• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CH4MISSChov SKLÍPKANŮ a vše kolem nich !... jak na ně?... co dělat když ?...fota vašich miláčků !
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    CANADA_TONY: jak vypadá pak ten zbytek myši? A jak je velký Tvůj mazlík, když už krmíš myškami? :))
    MASTAK
    MASTAK --- ---
    CANADA_TONY: Krasnej mazlik:)
    CANADA_TONY
    CANADA_TONY --- ---
    Lasiodora Parahybana "Scullyová" jeden z mých mazlíků :D

MOORA
    MOORA --- ---

Teq si hraje na striptérku ... :)
    MOORA
    MOORA --- ---
    VICA: Tak tedy výkon ti vážně neřeknu :)) Jsou to kontaktní kameny,zvířata si na ně můžou vylézt,za nějakou dobu zvládnou vytopit i terárko,ale chvíli to trvá.Topím když je venku na mikinu,nebo když vyměním substrát,nebo když krmím velkým krmivem,nebo když se mi pavouci zdají smutní,nebo když se mi zdá,že se budou svlékat,nebo když je trochu přeleju ... vlastně topím docela dost ))
    VICA
    VICA --- ---
    MOORA: a kameny o jakém výkonu používáš, a topíš nonstop ?
    MOORA
    MOORA --- ---
    VICA: No,Kamila a Tequilla :) Kamča je obrovská brachypelma albopilosum a Teq krásná grammostola rosea.
    VICA
    VICA --- ---
    MOORA: Kamila :)
    MOORA
    MOORA --- ---
    VICA: Mám topný kámen už 5 let.Pavouk ho má moc rád,kámen jako takový nějak extra netopí,ale je teplý na povrchu.Když je Kamile zima,tak se po něm válí,když je jí teplo,odleze do chladnější části terárka.
    ORC23
    ORC23 --- ---
    mame
    VICA
    VICA --- ---
    Hoia,
    maly dotaz, musel jsem prestehovat terarka na misto kde již neni možnost míti zvrchu zarovku kvuli tepla, tedy zvazuji topny kamen do vnutra - mate nekdo zkusenost ?
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    dneska jsem Johanu přistihla při pití :)) Omluvte kvalitu fotek, je to focené mobilem.

SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    M1C4A1: není, jen jsem ho navlhčila, aby se dal dozprostřít po terárku, byl v kostce :))
    hm, tak jsi to přivolal, teď jsem na ni koukla a je z kokosu dole na lignocelu :)))))) děkuju
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    SAGEMA: Dej tomu pár dní, pokud ten lignocel fakt není doslova pod vodou, tak začne časem objevovat.
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    Mám dotaz. Pavouka (B. smithii) mám asi 1/2 roku. Před týdnem jsem jí poprvé vyměnila substrát (lignocel). Od té doby sedí na kokosu nebo na skle a dobrovolně na něj nesleze. Co jí vadí? Že je to vlhčí než před tím? Že tam nemá tu svou pavučinu, kterou tak pracně vybudovala? Že je to nové? Ani teď nechce jíst, na svlek to ale nevypadá.
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Pohyb toho pavouka vypadá takto (to mi dělal loni H. gigas, dostal se z toho): http://www.youtube.com/watch?v=ydoCybhztrA
    Nevím, jestli je to ten diskinektický syndrom, ale je to docela možný.

Nevím, zda je to substrátem nebo potravou. Kupuji to v několika různých obchodech. Žádný biolity doma nemám, pavouci jsou v samostatné místnosti. Předtím byli v jiné místnosti, tam to udělalo také.
    MOSX
    MOSX --- ---
    Ja jsem takto kdysi prisel o 2 ze 4 poecilotherii (regalis), vsechny kousky ve stejnem terarku, prvni byla sezrana po te co nejsilnejsi samice poznala slabost jedince, druhy "napadeny" kousek jsem izoloval, ale přesto po 2 tydnech uhynula. Pokud se dobre pamatuju referoval jsem o tom zde a i na jinych forech, uz se nepamatuju kdo a co mi odpovedel, ale termin diskinetický syndrom (v zasade bakterialni puvod) si asi jeste nejaky cas pamatovat budu. Zkuste zapatrat vic a pripadne postrehy nebo reseni sem nahodte, rad se o tom dozvim neco noveho ... :) Nicmene dalsi problem u jedincu v sousednich terariich nenastal ... a nechapu puvod, pze poecky jsem mel doma uz skoro rok a jina zvirata jsem v te dobe neporizoval (tim bych vyloucil nakazu od jineho zvirete, potazmo hmyzu) takze bych se asi priklanel spise k nakaze od krmneho hmyzu nebo spatne zpracovaneho substratu. Kazdopadne od te doby mam 2 kolonie svabu (b. dubia a blaberus giganteus) a nicim jinym nekrmim, pouze obcas predhodim kousek syroveho masa, vetsinou kureciho, ale ne vice nez 4x-5x do roka. Co se tyce substratu, pouzivam stale lignocel.
    CANADA_TONY
    CANADA_TONY --- ---
    M1C4A1: no to potěš pánbů stejné symptomy má i moje Psalmopeus Irmina .......chudinka se vysvlekla ,asi se tomu snaží bránit .a teď chudák sotva leze .Taky jsem provedl výměnu terka ,kontroloval vlhkost a nic nepomohlo a hlavně ani nechce přijímat potravu . Jí dám asi pryč ,aby se to nestalo i ostatní dobotině .

Jo a kámošovi takhle chcípli veškerý stromáci ,,,,stejné symptomy ...mně poser .
    ORC23
    ORC23 --- ---
    ...na me to spis pusobi,ze ho nekdo/neco neotravil???

spatny substrat? nekdo kdo nesnasi pabouky? biolit ve vzduchu? takovy komarkillery?? etc
    WANAH
    WANAH --- ---
    M1C4A1: No tak to už náhoda nebude :( .
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam