GRYFFI
    GRYFFI --- ---
    ne jen zbarvení, ale i velikost klepet....
    GRYFFI
    GRYFFI --- ---

aha aha..nj ale myslim že mezi tím to a tímhle je docela rozdíl

TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    JERMAINE: je to imperator podle me taky. viz. jarmanie.
    JERMAINE
    JERMAINE --- ---
    GRYFFI: je to Imperator, ale blbe zivenej, pruhledny klepeta=malo vapniku :o) jedinej s kym si ho muzes splest je heteromenus spinifer, ale ten ma uplne hladky klepeta. (snad me tu nekdo neztrapni :o)
    GRYFFI
    GRYFFI --- ---
    JERMAINE :tak tady je :)jednu chvíli když jsem na něj koukala mi přišel jako imerátor....ale kdo tomu rozumí musí uznad že od něj má daleko

VOTA
    VOTA --- ---
    Nema nekdo zkusenosti s Avicularia aviculari ? diky
    JERMAINE
    JERMAINE --- ---
    GRYFFI: a se sklipkanama je to dost tezky, kazda celed a druh to ma jinak. nektery sou vic, nektery min. Doporucuju knizku od Kovarika, je tam o tom cela kapitola. nechce se mi to sem prepisovat, tak se stav treba v knihkupectvi a tu kapitolku si precti :o) ale kdyby te zajimal nejakej urcitej druh, tak ti to sem prepisu :o) knizka se jmenuje Chov sklípkanů-František Kovařík
    JERMAINE
    JERMAINE --- ---
    GRYFFI: fotku posli, kdyztak mam aspon docela dobrou knizku na stiry :o) zkusim najit :o) nevis ani odkud je?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam